Hellvape Dead Rabbit 3 RTA J Edition élménybeszámoló

Egy újabb termék érkezett hozzám a Sourcemore-ról, méghozzá a Hellvape Dead Rabbit 3 RTA J Edition! Nem sokban különbözik az elődöktől, de a legszembetűnőbb az a tükörpolírozott külső illetve a Joker logó a belső paláston, amiből a J Edition elnevezés is ered. A 810-es Ag+ drip tip különlegessége, hogy nem szaporodnak el rajta a baktériumok, ami kifejezetten jó dolog. A DR 3 J is honeycomb levegőzést kapott amitől lágy ízek és könnyed levegőáramlás jellemzi. Dual coil-os RTA-ról beszélünk, ezért nem mondható kicsinek a maga 27mm-es körméretével ami a barázdákat leszámítva 25mm. A magassága pedig drip tip-el együtt 45.7mm.

Ami a színösszeállítást illeti, nem nyúlt (elég) messze a gyártó. Csupán három variánsban dobták piacra amik a shiny gold-black (fényes arany-fekete), shiny SS-blue (fényes SS-kék) és a shiny gunmetal-purple (fényes gunmetal-lila). Mindegyik jól néz ki, bár nekem az SS-kék tetszik ezek közül a legjobban amit jeleztem is a Sourcemore felé, konstatálták és ígérték, hogy az általam választott SS-kéket fogják küldeni, ám egy malőr miatt az arany-fekete kötött ki nálam. Megjegyzem sosem küldtek még rossz színt, csak ebben az esetben. De ennek is meg van az oka, mégpedig az, hogy az arany-fekete dobozára véletlenül SS-kék matrica került, így történt a kavarc. Spongyát rá és nézzük meg közelebbről a DR 3 J-t!

Hellvape Dead Rabbit 3 RTA J Edition élménybeszámoló

A doboz tartalma és ismerkedés a tankkal

A felszereltség szokásosnak mondható. Először a tank és a bubis palást tárul elénk, majd a termék alatt találunk még 2db 0.37 Ohm-os Ni80 Clapton-t, 2 csík cipőfűzős vattát, pót tömítéseket, 4db pót hernyócsavart viszont a tankban sima csavar van ezért 2 féle csavarhúzót is kapunk a csavarokhoz. A coil méretező már elmaradhatatlan tartozéka a Hellvape DL RTA-knak ezért természetesen találhatunk egyet a dobozban, közvetlenül a használati utasítás mellett.

A sima üvegpalástal 3.5ml-es űrtartalmat kapunk amit a bubissal 5.5ml-re tudunk növelni. Érdemes megjegyezni, hogy a bubis palást jócskán túllóg a 27mm-es maximális körméreten, ezért aki bubissal szeretné majd használni annak egy olyan modra lesz szüksége ami legalább 30mm-es tankokat fogad, hogy borulás esetén ne törjön össze a palást.

A DR 3 J felépítése szintén nem különbözik az elődöktől. Felülről lefelé haladva a drip tip, top cap, levegőállító gyűrű, 3 in 1 Chamber, üvegpalást és a build deck alkotják az RTA-t. Itt lesz majd egy érdekesség amiről lentebb panaszkodom is hamarosan…

A build deck szokásosan a postless stílust követi. A felső levegőzés miatt folyásmentes a kialakítása amire rásegít a szűkebb vattavájat. Ez azt jelenti, hogy nagyon szépen elterül a vatta beigazítás után, kitölt minden helyet és esélyt sem hagy arra, hogy feláramoljon a liquid.

A tekeréshez viszonylag nagy helyet adtak, viszont, hogy jól átjárja a levegő a tekercset, 2.5-ös magra tekertem 4 menet Clapton-t. Ehhez mérten vattáztam BP Mods vattával ami pont elegendő is volt a vájatba. Természetesen teljesen levittem a vattát a deck aljáig, egyrészt azért mert szeretem teljesen leüríteni a tankjaimat, másrészt pedig azért, hogy véletlen se tolja fel a liquid a vattát. Tekerni és vattázni is egyszerű, de a tekercsek lábaihoz szükséges lesz a dobozban található coil méretező, amivel 5mm-esre célszerű (és ez a gyártói ajánlás is) vágni.

Egyáltalán nem tűnt és nem is bizonyult bonyolultnak, sem felépítésben, sem kezelhetőségben, sem pedig építésben. A bővebb véleményemet rögtön olvashatjátok!

