Pár tekerés után, az egyik lefogató csavar meg is adta magát…(pedig, tekertem már pár kazánt), és ez az egyik gond, mert túl vékonyak benne azok a lefogató csavarok… a másik h túl levegős, pedig a külső levegő gyűrűt teljesen lezárom…
Azért mert dl szettel vetted gondolom.
Taifunoknál igen kicsik a lefogatócsavarok azt hiszem mindnél,de ha tévedek javítson ki valaki.
Kissé furcsa is volt nekem mikor vettem a taifun gx-et, mert a shoppokban 170 juro-ért adogatják…én meg szinte fél áron vettem… ellenőriztem is, a hivatalos oldalon, de úgy jön le h eredeti…
Próbáltam dl-re is tekerni, de úgy meg nagyon forrósodik…
Nekem csak klónom volt, egy gtr, de ez is egy kalap szar volt.
A sodronyosak sztem ilyenek.
Az "új"kazánom is melegedett,de kicseréltem a betétet és huss már jó is lett . Nem mondom,langyi,de nem forró.(a levegő lehet a kulcs a nyitjához )
Lehet h igazad lesz, mert a 3 lyukú levegő betétet vettem vele, ami, ugye, 2 lapka, es 3x1,8 mm-es lyuk van rajta… az meg eléggé dl-re húz…
És ha úgy vesszük, már 18-20 watton is lehet elég jó kis szűk dl-t kihozni belőle…
Elzárod a levegőt tőle azért melegszik hűteni kell ,azt inkább dl (szűk dl)kazánként szokták hirdetni.
Nekem van gx-em, eredeti és teljesen elégedett vagyok vele. Bár az igazat megvallva nagyon nem mtl kazán. Vagy nagyon levegős mtl, vagy szűk dl. Kicsit olyan átmenet a dl-mtl között. Bevallom, nem használom, mert vannak szűk-szűkebb mtl kazánjaim, amik közelebb állnak hozzám. Azonban ennek ellenére sem mondhatom, hogy ne lenne baromi jó íze. De ha jól emlékszem, elég bőven 100 juró felett volt az ára pár éve mikor vettem. Ez is azt mutatja, hogy kinek mi. Ami nekem maga a csoda, lehet más hajítja a kukába. Vagy fordítva. Nem vagyunk egyformák. És ez így van jól.
Egy jó kazán ott kezdődik, hogy ha elzárod a légnyílást akkor zéró levegőt tudsz átszívni. Azzal aztán lehet precízen adagolni amennyi szükséges. Intake single dl rta ezt tudja, ezért szűk mtl-től a dl-ig bármit állíthatok a tekerés függvényében…és működik. Most is extrém szűken használom mtl-ként, de csupán 1 mp alatt, 1cm elcsúsztatás a légnyíláson és DL ként szívhatom, bőven elég gőzzel…királyság.
No igen. Szerintem én vagyok az oldal fekete báránya ilyen szempontból, amivel talán egyedül vagyok, de szerintem nincs baj a beépített akkus mod-al sem. Én több mint fél éve használok ilyeket. pl.: Eleaf iStick TC 40W, GTX ONE, Ma már semmit sem évekre, évtizedekre vásárolunk. Bőven jók, nincs baj ezekkel. Idővel én is biztos cserélem ezeket, ha másért nem, azért mert meguntam, más kell… Akkor meg inkább cserélek le egy olcsót mint egy drágát… A drága jónak több kifutási idő kell, de addig úgysem marad meg… So, a kihordási idő nem éri meg a jó cucc árát. A tank az más téma. Nagyon megoszlanak a vélemények. Szerintem a gazdaságosság a legfontosabb összetevő. Építős tankot naponta újratekerni “filléres” , de olyan lötyivel, amivel heteket bír a porlasztó, azzal a porlasztós tank is gazdaságos, de főleg kényelmes Én azt mondanám, hogy ha olyan a lötyi, hogy hamar elhasználja a porlasztót, akkor inkább építős tank. ízre meg kinek mi elég…
Igen, ez igaz, de azért ne felejtsük el, hogy ha valakinek egy vagy két szettje van, akkor azért nem mindegy, hogy kikapja az akksit és kicseréli vagy felrakja tölteni a cuccot és 1 vagy 2 órát nem tudja használni. Egyébként annyival kerül többe a cserélhető akksi, amennyibe az akksi meg a töltő kerül, cserébe az akksit akármelyik modba be tudod rakni, vagy ha lecseréled, akkor az újba is.
