Én úgy vettem észre ha sokáig nyitvahagyom és szellőztettem, akkor sokkal lágyabb lesz
Kaparósabbnak érzem a torkomban a kézi keverést ,de lehet csak bebeszélem magamnak
Lehet nem foglalkozom vele egy pár hónap múlva nyitom csak ki addig áll hozzá sem érek az üveghez. Szerintem is finomabb géppel.És hamarabb szívható. Mostanába lusta vagyok úgyis forog a föld majd össze keveredik.És össze keveredik…
Az univerzum elrendez mindent!
Ok, köszi mindenkinek.
@Janos_Groszeibl tudod a th és kaparóssag nálam pro ha dohányos. Szóvel ezeket elveszteni totál nem szeretném.
Volt olyan tapasztalatotok, hogy a hosszan, kézileg kevert levesnél is jobb és tartalmasabb ízt hozott a rövid gépi keverés? (Nyilván ugyanabból az aromából).
Géppel is 1napig pörgettem…talán selymesebb géppel…Szerintem te ne géppel keverd.
Ok, meggyőztél
Mint nemtúlrégi (3 hónapos) vaper, annyit már megállapítittam, hogy a legelején bekevert 2-3 dohányos leves, amik már 80+ naposak, így is “túlsimultak” egy kicsit. Hiányolom azt a kis “harapást” belőlük.
Remek példa erre a Discovery Cohiba.
Amúgy itthon nem izgat, és sokat desszertezek. A műszakos meló, és a rövid cigiszünet…oda kell nekem “jó” anyag
Szerintem te öntsd össze és 1hónap max 40 nap után Go
Szervusztok! Nah olvasgatva és az előttem szolokhoz csak az én tapasztalatom szerint a gyümölcsös aromákat átlagban 12-16 orát szoktam keverni ,dohányost 24-72 ora szellőztetés ugye keverés közben adott tehát arra nincs gond,de viszont miuttán készen van az adott kikevert leves én azért 4-8 orát pihentettem … Én nem csalódtam még a kev gépben több mint 2 éve használom és az íz nekem legalábbis,lágyabb ,selymesseb …és tudom megoszlik ezen vélemény de szájíz kérdése …
Amugy ezzel a keverogeppel, csak az tud idot sporolni, aki mindig csak 1 izt kever be nem???
En peldaul 6-8-10 izt keverek be egyszerre, es van idom hogy beerjen, mert meg ott van par iz bekeverve. 12-24-50 orakkal szamolva, tobb napig menne folyamatosan a gep, hogy ennyit bekeverjen, lehet razogatva ennyi iz hamarabb beerik razogatva mint geppel.
Arrol nem is beszelve, hogy az asszony gepestol vagna ki a lakasbol, ha folyamatosan menne
Persze ez csak az en velemenyem, nem jelenti azt hogy hulyeseg, csak pl nekem teljesen felesleges.
Csak időt spórol. 10 íznél kb. 8-10 napig menne a gép folyamatosan, de akkor naponta szivhatnál más és mást, ami épp elkészül. Én is ki tudom várni, szóval nekem nem oszt nem szoroz. A rázogatás, és szellőztetés ugyanúgy selymessé teszi a liquidet. Ezért nem érzem még mindig akkora szükségét.
@Zoli76 neked inkább azt javaslom, hogy rázd néha össze, de ne szellőztesd. A gázok amik benne maradnak TH-ssá teszik.
Fogadd meg, mert most magam ellen beszéltem.
@Vaperina_Kinga Ok, de egyébként renitens módon eddig sem szellőztettem mindent IS a th megmaradásért
@InsigniaSport aggódni nem kell a fogyasztásán, elenyésző viszonylag. Ha nem hangos, nem szempont a havi Lőrincz- számlában amikor üzemel, kb annyit fogyaszthat mint egy fél laptop.
A díszkivilágítás más téma az szörnyű, ha nem kapcsolható ki…
Amúgy én is rájöttem, hogy nincs rá égető szükségem. Logisztika kell.
De mint minden technikai dolog, megmozgatta a fantáziámat…
Nincs radiátor, sőt, kitört a nyár. Fényvédett dobozban most meg kivághatom az erkélyre is az érős csapatot a 30 fokba
Esetleg egy kamra csempével ami sötét ? Én oda pakolom őket :))A földre
Ha megértek, amelyik “igényli”, megy hűtőbe, vagy hűvös szoba.
Most az érést gyorsítjuk a 30-40 fokkal.
Túl sima, kicsit döglött dohányos ízeimnél pedig megfontolom, hogy nyakon vágom őket, felfrissülést és th-t visszaszerezve, egy kis menthollal.
Ha konkrét választ akarsz a gépről szerintem beszélj Vida úrral. Többség az ő gépét használja,amiből több fajta van.
Köszönöm, de már idő közben elkészültek a cikkek a keverőgéppel kapcsolatban.