Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Már hosszú ideje vapelek, ma holnap lassan ~10 éve, de most választóponthoz érkeztem amit soha nem gondoltam volna, hogy eljön/megtörténik.
Előre szeretnék mindenkit megkérni, hogy senki ne kövezzen meg, én eltudom fogadni ha felhasználói probléma áll az egész mögött.
Jelenleg úgy érzem, hogy rengeteg időn és pénzen vagyok túl, sokkal inkább már azt gondolom, hogy jobban megérte volna dohányozni/IQOS-t használni.
Na de a lényeg, hogy akármit, akárhogyan tekerek/építek, vattázok csak ideiglenesen, vagy minimálisan ad ízeket, én elfogadom, hogy idővel az emlékek megszépülnek, ahogy azt is hogy változik az ízlésünk, de már nem tudom megmondani mennyi ideje már, hogy a gőzőlés nem okozott örömöt.
Lehet az építéssel van a gond, és lehet más probléma a háttérben.
Alapvetően úgy gondolom, hogy a(z) Ni80 allergiát kizártam, kézre rakva nem okoz semmi féle irritációt. A pg allergiát is kizártam, mivel az esetek 99,9%-ában a 20/60 longfilleket fullvg-vel húzom fel. (Persze a végleges konzisztencia ~33,33/66,66 vg többlet így).
Manapság leginkább Revolute alaplevet használok, de korábban bármi szóba jöhetett, a floravitás idővel túl édes lett, így ő sajnos kiesett a képből. A booster megoldást alkalmazom a Revolute gyártótól, viszonylag jó megelégedettséggel.
Vattából is rengetegen túl vagyok: sorb, bpmods, tfc (aka titanium fiber cotton), muji, vapefly, ambitionmods, cotncord, stb…
Huzalból is volt többféle probálkozás: ni80 külöböző méretekben, ss (316 és 304), kanthal (ez ami legkevesébb jött be, az ízek túl laposak voltak vele).
Kipróbáltam azt is hogy váltó szettekkel járok, több féle 2-3 íz volt nálam, 1-2 slukk és mintha ízt vesztene minden.
Azt is elfogadom ha a korábban említett keveréssel vannak a gondok, viszont ha túl aromásra hagytam valamit, akkor hamar “savat” csinált. Probálkoztam podokkal, több kevesebb sikerrel, ha nem bánjátok nem sorolom fel az összes brandet, mivel gyakorlatilag az eszközök ugyanarra képesek, de pár kiemelkedő porlasztóval találkoztam, ilyen pl:. A voopoo ITO, illetve az aspire AF, természetesen MTL felhasználásra, és igen ezek mesh porlasztók. (Ezekre nincs panasz, de ezekbe a niksók baromi édesek.)
Régebben amikor DL-eztem és elkezdett divat lenni a mesh akkor nagyon szerettem, de idővel túl sok lett, és így kezdődőtt el az MTL-re váltás amivel, már akkor is gondom volt. ( az RDL csak részben volt érintve.)
Egy eredeti fev segített az átszokásban, hatalmas megelégedéssel. (ha valakit érdekel részletezve akkor Coilology mtl clapton ss 28/40, 2x0,9 afc.) Nagyon sokáig csak ezt a kész tekerést használtam, de ahogy új ízek felé nyitottam azt vettem észre hogy nem tesz neki jót a clapton, így hát az olasz fev csoportot böngészve, ni80 szál huzalra váltottam, előszőr 0,35, később 0,4 vastagságúra. Ezzel a gond viszont az volt hogy néhány ízt, főként amik édesek voltak igazán, még jobban “karamelizálta”, vagy értsd sokkal édesebbé tette őket.
A fev parkoló pályára került, lett helyette bishop (setup: 0,32 ni80, 6-7 menet, microcoil ~1ohm, 12-13watt//3,5-3,7 volt, 2x1mm afc.)
És az ízek még mindig hamar elmennek…
Rengeteg modot is kiprobáltam ami a fev alatt ment egy darabig az egy Aegis solo volt, az első szériás. Ha mellé raktam egy DNA-t nekem a solo vitte a primet, de mivel szerintem elég silány az anyag minősége, és mivel részben már kifutott, ezért csak pár beragadt raktárkészletről szerezhető be, (ezt nem részletezném).
Modok terén viszont pont úgy érzem mint a régi időbe, ha az ember egymás mellé tette a pwmet, meg a dcdct, mintha teljesen más lötyi lett volna a kazánba.
Cserszömörcés szájvízzel probálkoztam már (mentholossal), sokat nem ért.
Száj higéniára gondosan oda figyelve, mivel alapvetően fogszabályzom van, ha ez ilyen mértékben befolyásoló tényező akkor kitépem, megoldjuk.
Nagy vonalakban ennyi, napokon keresztül írhatnám/szethetném össze a gondolataimat.
Összeségében rengeteg RTA-n, és modon vagyok túl.
Ha a szekrényre pillantok párat felsorolva:
Fev bf1, fev 4.5S+, dvarw mtl fl22, arcana22, bishopok, aromamizer classic mtl, by-ka v6, diplomat, ripley, 1928 rda, kuma, cabeo, tripod2, sure, labs, 415 rda.
(Persze némelyik klón, de gondosan új normálisabb/szorosabb o-ringgel).
És egy pár mod szintén akad, yihi és dicodes chipes éppen nincs.
Bár milyen épitőjellegű kritikát elfogadok, és segítséget is, ha valamire bekellene ruháznom az anyagi se gond, csak a cél a lényeg.
Ha van bármi kérdés amire nem tértem ki, akkor szívesen válaszolok, akár privátban is fogadok ötleteket, vagy telefonon, ha valaki ennyire nyitott lenne a segítség adásra, és ha össze tudjuk egyeztetni óráinkat, akkor a személyes találkozó is belefér, bizonyos távokon belül.
Helyileg Veszprém megye, de Zala se vészes táv.
Köszönöm előre is!