A porlasztóval nekem nem volt jó tapasztalatom, amikor hetente 4 darabot ellöttem, mert 2 selejt volt és volt hogy csak 1 órát bírt. A kényelem meg max azt a plusz 10 percet jelenit, amit az építés jelent, igaz az elején ezt nehezebb csinálni, de eddig még mindenki meg tudta tanulni.
Én még mindig azt gondolom, hogy egy podot lecserélni egy porlasztós rta-ra nem igazán előrelépés, erre én nem költenék, akkor venni kell inkább még 1 vagy 2 podot, azt kész.
Hozzátenném, hogy én nem vagyok pedáns, elfelejtem felrakni tölteni, nem rendelek időben új porlasztót, szóval nekem ezért sem jön be ez a kombó, biztos van, aki ezekkel együtt tud élni.
Még annyi, hogy nem tudom mi lesz 1 vagy 2 vagy 5 év múlva, de nagyon abba az írányba megy minden, hogy ne lehessen egyszerű eszközöket beszerezni és használni. Így a jobb minőségű eszközök értéke nálam nagyobb, mert lehet 2 év múlva nem lehet majd beszerezni a sok cuccot Kínából, mint most. Akksi, vatta, húzal mindig lesz.
Egyébként meg igen, sokan sokféleképpen csinálják és mindegyik út járható, a maga előnyeivel és hátrányaival, a döntés mindig a usernél van, mi csak felvázoljuk az opciókat.
A porlasztós RTA kicsit erős kifejezés. Én a pod-oknak azon részére gondoltam, ami a porlasztós tank alatt van mint mod. Beépített akkus. A szabályozható féle. Ki tud szolgálni sok időt, sokkal többet mint egy eldobható borotva pl. Az hogy felette mi van… lötyi függő, RTA vagy porlasztó. Nincs azzal baj ha olyan lötyit használunk, amivel kibír a porlasztós tank is heteket.
Borotvából sem veszek eldobhatót.
Egyébként érdekes téma ez is, mert én is simán használtam még a 3-4 éves akkukat is, mert működött, de az akkuk kondiciója folyamatosan romlik. Lehet, hogy használja az ember, de korántsem fogja azt a teljesítményt leadni annyi ideig, mint új korában. Amikor elkezded használni onnantól kezdve folyamatosan romlik az akku teljesítménye, egyre kevesebb ideig tudja adni a maximumot. Márpedig a vape élményhez szerintem szükséges, hogy az akksi kondíciója jó legyen, különben lassabban fog porlasztani, ezáltal változik az íz és az élmény is. És persze az ember ezt menet közben nem veszi észre, hiszen ez a romlás nem egyik pillanatról a másikra megy végbe, hanem szép lassan, apránként. De ha egymás mellett van egy zsír új akkuval szerelt, meg egy 2 éves, akkor simán meg lehet különböztetni őket egymástól.
Ehhez a felismeréshez nekem kellett egy dicodes mod, aminek az elektronikája kijelzi nemcsak az akku aktuális töltését, hanem a tűzelés során kivett teljesítményt is. Régen, amíg ezt nem figyeltem, csak azt láttam, hogy ó mág 3/4-ig van az akku, akkor az még jó Most meg simán bejelez az elektronika, ha a félig töltött akkura ráeresztek egy 4-5 mp slukkot, hogy hoppá, low battery. Így már nem használom 2 napig az akkukak, hanem 1 nap után csere, mert érezni, hogy fárad a gőz.
Akkor ezekből kiindulva biztos van valami jóféle borotvád mint ez pl
https://theshavingbox.hu/spd/TSB257609/Tatara-Masamune-Nodachi-biztonsagi-borotva-zart-fe
Hát, őőő, azért ez már a másik véglet, ennyit nem ér az a szőr.
Na nekem az meg ér annyit Viszont a vapeléshez meg bőven elég ha kiszolgál egy olcsóbb beépített akkus mod 1 évet mondjuk
Ezért is írtam, nehéz ajánlani, szempontokat lehet felsorolni, aztán mindenki választ ízlés szerint. Szerencsére van miből valasztani, bár ez egyben nehézzé is teszi a dolgot, egy biztos, nem kell ezen sokat lamentálni, megveszed, nem jön be eladod, jöhet a következő.