Ahogy Zoli írja!
A tankodban ugyanez zajlik le. A leves sötétetbbé válik, ahogy szívod. Ez a melegtől van.
Jah, nem tervezek 1 évre alapot készíteni Max 2-3 hónapra. Elkészítem az alapot, akármennyi idő is, utána pár hónapig, nyugi, könnyebb keverés, mondjuk szombatoknént felöntök 50 milis flaskákban néhány aromát, aztán azzal nem kell törödni csak pihentetni, amíg kellhet. Hosszú időkben, nagy mennyiségekben azért nem számolok
Viszont akkor ok, megprálom a nikotinos alap előre elkészítését
OFF ON
Azta, de jó lett ez a lenyíló menüs dolog a hozzászólásokra adott válaszok megjelenítésére Sokkal jobb mint az “összes válasz megjelenítése, minden válasz megjelenítés”, stb… Vonalakkal, struktúrában faszerkezet szerint imádom
Én literenként készítek nic-es alapot…ez 10 hétre elég és mindig csak azt a 100ml-t veszem ki a hűtőből ami 1 hétre elég.
Észre venni külömbséget a végeredményben ha előre készített nikotinos alappal dolgozunk? Vagy csak kevesebb a macera? Ti sem szellőztetitek, rázogatjátok ha ilyen alappal öntitek fel az aromát? A rázogatás az hagyján, de szellőztetni, levenni a kupakot stb… És a sok szellőztetéstől az végeredmény íze is változhat. Azt olvastam…
Én pár napig rázogatom, de nem szellőztetem pl.
(Th kedvelő vagyok).
csak úgy kérdezem:Ha be kevertek előre mondjuk 50%50 nices alapot ahoz,hogy kerül megfelelő százalékba aroma?
Engem nem izgat az ezred százalék pontosság. Pg bjuzi vagyok ezért nem zavar, ha a 70/30 vagy a 80/20 alapom elPGsedik 1 százalékot.
Aroma: dohányos 10 százalék, egyebeknél odafigyelek kb.
Én nem. Amikor kezdtem, akkor nem így volt. Most brutál megköhögtet, kapar a TH vagy valami ilyesmi. Sóval is. Hiába szellőztetem bármennyit is. így viszont kevés a nikotin. Ezzel mondjuk megbarátkoztam, így is elég a mennyiség, hogy ne legyen nikotin elvonási tünetem. Arra pont jó, végül is ez a cél Ne legyen köhögtetős, kaparós, de lényegesebb legyen a macera, vagy éppen jobb az íz.
Teljesen egyetértek @Zoli76 én amikor összekeverem akkor összerázom,
aztán jó lesz ez ezeknek (mármint nekem)
De utánna áll min egy hónapot, valamelyik 2-őt.
Amikor nyitom a 200mlest akkor keverem a következőt.
De én a gyümis-hűsítősöknél is így csinálom
De ha valamit próbálok én akkor is megállom hogy simán egy hónapot áll.
Tisztelettel
Egyensúly alapot keverek, ahhoz megy nagy átlagban 10% aroma. Kicsit elcsúszik PG többletbe a végeredmény, de szeretem, ha jó ízes.
Nekem meg nem akar elfogyni 200ml base, mert hülye fejjel 70pgset rendeltem, ha bearomázom már tocsog a pgben.
Nem is ízlik úgy, vagy inkább megszokásból? Én valóban nem szeretem annyira a VG-t, az 50/50 alap már túl vatta.
Egy kis vg segíthet
Lehet így is ahogy ti én kiszámolom össze öntöm és elteszem a föld forog majd elvégzi a munkát 1hónap vagy 5 hónap de elkészül.
Hát még ha full vgvel húzom fel se megy belőle az 5050
Nikotinos? Miért ne menne? Csak ki kell számolni mennyi vg kell hozzá. Vagy nem értem?
Egyszer egy longfill tesztnél akaratlanul sikeredett PG többletre. KB 75/25-ös lett, azóta szeretem.
Hallgatom a zenét, önjutalom közben 16.5 Watton szívom a Contrapuntto-t. 80/20 pg többlet.
Üt is, és a kifújt gőz mennyisége is OK. Th klassz. Íz is van.
De a mellettem 75 centire lévő üvegablakon sincs 14 hónap alatt deka lerakódás sem, belül