Új hét, új hülye kérdés 😂

Sziasztok!

Múltkor kérdeztem, hogy ki milyen kezdőszettet ajánlana, jött is rengeteg ajánlás amiért nagyon hálás vagyok.

Egyből lett két új szerzeményem is: Egy Eleaf Pico Plus mod, Aspire Nautilus 3 tankkal. A másik pedig egy Geekvape Aegis Legend 5 Kit ( innen is ezer köszönet @Vaperina_Kinga Kingának :grin:).

Gondoltam így megvan a dl és az mtl is, aztán el tudom dönteni mi tetszik. :man_shrugging:t3:

Most vennék egy mtl rta tankot és gyakorolgatnám a vattázást, tekerést, stb.. amíg az 10-10 darab porlasztóm kitart a fennt említett készülékekhez.

A kérdésem pedig az lenne, hogy milyen vastagságú huzalokkal lenne érdemes kezdeni? Ahogy olvasgattam itt, a 32-30-28ga környékén nem lőnék mellé? A másik pedig hogy milyen vattát érdemes beszerezni, kinek mi vált be?

Tudom hogy megint egy ezerszer lerágott csontot boncolgatok ( ne kövezzetek meg érte), de ahogy néztem tök jó kis közösség van itt, jókat derültem pár kommenten, stb.

Szóval előre is köszi a válaszokat, finom gőzöket :face_in_clouds:

9 kedvelés

Látogass be ebbe a topikba, hozzászólás bőven lesz, szerintem találsz megoldást :wink:

A “tekerés” választása is olyan, mint a “kinek mi ízlik”. Szubjektív erősen, mindenkinek más vált be. A vatta is ugyan ez.

De én MTL-be Vandy Vape 30ga x2 = 38ga (3.5ohm/ft) Ni80 superfine MTL fused clapton-t használok, Vandy Vape Cotton Cloud-dal (3mm).

10 kedvelés

Szia! Hellvape Dead Rabbit vagy Cthulhu Valor MTL RTA, 3mm BP Mods vatta és Zivipf 28ga kanthal ami nekem bevált.

10 kedvelés

Detto ugyanez :slightly_smiling_face:, plusz egy pont tőlem is a Vapefly Cotton Clouds vattának az ízek miatt.

De tényleg próbálgatni kell többfélét is, mert Te tudod, mit szeretsz.:wink:

9 kedvelés

Szia!! A 28-29-30 ga valóban jó mtl huzal. Azt neked kel majd eldönteni neked melyik válik be. Én 29-30 ga Ni 80 és Kanthalt is használom!! Vattából ajánlom a Vapefly cotton clouds, Muji, TFC vattát!

9 kedvelés

Nézegettem már, csak annyi variáció van, mint égen a csillag. :sweat_smile: Azzal már tisztában vagyok, hogy ízlések és pofonok, de gondoltam csak van valami ökölszabály vagy valami ahonnan érdemes elindulni.

6 kedvelés

Az Aspire Nautilus 3 tankodhoz kapott porlasztók közül melyik tetszik jobban?

Az 1,8 ohm-os 10-14 W közötti, vagy a 0,7 ohm-os 20-25 W közötti?

6 kedvelés

Szia!

Huzalból Kanthal A1 29 Ga szálhuzal (0,3 mm). Ezzel megtanulsz tekerni hézagosat, valamint micro coilt is, utána mennék rá csak az Eric Clapton féle gitár huzalokra. Zivipf-en van a legjobb ár/értékben. Tudsz vele MTL-re tekerni 1-1,5 ohm köré, illetve DLre is.

Vatta: Cotton Bacon Prime (ez kicsit tömörebb, nehezebb vele dolgozni, cserébe NB1-es a lészállítása), vagy BPmods Pro Cotton (ez lágyabb, könnyebb vele dolgozni). Google a barátod a beszerzési helyeket illetően.

UI.: lerágott csont nincs, csak informálatlan vaper. Kérdezz, és válaszolunk. :oncoming_fist:

13 kedvelés

1 ohm-os mesht vettem hozzá, az elég jónak tűnik. A többire még nem volt időm :sweat_smile:

6 kedvelés

Akkor szerintem próbáld meg kitapasztalni/eldönteni, hogy nagyjából hány watt-on szeretsz MTL -ben gőzölni. Ha megvan a sweet spot, onnantól nagyjából ki tudod számolni, hogy melyik huzalra lesz szükséged.

Itt tudsz számolgatni:

Innen el lehet indulni. De akkor is érdemes az elején szálhuzalból többfélét venni, mert a puding próbája…

Vattából elsőre a BP Mods annyiból jobb, hogy nem fogsz hülyét kapni tőle, hogy mennyi kell, mert méretre van igazítva. 2,5-es, illetve 3-as magba éppen belemegy.

9 kedvelés

Köszi! :grin:

6 kedvelés

Egy ss316L 28ga + vapefly cotton clouds kombóval csak akkor lőhetsz mellé MTL és RDL használatnál ha nikkelallergiád van.

9 kedvelés

Nikkel allergia esetén TC-hez jó lehet a SS430 huzal is

6 kedvelés

Szia @AsdasTheOne :hugs:

Először is nagyon örülök, hogy beválik a Legend 5 :heart_eyes:

Másodsorban RTA tankot jöttem ajánlani, ugyanis szerintem a mikéntje is lényeges a dolgoknak. Első RTA-ként a Dead Rabbit MTL 2-t ajánlanám, ugyanis azt roppant egyszerű újraépíteni, így ha abba első körben belejössz tudsz majd a huzalokra és a vattákra koncentrálni. Ezt úgy értem, hogy kitapasztalni neked melyik fekszik jobban. Én is Zivipf-es huzalt használok, kanthal A1-est, 28ga-sat. Vattából a Cotton Clouds és a BP Mods amiket kedvelek és jó szívvel tudom is ajánlani, ahogy már előttem tették is a többiek. Az említett tankról itt találsz tesztet:

Szerintem nem lőnél mellé vele, mert egyszerű és nagyon jó ízekre képes. Később pedig jöhet más, ha már kialakultak a szokások és ízlések. :slightly_smiling_face:

12 kedvelés