Sziasztok.
Eszembe jutott pár kérdés. Ugyanis épp egy keverőgépes cikkhez készülődöm. De a neten, és a facebookon rengeteg a pontatlan információ. Írnék egy pontos, mindent kiveséző cikket az érlelés, és a keverőgépi keverés közötti különbségről. Ehhez kérném a segítségeteket. Ha szabad…
Nem használok keverőgépet. (Eddig nem éreztem szükségét. Viszont mostanában sokszor elgondolkodom, hogy lehet kéne majd venni. ) Mindíg türelmes leánynak tartottam magam, aki szépen kivárja amíg beérik a liquid. Szépen, okosan rázogattam ma is, és tegnap is a friss keveréseket. Azt már rég óta tudom, hogy lehet finom liquidet gyártani keverőgép nélkül. Géppel jobb, és egyszerűbb, vagy csak a rázogatástól kíméljük meg magunkat?
Arra lennék kíváncsi, hogy aki rázogatta, és szellőztette a liquidjét, majd vásárolt egy keverőgépet, az miket tapasztalt? Nyilván jobb a keverőgép, de mégis mivel jobb? Pontosan mennyivel lehet megrövidíteni a gépi keveréssel az érérsi időt? Tényleg selymesebb az íz? (Pár éve kóstoltam összehasonlításképp, szerintem igen.) A nikotint Ti is az utolsó órában teszitek bele? Az baj, ha nem tud melegíteni a keverő? A melegítés hiánya miatt tovább tart a keverés?
Illetve még az jutott eszembe, hogy sokan nem a nikotinnak tudják be a csípősséget, hanem az otthon összeöntött PG/VG-nek. Ha a nullás alap viszkozitása rossz, tehát nem érik össze rendesen, akkor csípös lesz a nullás liquid is?
Nikotinsós liquidet is lehet géppel keverni? Ha nem, miért nem? A nikotinsó higítása valóban ront az abból készülő liquid ízbeni minőségén?
Minden infó érdekel!
Fontos! A hozzászólásban leírt válaszaitokat felhasználhaom a cikkben?
Köszönöm, hogy elolvastátok!