Beszélgessünk a keverésről, és a keverőgépről

Én úgy vettem észre ha sokáig nyitvahagyom és szellőztettem, akkor sokkal lágyabb lesz

6 kedvelés

Kaparósabbnak érzem a torkomban a kézi keverést ,de lehet csak bebeszélem magamnak​:crazy_face:

6 kedvelés

Lehet nem foglalkozom vele egy pár hónap múlva nyitom csak ki addig áll hozzá sem érek az üveghez. Szerintem is finomabb géppel.És hamarabb szívható. Mostanába lusta vagyok úgyis forog a föld majd össze keveredik.És össze keveredik… :slightly_smiling_face:

8 kedvelés

Az univerzum elrendez mindent! :laughing::laughing::laughing:

8 kedvelés

Ok, köszi mindenkinek.
@Janos_Groszeibl tudod a th és kaparóssag nálam pro :grin:ha dohányos. Szóvel ezeket elveszteni totál nem szeretném.
Volt olyan tapasztalatotok, hogy a hosszan, kézileg kevert levesnél is jobb és tartalmasabb ízt hozott a rövid gépi keverés? (Nyilván ugyanabból az aromából).

4 kedvelés

Itt egy 3hónapos ry4 Journey

8 kedvelés

Géppel is 1napig pörgettem…talán selymesebb géppel…Szerintem te ne géppel keverd.

5 kedvelés

Ok, meggyőztél :+1:
Mint nemtúlrégi (3 hónapos) vaper, annyit már megállapítittam, hogy a legelején bekevert 2-3 dohányos leves, amik már 80+ naposak, így is “túlsimultak” egy kicsit. Hiányolom azt a kis “harapást” belőlük.
Remek példa erre a Discovery Cohiba.
Amúgy itthon nem izgat, és sokat desszertezek. A műszakos meló, és a rövid cigiszünet…oda kell nekem “jó” anyag :slightly_smiling_face:

5 kedvelés

Szerintem te öntsd össze és 1hónap max 40 nap után Go

4 kedvelés

Szervusztok! Nah olvasgatva és az előttem szolokhoz csak az én tapasztalatom szerint a gyümölcsös aromákat átlagban 12-16 orát szoktam keverni ,dohányost 24-72 ora szellőztetés ugye keverés közben adott tehát arra nincs gond,de viszont miuttán készen van az adott kikevert leves én azért 4-8 orát pihentettem … Én nem csalódtam még a kev gépben több mint 2 éve használom és az íz nekem legalábbis,lágyabb ,selymesseb …és tudom megoszlik ezen vélemény de szájíz kérdése …

6 kedvelés

Amugy ezzel a keverogeppel, csak az tud idot sporolni, aki mindig csak 1 izt kever be nem???
En peldaul 6-8-10 izt keverek be egyszerre, es van idom hogy beerjen, mert meg ott van par iz bekeverve. 12-24-50 orakkal szamolva, tobb napig menne folyamatosan a gep, hogy ennyit bekeverjen, lehet razogatva ennyi iz hamarabb beerik razogatva mint geppel.
Arrol nem is beszelve, hogy az asszony gepestol vagna ki a lakasbol, ha folyamatosan menne :slight_smile:
Persze ez csak az en velemenyem, nem jelenti azt hogy hulyeseg, csak pl nekem teljesen felesleges.

6 kedvelés

Csak időt spórol. :slightly_smiling_face: 10 íznél kb. 8-10 napig menne a gép folyamatosan, de akkor naponta szivhatnál más és mást, ami épp elkészül. Én is ki tudom várni, szóval nekem nem oszt nem szoroz. A rázogatás, és szellőztetés ugyanúgy selymessé teszi a liquidet. Ezért nem érzem még mindig akkora szükségét. :slight_smile:

@Zoli76 neked inkább azt javaslom, hogy rázd néha össze, de ne szellőztesd. A gázok amik benne maradnak TH-ssá teszik.

Fogadd meg, mert most magam ellen beszéltem. :joy:

7 kedvelés

@Vaperina_Kinga Ok, de egyébként renitens módon eddig sem szellőztettem :grin: mindent IS a th megmaradásért :+1:

@InsigniaSport aggódni nem kell a fogyasztásán, elenyésző viszonylag. Ha nem hangos, nem szempont a havi Lőrincz- számlában :slightly_smiling_face:amikor üzemel, kb annyit fogyaszthat mint egy fél laptop.
A díszkivilágítás más téma :grin: az szörnyű, ha nem kapcsolható ki…
Amúgy én is rájöttem, hogy nincs rá égető szükségem. Logisztika kell.
De mint minden technikai dolog, megmozgatta a fantáziámat…

Nincs radiátor, sőt, kitört a nyár. Fényvédett dobozban most meg kivághatom az erkélyre is az érős csapatot a 30 fokba :thinking::+1:

6 kedvelés

Esetleg egy kamra csempével ami sötét ? Én oda pakolom őket :))A földre

3 kedvelés

Ha megértek, amelyik “igényli”, megy hűtőbe, vagy hűvös szoba.
Most az érést gyorsítjuk a 30-40 fokkal. :slightly_smiling_face:

Túl sima, kicsit döglött dohányos ízeimnél pedig megfontolom, hogy nyakon vágom őket, felfrissülést és th-t visszaszerezve, egy kis menthollal.

1 kedvelés

Ha konkrét választ akarsz a gépről szerintem beszélj Vida úrral. Többség az ő gépét használja,amiből több fajta van.

5 kedvelés

Köszönöm, de már idő közben elkészültek a cikkek a keverőgéppel kapcsolatban. :slightly_smiling_face:

4 kedvelés