Fő a változatosság, így most egy RDA-t hoztam a HealthCabin-ról. A Hellvape egyik produktuma, ami a Dead Rabbit Pro RDA névre hallgat. Idejét sem tudom már mikor RDA-ztam utoljára, ezért kiváltképp örültem, hogy megkaphattam ezt a terméket. A háromféle levegőzéssel egyedi élményt varázsolhatunk magunknak ezzel az RDA-val. Az alsó levegőbeömlőn alulról kapja a tekercs a levegőt, az oldalsó levegőbeömlőn keresztül a tekercs külső oldala kapja közvetlenül a levegőt. Azért háromféle a levegőzés, mert vagy az alsót használjuk hűtés gyanánt, vagy az oldalsót, vagy pedig mindkettőt. Az már a tekercs összetételétől függ, hogy melyik opcióval lesz a legjobb számunkra. Ha ez nem lenne elég menő, akkor az eltérő színű cserélhető levegőgyűrű és drip tip dob rá még egy lapáttal. A 24 x 31mm-es méretekkel rendelkező DR Pro elég könnyű a maga 32 grammjával, bár ez nem számottevő, mivel egy RDA nem igazán tud fejnehézzé tenni egy modot.
7 féle színösszeállításban elérhető, amik az SS, kék, arany, matt fekete, gunmetal, szivárvány és a piros. Ezekhez a gyártó mellékel egy eltérő színű levegőgyűrűt és drip tip-et, amit személy szerint elég vagánynak találok, de legfőképpen cseppet sem unalmasnak! Én ezek közül a pirosat kaptam kézhez. Most pedig nézzük meg közelebbről a kicsikét.
Hellvape Dead Rabbit Pro RDA élménybeszámoló
A doboz tartalma és ismerkedés az RDA-val
RDA-hoz képest elég jól felszerelt a DR Pro doboza. Benne találjuk az elmaradhatatlan pót tömítéseket, 4db pót csavart, egy BF (bottom feeder) pin-t, egy coil méretezőt, egy eltérő színű oldalsó levegőző gyűrűt a színben hozzá passzoló 810-es drip tip-el, illetve az első építéshez szükséges 2 csík cipőfűzős vatta és 2db előretekert 0.37 Ohm-os Ni80-as Clapton sem hiányozhat a csomagból.
Rögtön az első, ami közvetlenül az RDA mellett található a dobozban, az az ezüst oldalsó levegőző gyűrű és a színben hozzá passzoló átlátszó drip tip. Így azért már eléggé különlegessé és feltűnővé vált a DR Pro. Viszont a színeket variálva már nem biztos, hogy mindegyik modon szépen fog mutatni. Az viszont jó hír, hogy külön is lehet hozzá színes levegőzőgyűrűket és drip tip-et kapni szintén a HealthCabin oldalán. Ezek 5 színben elérhetőek amik a rózsaszín szerű magenta, halvány lila, kékes viola, piros és ezüst.
A felépítése nem a szokványos RDA-kra hasonlít mivel a levegőgyűrűk cserélhetőek, így némiképp eltér a többi RDA-hoz képest ahol jellemzően egyben van a levegőző a cap-el így csak azt az egyet elegendő eltávolítani. Ezzel szemben a DR Pro felépítése a következő: felülről lefelé haladva először a 810-es drip tip-el találkozunk, azután az oldalsó levegőgyűrűvel, majd az alsó levegőgyűrűvel és csak ezután következik a sorban a cap, avagy palást. Végül pedig a deck-et láthatjuk.
A deck behelyezésénél arra kell ügyelni, hogy az alsó levegőző mindig a coil-ok felé mutassanak. Szerencsére a Hellvape úgy alakította ki a cap-et és a deck-et, hogy pontosan úgy illeszkedjenek egymásba ahogy kell. A cap-ben található oldalsó levegőző alatti peremre ráül a deck-en található oldalsó peremre, így csak a gyűrűket kell állítanunk a levegőzéshez.
