Üdv mindenkinek!
Kicsit mellé nyúltam… kerülöm az olyan longfilleket amibe kevés az aroma (20 ml alatt)
Kiváncsi lennék arra, ti hogyan kevertek be kevés aromát, nagy (120ml) flaskába, nic-el és anélkül. 30pg/70vg a preferált, de nem tudom meddig tudom feltölteni, hogy ne legyen ízetlen.
Oké persze megnézem a gyártó/más oldalakat mennyi a keverési arány:
JungleTea: 10% 1-2 nap
ChillPill: 10% 3-5 nap
BM Fizzy: 10% 3-5 nap
Ha van nic akkor kupak nélküli érlelés, ha nincs nic akkor is mehet kupak nélkül? Jobban érik úgy vagy nem?
Szóval ha 10 ml-nél 10% az arány akkor max 100 ml-t kapok ami sehogy se 120 mert ha túltolom akkor rosszabb lesz az íz. Legalább is eddig a shortfill-nél ez volt a tapasztalatom.
Bocsánat ha kicsit sok vagyok csak néha összezavarodok…
Booster hez van igazítva a 120ml .
Ha van benne 10 ml akkor hozzá csapsz 100ml alapot meg egy boostert . Ha 15ml akkor 95ml alap + egy boostert .
A booster mennyisége attól függ milyen erőset szeretnél .
Ha szabad nicel dolgozol akkor is arany függő . 10ml aroma 106ml alap 100mg/ml ből 4ml =120ml 3mg/ml es leves
Tudom, nem én vagyok a gasztrokémia mintapéldánya, sőt sokáig pont nem a saját tekerés, hanem a mixelés tartott vissza a komolyabb lépésektől…
Egy liter 50/50 3mg/ml-es levest szoktam keverni alkalmanként, amit ketten használunk, a párom ízesítés nélkül. Általában töményebb aromákat használok, A&L 5%, Discovery, Atmos Lab 3%, simán felöntöm és nem számolgatok, egy hónapot áll minimum és nincs szellőztetés vagy rázás. A S’nV aromákat is gondolkodás nélkül “vállig” töltöm, de csak “ünnepnapokon” van rá alkalom és idáig az is működött matekozás nélkül, finom volt mind dl-ben és mtl-ben egyaránt. Én így, lassan 3 éve füstmentessen…
Csak annyit fűznék hozzá, hogy a Bigmouth dobozán is rajta van h. VG többlet esetén 12% az ajánlott.
A Chill Pill Strawberry kiwi keverésénél én az oldal ajánlását vettem figyelembe ahol vettem. Ott 10-15%-ot írtak 13%al csináltam nekem bejött. Érlelésre ugyanott 3-7 napot írtak.
Szóval én mindkettőt 1 hétig érleltem, mindkettő finom lett.
A mellékelt műanyag flaskákat én sose használom, inkább gyógyszertári barna üvegeket. Nem nagy beruházás.
Ha meg úgyis mértani pontossággal keversz akkor itt van ez: https://diy.vaperina.cc/
Akkor ezért nem jön ki a matek. Most nincs nic-em mert nem tudok szerezni (tudjuk honnan) viszont néztem a cimkéket %-at de egyezerűen nem értettem. De akkor ezek szerint minimális pg kell bele, legyen az nic vagy csak simán pg ha mentes nem?
Igen eddig en is a 30pg 70vg 6mg/ml-vel kevertem de vagy nem várok eleget az alap össze érésével vagy nem tudom. De be van keverve egy bombo 40/120 bogyós mix és eskü rossz íze van. Ugye a 30/70-hez még 40 ml pg aroma az már majdnem 50-50-es leves, ami DL-be nem vészes de nem 30pg70vg-es gőzbajnok
Jó most ezt rágom . Mit pereferalsz alapban ? 50-50 stb stb % . Ugye az aroma PG és ezt is számításba veszi az ember . 15 ml aroma az 15ml PG 45 PG alap 60ml PG +50 vg = 110ml +10 ml booster legyen vg alapú az 120ml 50-50 és leves
Longfillek más koncentrációjú nehéz szó aromát tartalmaznak . Nagyobb mennyiség és fenti szó gyorsabb érést eredményez
30-70 esete . 15ml aroma PG + 21 ml PG az 30%-ka 120ml nek.
Számomra a fő irány az mtl és a hobbi része a dl. Sőt néha van úgy, hogy nem jön be mtl-ben és csak akkor gyorsabban elpöffen egy dl cuccosban. “Ha bekeverted, szívd is el!”, tartja itt a közmondás, pont mint a képen:
Nekem az ízes pöfékelés jön be inkább, a magasabb Watt-okat, nagyob felhőkőket meghagyom a fiatalabbaknak. 0,4 Ohm alá és 30-40 Watt fölé nem nagyon igyekszem építeni, nincs is rá igényem. Ki és hogy, lényeg, hogy nem bűzrúd.
Nincsenek felsőpolcos high-end cuccaim és ha rosszul tekerek-vattázok, az 50/50 plusszos (+aroma) leves egyből figyelmeztet, hogy itt az ideje újra építeni, de még nyáron sem történnek velem nagyobb tragédiák, pedig kint dolgozom a napon. Mod-ot már rég nem úsztattam meg, nálam inkább a bukfenc a gyakoribb káresemény…
30pg70vg preferalom meg a 6mg/ml nikotint és DL-ben. gondolom leginkabb pg-ek a nikotinos bázisok amit jelenleg nem tudok szerezni. Egy biztos így. Azért vettem külön-külön vg/pg-t mert a longoiba nem jó a 30pg/70vg 6mg alaplé (revolute) dl tripla/quadra coil sub ohm zeus max tankhoz. Vagy mint legutobb irtam, nem vártam eleget se alaplénél, sem az arománál.
Gondolkozol rajta hogy a mostani bomboba belenyomok egy kevés glicerint hátha jobb lesz, ha más nem legalább állagra
Egy kis pg igen meg fogja kavarni . Minden esetben ajánlom a közép utat 50-50 télre nyára mtldl . Ló bakó gőzöket így is csinálok és nem megy az íz rovására . Néha elmegyek 60-40 re is de a gőz úgy sem kevesebb.
Boostert bármelyik shopból lehet venni és annak is vannak kevert formái 50-50 csak PG csak vg stb stb