Vandy Vape Pulse 3 Squonk mod élménybeszámoló

Most nem egy újdonsággal jövök, mert van olyan ami örök. Ilyen a Pulse sorozat is. A Vandy Vape Pulse 3 Squonk mod-ja bár már több, mint 1 éve a piacon van, de mivel egy sokak által kedvelt és időtálló készülékről van szó így nem igazán tudtam ellenállni. A HealthCabin-ról érkezett a DR Pro-val párban. Maximum 95 Watt-ot tud a készülék és ehhez a teljesítményhez már jobban passzol a 21700-as akku amit fogad is a készülék, de természetesen 18650-es akkuval is lehet használni. A méretei 52.5 x 92.5 x 26.2mm ami nem a legkisebb a piacon, de ennek ellenére nagyon kényelmes a fogása. A 111.83 grammos súlya pedig abból adódik, hogy egy cink ötvözet alvázra húzták rá a műanyag borítást. Elég sokoldalú és vagány készülék a Pulse 3. Egyrészt mivel a mágneses panelei cserélhetőek többféle módon is. Nyomtathatunk hozzá egyedi paneleket a hivatalos tervrajzok alapján, vagy vehetünk hozzá gyári paneleket, hogy ne kelljen a nyomtatással bajlódni. Illetve gombokat is vehetünk hozzá, hogy még egyedibbé varázsoljuk squonk-erünket. A védelmek ott kezdődnek, hogy a Pulse AIO V2-höz hasonlóan ebben is vízálló a chip és a PCB panel, továbbá van benne túláram elleni, rövidzárlat elleni és túlmelegedés elleni védelem is. A slukkok hossza 10 másodperc, hogy ne égessük szét a tekerést egy véletlenségből adódóan. A menürendszere rendkívül egyszerű és szerintem kényelmes használni is. Mivel nem egy szokványos felhasználói felülete van, így ez már alapból érdekessé teszi.

6 féle színben kapható amik a fekete, (fagyos) kék, (zselé) sárga, (fagyos) átlátszó fekete, (fagyos) lila és a menta zöld. A frosted azaz fagyos kivitelűek szerintem a legszebbek, de ezúttal a sima feketével kellett beérnem. Lássuk hát milyennek találtam a Vandy Vape Pulse 3 Squonk mod-ot.

Vandy Vape Pulse 3 Squonk mod élménybeszámoló

A doboz tartalma és ismerkedés a készülékkel

A modoktól nem szokatlan a minimalista felszereltség, így ez a Pulse 3-nál sincs másképp. Egy használati utasítás van a dobozban, egy USB-C kábel és egy fehér csere palack. És persze van egy palack a készülékben is ami fekete.

Az előlapon találhatjuk a tűzgombot, alatta a 0.91"-es színes OLED kijelzőt, szintén alatta a plusz és mínusz gombokat, majd pedig az USB-C port zárja a sort. Bár képes akkutöltésre, sőt, gyorstöltésre is képes, én akkor sem ajánlom továbbra sem a modban való akkutöltést! Az előlap egy mágneses panel, ami levehető illetve cserélhető. Az anyaga műanyag, kellően kemény, de azért nem elpusztíthatatlan, viszont kellemes csalódás, hogy karcálló, legalábbis eddig annak tűnik. A panelen a gombok rögzítve vannak, de könnyedén kipattinthatóak, ha valaki a gombokat szeretné más színűre cserélni.

A bal oldalon található a Pulse 3 felirat mellett a squonk palack kivágása. Szerintem picit mélyen van ültetve a palack, ami nem hátrány, mert így nem fog spontán megnyomódni. Könnyen hozzáférhető a palack alja is, így könnyen leüríthető. Bár még így is marad benne egy kevés liquid, de mondhatni, a squonk palackok kialakítását tekintve, hogy teljesen leüríthető. A mod jobb oldalán a panelen semmi nincs, kivéve a házon lévő EKG jel, ami a Pulse szóra utal és mára már a széria védjegyévé is vált.