Gyárilag a teli pin-el érkezik, de a csomagban található egy BF pin amit a szokásos módon alulról tudunk cserélni, így squonk modra is tökéletes választás lehet a Dead Rabbit Pro RDA. Egyensúly liquid-el próbáltam a squonk-olás, elég gyorsan feljut a vattához a liquid, ami arra enged következtetni, hogy a VG többletet is gond nélkül fel tudjuk pumpálni a széles furat miatt.
A postless deck-el ellátott RTA-k és RDA-k a legkönnyebben építhetőek, ezért természetesen a DR Pro deck-je sincs túlmisztifikálva. Az alsó levegőző két oldalán található hernyócsavarokkal fogatjuk le a coil lábait amit előzőleg a mellékelt coil méretezővel már levágtunk. A gyártó által ajánlott lábhosszúság itt is 5mm, amit be is jelölt a coil méretezőn. Az 5mm-es láb pont akkora amekkora ahhoz kell, hogy a tekercsek megfelelően kapják a levegőt, így ettől nem érdemes eltérni. Mivel egy kifejezetten levegős és kizárólag dual coil-ra tervezett RDA-ról van szó, így nem is próbálkoztam single coil-al, hanem egyből 3mm-es magra tekertem 4 menet mezei Clapton-t, mindezt kétszer. Azért csak 4 menetet, mert alatta egy 1 akkus squonk mod található (amiről később szintén jön teszt), és így is csak 50 Watt-on volt hajlandó működni a két tekercs. Ezért, hogy ne nyúzzam halálra az akkut, igyekeztem a lehető legkedvezőbb építést megtalálni. Viszont, mivel elég széles a deck és a vattavájat, így a 2.5-ös mag ebben nem igazán élhető megoldás.
A 3mm-es diaméterű Cotton Cloud’s vattát használtam [1], ami tökéletesen helyt állt használat közben. Mivel RDA-ról van szó, így nem kell fukarkodni a vattával. A hossza bőven túl lógott a 24mm-es deck-en, de ennyi kell is bele, mivel maga a vájat is elég mély, illetve ki is kell töltse teljesen annak érdekében, hogy mikor oldalra fordítjuk az RDA-t akkor a vatta útját állja a szivárgásnak. Ez inkább squonk felhasználóknak fontos, mert nem kellemes, ha zsebben kezd el szivárogni a liquid. Persze squonk-olásnál arra is figyelni kell, hogy ne pumpáljunk túl sokat a vattára és akkor biztosan nem fog szivárogni sehol sem.
Itt már a vájatokba igazított vattát láthatjuk. Soknak tűnik ránézésre, de maga az RDA és a benne lévő hely is elég nagy, így szinte kötelező bőséges vattát használni. Az RDA-kban szinte kivétel nélkül mindegyik vatta össze tud esni az áztatástól, mivel nem fokozatosan kapja a liquid-et, ahogy az RTA-kra jellemző, így érdemes lehet picit tömörebb vattát használni. Bár személy szerint pozitívan csalódtam a Cotton Cloud’s-ban, ugyanis elég sokáig bírta mielőtt össze esett volna.
Az RDA-k a legegyszerűbb eszközök a vape világában, ezért is lett ilyen rövid a bemutatás. A használhatóságról és élményről azért még ejtenék néhány mondatot.
