Múltkor kérdeztem, hogy ki milyen kezdőszettet ajánlana, jött is rengeteg ajánlás amiért nagyon hálás vagyok.
Egyből lett két új szerzeményem is: Egy Eleaf Pico Plus mod, Aspire Nautilus 3 tankkal. A másik pedig egy Geekvape Aegis Legend 5 Kit ( innen is ezer köszönet @Vaperina_Kinga Kingának ).
Gondoltam így megvan a dl és az mtl is, aztán el tudom dönteni mi tetszik.
Most vennék egy mtlrta tankot és gyakorolgatnám a vattázást, tekerést, stb.. amíg az 10-10 darab porlasztóm kitart a fennt említett készülékekhez.
A kérdésem pedig az lenne, hogy milyen vastagságú huzalokkal lenne érdemes kezdeni? Ahogy olvasgattam itt, a 32-30-28ga környékén nem lőnék mellé? A másik pedig hogy milyen vattát érdemes beszerezni, kinek mi vált be?
Tudom hogy megint egy ezerszer lerágott csontot boncolgatok ( ne kövezzetek meg érte), de ahogy néztem tök jó kis közösség van itt, jókat derültem pár kommenten, stb.
Szia!! A 28-29-30 ga valóban jó mtl huzal. Azt neked kel majd eldönteni neked melyik válik be. Én 29-30 ga Ni 80 és Kanthalt is használom!! Vattából ajánlom a Vapefly cotton clouds, Muji, TFC vattát!
Nézegettem már, csak annyi variáció van, mint égen a csillag. Azzal már tisztában vagyok, hogy ízlések és pofonok, de gondoltam csak van valami ökölszabály vagy valami ahonnan érdemes elindulni.
Huzalból Kanthal A1 29 Ga szálhuzal (0,3 mm). Ezzel megtanulsz tekerni hézagosat, valamint micro coilt is, utána mennék rá csak az Eric Clapton féle gitár huzalokra. Zivipf-en van a legjobb ár/értékben. Tudsz vele MTL-re tekerni 1-1,5 ohm köré, illetve DLre is.
Vatta: Cotton Bacon Prime (ez kicsit tömörebb, nehezebb vele dolgozni, cserébe NB1-es a lészállítása), vagy BPmods Pro Cotton (ez lágyabb, könnyebb vele dolgozni). Google a barátod a beszerzési helyeket illetően.
UI.: lerágott csont nincs, csak informálatlan vaper. Kérdezz, és válaszolunk.
Akkor szerintem próbáld meg kitapasztalni/eldönteni, hogy nagyjából hány watt-on szeretsz MTL -ben gőzölni. Ha megvan a sweet spot, onnantól nagyjából ki tudod számolni, hogy melyik huzalra lesz szükséged.
Itt tudsz számolgatni:
Innen el lehet indulni. De akkor is érdemes az elején szálhuzalból többfélét venni, mert a puding próbája…
Vattából elsőre a BP Mods annyiból jobb, hogy nem fogsz hülyét kapni tőle, hogy mennyi kell, mert méretre van igazítva. 2,5-es, illetve 3-as magba éppen belemegy.
Másodsorban RTA tankot jöttem ajánlani, ugyanis szerintem a mikéntje is lényeges a dolgoknak. Első RTA-ként a Dead Rabbit MTL 2-t ajánlanám, ugyanis azt roppant egyszerű újraépíteni, így ha abba első körben belejössz tudsz majd a huzalokra és a vattákra koncentrálni. Ezt úgy értem, hogy kitapasztalni neked melyik fekszik jobban. Én is Zivipf-es huzalt használok, kanthal A1-est, 28ga-sat. Vattából a Cotton Clouds és a BP Mods amiket kedvelek és jó szívvel tudom is ajánlani, ahogy már előttem tették is a többiek. Az említett tankról itt találsz tesztet:
Szerintem nem lőnél mellé vele, mert egyszerű és nagyon jó ízekre képes. Később pedig jöhet más, ha már kialakultak a szokások és ízlések.