Bocsi, már elaludtam, miután írtam Szóval en a sokat ivók körébe tartozom. Csak a munkában megiszok 3 l vizet, az itthonival együtt 4-5 l simán elfogy. Nyáron még többet. Sejtem, hogy a bevitt mennyiség a sok, mert ebböl sokkal jobban jön a gőz és legalább háromszor annyi liquidem fogy, mint eddig és eddig sem volt kevés. Az a baj, hogy ahogy csökkentem a nikotin adagot, olyan semmilyennek érzem a gőzt. Nagy bagós voltam még 2,5 évvel ezelőtt. 1,5-2 doboz töltött cigit szívzam el egy nap, a nem töltöttből többet is. Maga a rituálé rabja vagyok sajnos. Mindig és minden körülmények közt nálam kell legyen a szívnivaló. Szerencsére nem úgy vagyok, hogy mindegy, mit, csak szívjam. Szeptemberben elmentúnk bányásznapra és elkövettem azt a hibát, hogy nem töltöttem fel az akksit. 10 perc ottlét után lemerült… Párom szofit szív, így mondtam, hogy meggyújtom neki. Pfúj, de rossz volt. Nem is tudom, hogy tudtam szívni huszonéven keresztül. Inkább kibírtam, míg hazamegyünk. Ennek azért örülök. Na, jól eltértem a témától. Amit megfigyeltem, hogy ezzel a géppel sokkal mélyebbeket slukkolok, ezért is fogyhat jobban a liquid. Megpróbálom, hogy kisebbeket szívok, hátha segít. Ha nem lsz jobb, akkor gyengítem a liquideket. 18-assal kezdtem amúgy mtl-ben amúgy, de majd megfulladtam és kapart. Levittem 9-esre, de még az is sok volt. 6-ossal elvoltam elég sokáig, de egy idő után az is köhögtetett, ezért lementem 5-ösre. Ezzel sokáig elvoltam, de megvettem az Agis maxot és bár először nem volt tünetem, csak a liquid fogyása miatt gondoltam, hogy ez előbb-utóbb sok lesz, ezért lementem 4-esre. Úgy tűnik akkor, hogy az én szokásaimhoz ez is sok lesz. Lemegyek 3-asra és kidebbeket szívok, aztán meglátom. Az a baj, hogy nekem a cigi bármelyik formája olyan, mint a gyereknek a cumi. Tudom, hohy ez nem jó, de ez van sajnos. Pedig mikor terhes lettem a fiammal 2011-ben,leszoktam a cigiről( akkor még ribanc pálcát szívtam 2 dobozzal egy nap) és 6,5 évig nem szívtam. Aztán jött egy nagyobb sokk és az akkori párom piros Multija a kezem ügyébe került. Onnan megint nem volt megállás.
Na mostmár mindenfélét belekevertem ebbe a válaszba, bocsánat
Nekem is, ami asztmának indult… koraszülött voltam fejletlen tüdőkkel. (Meg aggyal )
A dohányos leveseimnél én is elgondolkodtam, legalábbis a munkahelyi adagom. (Egy 20-30 körülire)
A legnagyobb bajom már 2011-ben is ez volt a vape dologgal: nem mérhető egyszerű módon a valós nic megléte, mennyisége.
Amúgy meg ipari tételben erősen töredéke árban van, nem értem, miért ilyen retek drágán kapható vape formában és ez nem fillérbaxás. Csak ilyenkor komor vagyok, amikor megjövök a 2 heti boltos bevásárló körömről faxt van itt olcsóság, szerintem többet fizettem megint.
…mondjuk én is kíváncsi lennék arra, hogy mennyi lehet a valós nikotinbevitel a vape-nél. Mármint általános felszívódási %-ra gondolok. Mert ha adott egy 6-os likvid, abból (csak gondolom) mondjuk a szervezetedbe kerül például 2mg. Tehát ha elpöffentesz 10 ml-t, akkor az nem 60mg, hanem csak 20! Hiszen volt az az állítás, hogy egy normál ciginek 35 percnyi vape felel meg…
És akkor még erre jön rá az, hogy mondjuk az én szervezetem kevésbé szívja magába a nic-et, így nekem a magasabból is kevesebb jut be, másnak pedig még a 3-as is elég bőven.
Anno, 24-36mg/ml kezdtem én is vépelni, kíváncsi lennék rá, most bírnám azt a mennyiséget?