Élménybeszámoló
Az RDA felépítése csak elsőre tűnt picit furának vagy szokatlannak, ezt követően már azt sajnáltam, hogy a korábban általam használt RDA-k nem ilyen kialakítást kaptak. Az alsó és oldalsó levegőbeömlők rendkívül széleskörűen szórják a levegőt ezáltal az a legjobb, ha mindkettő nyitva van, ha csak egy kicsit is, de így hűlnek a tekercsek a legjobban. Kevésbé is kokszolódnak, szintén a kialakításnak köszönhetően, illetve, hogy ebből adódóan a tekercsek belső oldalait is éri valamelyest a levegő, így sokkal tovább bírják a DR Pro-ban a tekercsek. A csavarok erősen fogják a coil-okat ezért az utána igazítás is egyszerűen megoldható. A drip tip kellően lekerekített formája miatt rendkívül kényelmes. Az o-gyűrűk nem fognak annyira erősen, még szárazon is könnyedén le tudjuk húzni a deck-ről ami szerintem nem hátrány. Néhány RDA pont ezért vérzett el nálam, mert olyan szinten fogta a cap-et az o-gyűrű, hogy a levétellel kellett vesződni. Itt ilyen gond nincs, ráadásul hiába a cseppet laza o-gyűrűk, ennek ellenére sem forogtak el maguktól zsebben sem. Persze ez csak addig igaz, amíg biztosítani tudjuk, hogy nem jut a levegőgyűrűk alá liquid vagy pára, mert utána már sajnos képesek önálló életet élni, viszont mentségükre szóljak, hogy 1 perc alatt le lehet venni mindent a deck-ről és át lehet törölgetni. Mivel elég sokáig bírja a vatta, ezért bőven elegendő vattacserénél heti egyszer rászánni azt az 1 percet, mivel 1 hetet simán bírt benne a Cotton Cloud’s kicsapódás nélkül. Abszolút nem bosszantó jelenség, könnyen orvosolható és a DR Pro is hálás lesz érte!
Ami az ízt és gőzélményt illeti, abszolút kiemelkedő! Végtére is RDA-ról van szó, másmilyen nem is lehet. Én 50 Watton tudtam megszólaltatni a tekercseket amik összesen 0.2 Ohm-osak lettek dual lévén. Még elbírtak volna 5-10 Watt-ot, csak mivel 1db 18650-es akkuval hajtottam meg ezeket, így az akkunak ez annyira azért nem tesz jót huzamosabb ideig. A levegőgyűrűk mindegyike negyedig volt nyitva, bár ez elegendő volt az általam tekert dual coil-nak, de szerintem ebből többet is ki lehetett volna hozni. A bőséges levegőzésből az következik, hogy az általam tekert 4 menetnél többet kívánt volna a DR Pro, hogy a levegőzés jobban ki legyen használva, amit viszont már csak egy minimum 21700-as akku tudna kiszolgálni. Nem hiába 21700-as a legtöbb 1 akkus squonk. Single tekeréssel nem is próbálkoztam, ahhoz maga az RDA túl nagy. Mindenképp kell bele a dual coil, abból is minimum 6 menet 3-as magra, alá pedig egy 21700-as akkuval ellátott squonk, hogy az élmény is maximális legyen.
Végezetül csak annyit írnék, hogy bravúros kis RDA ez a Hellvape Dead Rabbit Pro! Szinte semmi hibája nincs, kivéve, hogy talán picit könnyen forognak a gyűrűk, ha pedig liquid kerül alájuk akkor eltekerednek zsebben, de ezt 1 perc alatt lehet orvosolni, ami pedig nem indok arra, hogy ne akard ezt a kiemelkedően jó ízű, bőséges gőzt eregető RDA-t megvenni! A tekerése és vattázása rém egyszerű, így kezdőknek is bátran merem ajánlani, legfőképp squonk-oláshoz a legjobb választás!
Az RDA-t az alábbi linken tudjátok megvásárolni:
Érdemes bejelentkezni, hogy olcsóbb árat kapj.
A tesztet egy Vandy Vape Pulse 3 squonk moddal követtem el, amit jó szívvel ajánlok a Dead Rabbit Pro mellé.
Köszönöm, hogy elolvastátok! Legyen szép napotok!
Kapcsolódó élménybeszámoló: Vandy Vape Pulse 3 Squonk mod
A BP Mods vattát csak kivettem a dobozból így véletlen került a képre ↩︎