RTA tank építés

Talaltam “véletlenűl” egy duál építéses képet:

• 30 Watt
  • 0,53 Ohm
  • 8 menet
  • 3mm-es magátmérő
7 kedvelés

En dl- tem sokat. 3- as magra tekertem. Vagy vettem claptont. Dual en kb 0,2-0,3 koze single 0,4. Dualban elkert 50-60 wattot. Single kb 20-30 watt. Az en javaslatom, ha dl- ni akarsz vegyel egy dupla aksis modot vagy egy 21700- ast. Az sem fogja kibirni a napot en 21700- al napi ketszer csereltem, de egyszer biztos. A tekeres leegeteseel egy honapot siman birt, de olyan nem volt hogy hetente legalabb vattat ne csereltem volna. De egyszerubb ha megtanulsz tekerni es minden vatta cserenel tekerest is cserelsz. Nem sok ido es penzben is elhanyagolhato. En ma mat 2 x tekertem itt meloban ujra a tankom , mert kokszolos lotyit szivok eppen. :grinning:

Sajat velemeny. Mas lehet mashogy gondolja.

2 kedvelés

A helyzet az hogy nem szeretnék két aksis módot venni, nekem megfelel a 100w-os Drag X plus pro. Ehhez igazítva szeretnék gőzölni rta creeddel megfelelő tartományban , ízzel és gőzzel de úgy hogy ne merüljön gyorsan az akku mert 21700-as azért elég jól bírja a subohm tankom is és a többit is. Mindig 25 és 60 watt között vape-elek. Továbbá számít az hogy hány tekerés van a huzalon, befolyásolja ez az érzékelt Ohm ellenállást ?

1 kedvelés

Bocs most olvastam vissza akkor passzolok :slight_smile:

Szerintem lehet találni olyan huzalt ami egy aksis móddal is elmegy 100w-os tartományon belül, szépen gőzölve és jó ízekkel. Csak a huzal miatt nem fogok beruházni két aksis módra, mikor nekem a voopoo Drag X pro Plus megfelel tökéletesen. Ehhez kell választanom olyan huzalt az rta-ba ami 25-60w között kényelmesen üzemel és nem is merül gyorsan. Valami vékonyabb huzal lesz a jó és olyan ami hamar hevül és gyorsan is hül.

2 kedvelés

Éppen most: singlecoil 2,5mm mag 8 menet, mtl clapton, 22 Watt

3 kedvelés

Nyilván nekem az MTL tekercsek /huzalok nem is lennének jók. Ahol nincs írva,hogy MTL az lenne jó gondolom. Miután csak DL-ezek.

24ga ka 1
26 ga ka 1
0.4-0.5-.0.6 ohm-ra tekerve.
De 28ga ka 1 is megfelelhet neked ebből tekerj 1ohm körül és 20-25 watt teljesítménnyel nyitott levegővel ki tudod fújni a paksi erőmű kéménymennyiségű gőzét is .
Azért kanthal,mert én azt használok,de tégy belátásod szerint és használd a vaperina tekerdét,és bőven megteszi a saját modod.

3 kedvelés

Ez így teljesen jónak hangzik, de nekem is fontos a gőz is de az ízek is. Tudtok segíteni ezért fordultam hozzátok mert jobban kenitek már. Mindenképp szeretnék rta-zni és én tekerve építős vape-lésbe jutni.

Semmi nincs kőbe vésve. A gőz képzés ,az ellenállás/fémfelület/teljesítmény bermudaháromszögében keresendő, a drót anyaga, vastagsága, magátmérő, menet szám függvényében.

2 kedvelés

ez ss316L 28ga huzal?

Elöre tekert coil nem lehet ?

De lehet előre tekert is, de végső soron magam szeretném tekerni szálhuzalbol.

1 ohm-mal is tudsz óriási gőzfelhőt fújni dl kazánból.
A hideg ráz már a 0………1 ohm-tól hogy az milyen f@sza​:rage:
Hidd el lehet alacsony teljesítményen is dlezni ha azt szeretnél.
Mondom ezt én tapasztalatból,és hidd el nem a levegőbe beszélünk itt páran.

5 kedvelés

Elhiszem amit írtok, ezért is fordultam hozzátok. Ez a lényeg,hogy olyan huzallal használjam a Creed-et hogy beleférjen a 25-60w-os keretbe és ehhez szeretném tudni általánosságban hány magra kell tekerni és milyen típusú, vastagságú huzallal érem el a megfelelő gőzt/ízt.

1 kedvelés

Vaperina tekerdét átnézted ? Csupán csak egy kérdés még részemről ?
Ismétlem 24,26,28 ga szálhuzal,a paralellbe,és a dual triple huzalokba most ne mélyedjünk bele így elsőre :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 kedvelés

Nem kell nekem tripla huzal meg semmi ilyen mély bonyolult. Csak egyszerű sima huzal amit hamar hevít a gép és gyorsan hűl. De hozza az ízt/gőzt a leírt teljesítményi kereten belül. Mindössze ennyi a keresésem célja.

2 kedvelés

Igen fogok kísérletezni mert már több infót adatok meg. El tudok indulni már egy ponton.

1 kedvelés

Én pl 22watton DL-ezek ha éppen ahhoz van kedvem…de ehhez egy single RDL kazán sem árt ha ízeket is akarsz és egy kis th-t is. A leírtakból nekem az jön le, hogy vagy single RDL kazánt kéne használnod 25-30 watton (ez spórolósabb) vagy ha az 50-60 watt is cél akkor ahhoz dual DL kazán kell és minimum 2x18650-es jó akkukezelésű mod. Nem kapsz meg mindent egy mod-tól és tanktól. Túl nagy az általad elvárt 25-60watt közötti sáv ehhez.

2 kedvelés

Akkor szerintetek a Geekvape Creed RTA-ba nem lehet olyan huzalt venni ami egy 100w-os módban üzemel kényelmesen? Szerintem kell lennie ilyen huzalnak ami ezen a gépen szépen teszi a dolgát és ízt is és gőzt is ad vissza. Tuti szálhuzal ez eddig biztos és 24-26-28 ga-s . Vagy SS vagy kanthal lesz a jó szerintem. Valahol itt fogok tapogatozni.

1 kedvelés