Ok, egy dolog, hogy rosszabbul szívódik fel, mert le sem.megy tüdőig, stb…
Én arra céloztam, a mai napig nem tudom, megkapom-e azt a NIC mennyiséget akárhonnan is, ami rá van írva egy alapra vagy shot-ra. Röviden: minden mérés és bizonyíték híján NEM BÍZOM MEG a nic erősség valóságtartalmában.
Anno bizonyos helyekről rendeltem 36-os meg 24-es kész levest. Na, attól beszédültem (40 szál cigis dohányosként!) Ott talán elhittem, hogy megvan benne a NIC tartalom.
Eltelt x év, van 100 millió aroma 12000 gyártótól, lópuki íztől a mákos csigáig.
De a NIC tartalom nekem gyanús… Nem tehetek róla, dühít, hogy kapsz valamit, de nem tudod, valós vagy sem.
Igen, jól mondod. Ez is még benne van a “nemtudom” faktorban! Ebben viszont labor hiányában csak a gyártó tisztességére tudsz hagyatkozni. Érdekes lenne mondjuk valóban vizsgálni ezt is…
Valakinek otthon nic-vizsgáló laborja esetleg?
Az a vicc, hogy ugyanezt mantráztuk a “fekete” fórumon is tizenéve…nem változott semmi.
Tabu is meg cucc sincs. Engem ez időnként dühít, főleg 100 ml nic oldat árát látva. (Most is mondom, a nic elvileg olcsó cucc)…
Ó, én frissebb vagyok. Csak 2017 eleje óta vagyok a témán, de még olvasgattam a feketét is… Inkább a Prohardveres fórumon voltam jelen. Meg egy ideje a DC-n. Azóta valóban csak rosszabbodott minden. Annak ellenére, hogy ugyebár komoly érvük nincs a szigorításokra.
Szerintem pedig pont a cigi az ahol kevesebb jutott a szervezetbe, mert a java elégett mire vagy épp mikor beszívtad. Az e-cigi viszont, ha épp nem szivod, szó szerint nem csinál semmit. Pont ezért elvileg pont annyit viszünk be mint amennyit keverünk. Azért elvileg, mert hivatalos infó nincs erről, csak a működési elvét tekintve így kell/kéne lennie.
Korabeli infok alapján rosszabbul szívódik fel a gőz, meg le se megy tüdőig minden. Én így tudtam…
A tankon belüli oxidációs is elvesz belőle. Csak fene tudja mennyit. Lehet betöltöd a 18as kuki ízt, mire a tankot leüríted már csak 15mg. Frissen amúgy is ütősebb.
A kiindulási pontom: vajon mit kaptam x,y,z bolttól nic valós erősségben? (És az se biztos, hogy ők tudják…mit árulnak). Tehát ez az alapprobléma.
Amit mi szívunk az a nyálkahártyán keresztül szívódik fel, az is gyengítheti a hatást, mire eljut az agyig. Mert pl a niksó meg a hajszálereken keresztül szívódik fel. Ezért is hat szinte azonnal. Az gyorsabb.
Már gondoltam hogy niksóval is feldobni 1-2 dohányost. De hát jó tömény kellene, hogy az íz ne híguljon.
Mikor vettem boostert a shortfillekhez abban 10ml helyett csak 9ml volt. Szóval így is lehet csalni. Meg 1mg-al kevesebbet is lehet árulni, arra mindenki legyint. Aztán mikor bekevered a teszemazt 6ost, lesz belőle 4.5, aztán furcsa, ha kevés.
És a boostok valós ereje is vagy megvolt, vagy nem…
Szóval én hiányolom hogy nincs se kontroll, se mérés, amúgy meg egy vagyon a nic.
Ha lehetne venni gyógyszertárit, vagy itthon csinálni, vagy nem tudom… De ez nekem gáz, hogy “talán” megkapom amit akartam.
Igen, az aromalopás és felütés, hígítás ugyanilyen undorító.
És ez mind-mind számít a slukk számnál is.
Akkor egyetértünk, hogy ebben nem fejlődtünk semmit az elmúlt 12 évben?
Egy pubikált nic tartalom ellenőrzést se láttam még soha. Se egy nic erősséget kimutató olcsó tesztet…ez gáz.
Azt hiszem, hogy azt szívom, amit vettem. Ez HIT. A Vape meg egyház
Nem tehetek róla, ma reggel óta szívogatom a 15-ös (elvi) dohánykámat, de nem akarok se szédülni, se semmi.
Szeretném tudni, milyen erősségű nic-cel küzdök most a valóságban…meg most mit vettem 3 üveg 100 mg/ml címen, 10k/db.