Keverés minőség - szappanos íz

ízesebb az biztos…én aromába is a gyári érték alá keverek álltalában…(túl jók már az RTA-ák) nagyon tömény ízt már nem szeretem …Régebben én is kicsit túl aromáztam … :man_shrugging:

4 kedvelés

Pár év múlva lehet, hogy én is így leszek… :roll_eyes::grin: még zöldfülű vagyok.
(Ja nem…whitefülű:point_up:)

Mert eddig inkáb longfilleztem, ahol eleve van 20% pg, de majd az aromamesteres aromákhoz jó lesz, mert azokat kis százalékban kell keverni.

2 kedvelés

Én ezért veszem külön a pgt és vgt. Sokkal egyszerűbb nekem így számolgatni :blush:

6 kedvelés

Én is…ez még az előttről van. :grin:

Ja, értem. Akkor ezt már túl is beszéltük :blush:

1 kedvelés

Csak még tudjunk venni így-úgy, nem méregdrágán dolgokat…
Utópia 2025:
Én a kokszos vattákat is mosógépben mosom, és csikket áztatok az Azhados üvegben…:pleading_face::grin:

2 kedvelés

Jaj, a csomó…jaj, a kenyér​:scream: kora reggel elhoztam az aromamesteres dobozt, aztán elfelejtkeztem róla a festésben​:grin: hurrá, van egy meglepi dobozom :hugs:.

Mondjuk én az ételeket is jól megfűszerezem. Imádom az ízeket. :blush: Csak ne csípjen, azt nem szeretem.

1 kedvelés

Hat en nem varialok. 79/30 alapot veszek. A longfill vagy a nic is 70/30 as. Lesz amilyen lesz. Nem szoktam szamolgatni. Max az aromat nezem mennyi szazalekban kell. Aztan felontom es csao.

1 kedvelés

Tisztelt Uram!

Kedves János!
Nálam úgy jön ki a matek hogy az Alaplevem az kb. 45PG/55VG.
Így nem is 1000mlt keverek hanem 990mlt ez 11 100ml kész liquidnek felel meg,
ha 10% os aromával számolok.
Én még @Ispy nél is erősebbet szívok nálam 12Nices ez majdnem mindegy is.
ez nálam úgy jön ki, hogy 550ml VG , 308ml PG és 132ml PG-és 100mg/ml Nic.
Például a 200ml Obsi keverésem ami 7,5 % aroma:
180ml fenti alaplé, 15ml aroma, 5ml PG.

Így a kész liquidem 200ml telibe 12%NIC 50/50 es PG/VG és a kész liquid.
Ha fel kellene mennem 15%ra akkor is csak 11,3%ra esik a Nic tehét nem meghatározó,
illetve akkor PG többletes leszek de elhanyagolható.

Próbáltam érthetően leírni :slight_smile: (már amennyire tudtam) De ha kérdés van csak nyugodtan :slight_smile:

Tisztelettel

1 kedvelés

hasonló a matek nekem is ami változik a nic pg vagy vg ill. 100mg/ml vagy 200mg/ml-es

1 kedvelés

Majdnem mind egy is, az a lényeg ebben szerintem,
hogy itt előre beleszámítom a 10%aromát ami PG-és csak nem rakom bele,
illetve a NICet is úgy számolom 990ml alapléhez mintha már 1100ml kész liqvid lenne.
Így ha nem kell 10%aroma bele akkor azt síma PGével pótlom mint a fenti Obsi példában is.

Tisztelettel

1 kedvelés

Még egy kérdésem van ez csak úgy: Mi az értelme előre elkészíteni a nices alapot? Ha megy még bele aroma úgy is várni kell akkor meg nem mindegy ha akkor keverem össze az egészet? Ez csak ilyen költői kérdés volt mindenki úgy késziti ahogy akarja. :slightly_smiling_face:

Én eddig praktikumból (plusz ugye hűtőben…:roll_eyes::grin:). Most vettem nic-et, majd lehet, hogy variálok. Pg, vg vásárlás…valahonnan. (nem lesz belőle VITA)
Mellesleg,.ha a 80/20 alapomba dobok 10% pg-s aromát, akkor lehet hogy 82.5/17.5 levest szívok​:roll_eyes:
200-as nic? :open_mouth:

Ja 200-as… :slightly_smiling_face:

És még egy gondolat, én hozá(tok)d, képest senki sem vagyok még,
nem hülyébb vagy ilyesmi :slight_smile: hanem a tapasztalat, hogy van több mint egy évtized előnyöd!
Na az ami megfizethetetlen!
(és néha úgy érzem itt is sajnos, mintha az már nem is számítana)

Én talán egy dologhoz értek egy kicsit(azt mondják) azok a számok :slight_smile:

Ezt természetesen nem magamnak, hanem @Janos_Groszeibl nek szántam!

Tisztelettel

Kisgyerek mellett nekem nagyobb biztonságot adott hogy nem kell hetente vagy havonta a nikotint piszkálni. Mikor átálltam nem volt 5 hónapos se a lányom. Aztán így maradt, mostmár megszokás. :slightly_smiling_face:

2 kedvelés

Bocsáss meg nekem, ez

természetesen igaz rád is :slight_smile:

Tisztelettel

1 kedvelés

értem én a megszokást hisz én is megszokásból csinálom így csak úgy kiváncsi vagyok a miértre is… :slightly_smiling_face: