Keverés minőség - szappanos íz

Igazad van, mert egyébként úgy az igazi ahogy Te csinálod. Csak nekem az élet így egyszerűbb. :slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Remélem nem értelek félre. Szerintem pont ez a jó, hogy nem az számít ki hány éve ecigizik, hanem, hogy tudunk egymástól tanulni. :slightly_smiling_face:

5 kedvelés

Értem… én meg kiváncsi vagyok nem megbántani akartam itt valakit

Engem? Te? Soha! :blush::hugs:

Foleg akkor van ertelme megcsinalni az alapot elore, ha komplett csomagot veszel. Pl itt arulnak olyan literes alapokat amit elore ki tudsz valasztani milyen nic erossegu legyen. Ahoz ugy jon az alap , hogy fel ontod es akkor van meg a liter bazisod.

3 kedvelés

Én 50/50-es alapot használok. Elképzelhető, hogy van olyan aroma, ami ilyennel sehogy nem lesz jó akármit is csinálok? Vagy túlaromázott, szappanos vagy ízetlen. Inkább Ízetlenebbre kellene és 70PG-s alappal csinálni, ami “növel” annyit az ízen, hogy jó lenne?

Én azért csinálnék előre nikotinos alapot, hogy kevesebb legyen a macera. Ha megúsznám azt, hogy utána az előkészített alappal az aromákat csak felöntöm és nem kell többet szellőztetgetni a flaskákat csak várni :slight_smile: Persze ha ugyanúgy kell akkor fölösleges nekem is, ha más előnye nincs.

1 kedvelés

Nálam ez azért nem játszik,mert van amelyik aromát 20-25 és van amelyiket 5-7%-ra keverem. Akkor azért elcsúszik rendesen az arány.
Egyszerűbb nekem külön pg vg és nik.
Számolok, mérek, keverek​:blush:

4 kedvelés

Az egyensúly alaphoz 10%-ot szoktak ajánlani, nekem ez passzol is az igényeimhez, de ez gyártótól is függ. Van amit nem érdemes túlhúzni. Ha Neked túlzónak tűnik az íz nyugodtan mehet 8%-ban is, vagy akár 7%-ban. Érdemes egyszer kiporciózni 10ml-es üvegekbe ugyanazt 6-7-8-9-10%-os variációkban. Akkor biztos kiderül Neked mi számít túlzónak és melyik a jó. Mert sajnos előfordulhat amit írsz, hogy egy aroma sehogy nem lesz jó, mert túlzó az íz, ami valóban zavaró.

4 kedvelés

Például M-type-ből csak 0.00001 százalékos arányt tartok elfogadhatónak. :grin: Kell aggódnom, hogy megborul a PG háztartásom? :roll_eyes:

1 kedvelés

Ha nem a házban tartod akkor nem. :joy:

Én sem előre nem keverek alapot, sem rázogatni, szellőztetni nem szoktam nagyon. Nálam a menet a következő bekever egyszer összeráz alaposan utána szellőztetem 1-2 napot, majd ottfelejt. Igaz az én napi kb 5-6 ml-es fogyasztásom és max 2 íz használata mellet ez simán megy. Akkor szoktam rá az egyszeri hosszú szellőztetésre, amikor egyszer az A&L almám olyan bubis lett, mint a szénsavas ásványvíz:)

5 kedvelés

igen, ilyet már próbáltam, csak még kissebb százalékkal is, de vannak, amik egyátalán nem tudnak jók lenni. Többfajta alappal, nikotinnal, vattával, tekeréssel. Vagy túl sok és túlaromázott, vagy Ízetlelen. Igaz, hogy nem minden kombinációt próbáltam mert az brutál sok lenne. :sweat_smile: viszont jópárat. Azért fordult meg a fejemben, hogy talán az 50/50 alap nem mindegyik aromához jó nekem.

1 kedvelés

Ezt úgy érted, hogy az 1-2 nap az folyamatos? Nem 1-2 nap valamennyi percig, hanem kupak nélkül szellőzik akár két napig?

1 kedvelés

Nem lesz baja folyamatos szellőzéssel 2 napig…csak bele ne másszon a motkány vagy a menyhért :grin:

Igen összekever kupak visszateker jó alaposan 1-2 percig ráz, majd kupak le 1-2 napig nyitva, utána visszazár és elfelejt :slight_smile:

2 kedvelés

nálunk olyan nincs, max szúnyog meg légy, de sötét helyen van, így azok sem érdeklődnek iránta :wink: :rofl:

3 kedvelés

Na igen. Az Atmos Lab Apple Green 58 naposan elhagyta a szappanos ízt. :slight_smile: Kicsit mű, kicsit fura, de azért olyasmi, aminek lennie kell :slight_smile: Szívható.

Azt hiszem ebben a műfajban a leves keverés a legnehezebb… Kezdek belefáradni az egészbe… No de még nem térek vissza analógra, kipróbálom a shortfill-eket is :smile: Kerül, amibe kerül…

Kompazíciós ízek másra rá se nézzzzzz :rofl:

De ba******s, nem nekem való a keverés… Amiket mástól kaptam hibátlanok. Én akármit csinálok, vagy ízetlen, vagy szappanos… vagy egyéb… :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Kevés a szókincsem. Mi az a

íz ??

Nem egy ízű . Kompozit több anyagból álló tárgy vagy esetünkben ízkavalkád . Amitt annó küldtem az mind az volt . Felejtsd el az egy ízt . Valamit ki kell hangsúlyozi és kell egy egyéb íz ami meg adja a lecsengését (utóíz).