Élménybeszámoló

Nem lehet egy tankról olyan sok mindent írni, de megpróbálom. A menetek tökéletesen rendben vannak, nem kell túl nagy erő a szétszereléshez, de azért lazának sem mondható, amolyan pont tök jó. Az o-gyűrűk jól zárnak, a top cap kellően feszes és a levegőállító gyűrű sem tekeredik el magától. Sem folyás, sem kondenzelés nem jellemző a DR 3 J-re, de ez így is van rendjén a kialakítása miatt, szóval az lenne a csoda ha megfolyna. A festés naaaagyon shiny, viszont legalább nem hajlandó kopni. A top cap bajonett zárat kapott ami gyors újratöltést eredményez és letekeredni sem akar, olyan szuperül feszes. Kicsit a festésre vísszatérve, a 3 in 1 Chamber fekete, teljesen fekete. Ebből adódik az egyetlen negatívuma az RTA-nak, ami talán csak erre a színösszeállításra jellemző. Mikor levegőt szeretnék állítani, akkor nem látszik, hogy mekkora mértékben állítom mivel mint írtam a 3 in 1 Chamber teljesen fekete, beleértve a levegőlyukakat is, ezért nem lehet látni a furatokat hol állnak miközben állítom. Viszont ezt annyivan lehet orvosolni, hogy beleszívok és már tudom is, hogy jó vagy sem, csak hát egy cseppet azért zavaró, hogy nem látszik mekkorát állítok rajta. De legalább, ha egyszer beállítottuk az úgy is marad, mert a top cap-hez hasonlóan a levegőállító gyűrű is szuperül feszes.

Megépíteni pofon egyszerű, csupán a lábak hosszára kell ügyelni. Ha hosszabbra hagyjuk mint 5mm, akkor félő, hogy hozzáér a harang falához, ezért lehetőleg ragaszkodjunk a gyártói ajánláshoz! A lefogatás elég erős, bármilyen vastag Clapton-t jól megtart. A vattázása már szinte igénytelennek mondható, olyan szinten egyszerű a vájatba helyezni a vatta végeit. Én fontosnak tartottam leeingedni a deck aljáig a vatta végeit, mert így biztosan nem nyomja majd vissza a liquid, ráadásul szépen le lehet üríteni ami íz cserénél jól jön. Mivel picit keskeny a vattavájat ezért 2.5-ös magra tekertem a coil-okat, de úgy gondolom egy 3.5mm-es magra tekert single coil is megállja a helyét a DR 3 J-ben, csak akkor már figyelni kell, hogy jól szét legyen terülve a vatta, hogy maradéktalanul kitöltsön a vájatban minden helyet. A lehető legkevesebb levegővel is eléggé DL feeling-je van, ami azt jelenti, hogy levegőzés szempontjából elég nagy szórásban megbírkózik a DL huzalokkal, coil-okkal. Tehát csak a képzelet és a beszerezhetőség szabhat határt egy igazán bitang DL setup összeállításában!

Ízben természetesen jól teljesít, viszont alapból dual coil-al 40 Watt alatt csak gyengélkedik, ezért dukál alá egy két akkus mod. A gőzt ontja rendesen, ahogy kell, hiba nélkül. Én egy pár sima Clapton coil-t tettem bele, amik 42 Watton voltak hajlandóak a normális működésre, tehát bár coil-függő, de ennél csak többet fog igényelni, minél bonyolultabb a coil. A Watt-igényből adódóan picit melegszik a tank használat közben, de a drip tip egyáltalán nem. Megjegyzem, a drip tip nagyon kényelmes.

Végezetül, nincs igazi panaszom a Hellvape Dead Rabbit 3 RTA J Edition-re! Persze picit zavaró, hogy nem lehet rendesen látni a levegőzőt, hogy merre állítom, de ezen hamar túl tudtam tenni magam. Ezen a malőrőn felül pedig egy nagyon is kielégítő DL élményben volt részem amit talán már meg is szokhattunk a Hellvape-től. A DL szerelmeseinek mindenképp a szívük csücskévé fog válni!

A tankot az alábbi linken tudjátok megvásárolni:

Köszönöm, hogy elolvastátok! Legyen szép napotok! :hugs:

14 kedvelés

DL szerelmesek ide vagy oda, MTL-esként is a szokásos jó írás​:hugs:köszi, @Vaperina_Kinga :wink:
A legjobban az Ag cucc tetszett, mint vasút-ellemes (anti-bakteriális) ojjektum​:+1:

(Legalább van valami értékes is a tankon :rofl::roll_eyes::wink:)

6 kedvelés

Köszönjük a beszámolót.. szuper kis írás lett .. :heart:… sajnos a pokolban sokat nem újítottak a cuccon … csak kapott egy vagány külsőt :heart:

5 kedvelés