Az oldalpaneleket levéve sincs semmi különösebb érdekesség. A bal oldalon a squonk palack van csupán, mellette pedig a 21700-as akkufészek, amit a mellékelt átalakítóval 18650-re tudunk redukálni. Az akkut fejjel lefelé helyezzük be a modba, ha pedig 18650-es akkor szintén fejjel lefelé az átalakítóba, majd a modba. A felül található rugós negatív csatlakozó kezdetben picit merev, de minél többször vesszük ki és tesszük be az akkut annál jobban bejáratódik. Jobb oldalon csupán az akku könnyebb kibillentéséhez használatos és a hűtés segítésére szolgáló kivágás található.

A teteje egysíkú. Az oldalpaneleket is beleszámítva ez a felület 26.2mm széles, viszont a 24mm-es DR Pro picit lelógott, de annyira nem volt feltűnő az oldalpanelek miatt. Maga az 510 környékén lévő felület 22mm-es RDA-kkal van egyvonalban. Az 510 csatlakozón jól látható a furat szélessége amit bár nem mértem le, de nagyjából, ránézésre 1.5mm-es lehet. Bármilyen arányú illetve sűrűségű liquid jól és könnyen pumpálható, még a hűvösebb időjárás sem okoz problémát. Mint látható, a festék cseppet kopik, viszont ez a Pulse 3 egyéb felületeire annyira nem jellemző, csupán a DR Pro RDA volt az amit a biztonság kedvéért picit agresszíven tekertem rá ahhoz, hogy véletlen se folyjon mellé a liquid. Maga az 510 rendkívül jól rugózik és szépen illeszkedik az RDA BF pin-ével. Ez onnan vehető észre, hogy mikor lecsavartam az RDA-t, semmi más nem volt liquid-es csak a lyuk körül volt látható egy kicsi, ami teljesen természetes, mert az RDA BF pin-jén picit szélesebb a furat.

A mod belsejében található a lyukas középérintkező azon fele amire majd rá kell húznunk a squonk palack gumicsövét, ha visszahelyezzük azt, mert ezen keresztül áramlik fel a liquid. A palack feltöltéséhez nem feltétlen kell kivennünk a házból, könnyedén megtölthető bármiből, ugyanis a gumidugó sem és a palack elhelyezkedése sem akadályoz ebben. Bár a Chubby Gorilla palackok nem a legkényelmesebbek erre a célra, de fel lehet abból is tölteni, nem folyik félre és a töltőnyílás is elég széles hozzá. A fekete palack hátránya, hogy abban annyira nem látszik a liquid, így könnyen túl is lehet tölteni, ha nem figyelünk eléggé.

A 7.8ml-es squonk palack egy könnyű töltésre, azaz easy fill-re tervezett palack amit tökéletesen teljesít is. Feltölteni nagyon könnyű, illetve pumpálni is nagyon egyszerű és könnyű vele. Tisztítás céljából szétszedni is rém egyszerű, csupán elforgatjuk, vagy a tetejét, vagy a palackot és már ketté is vált, lehet áztatni.

Mint említettem a Pulse 3-nak nem szokványos a felhasználói felülete. Alapértelmezetten csak a Watt módus van bekapcsolva ezért hiába szeretnénk módust váltani a legelső alkalommal nem fog menni amíg a TC-t, Volt-ot és a Bypass-t külön be nem kapcsoljuk, hogy utána azokat a módusokat is használni tudjuk. Szerintem ez egy iszonyatosan jó megoldás, ugyanis ki tudjuk iktatni azokat a módusokat amiket alapból nem is használnánk. Ez számomra igencsak tetszetős, a lenti videóban mutatom is, hogyan kell bekapcsolni a módusokat.

A menüpontok egyáltalán nincsenek túlbonyolítva, még a módusok bekapcsolása sem. A legelső menüpont a Beállítások, ahogy a fentebb prezentált módusok ki,- és bekapcsolását tudjuk eszközölni. A második menüpont a Hibernálás amivel valójában a kijelző alvó állapotának idejét tudjuk beállítani, ami alapértelmezetten 10 másodperc és azután alszik el a kijelző. A harmadik menüpont a Fényerő amit úgy gondolom nem kell részleteznem. A negyedik menüpont az RST Puff avagy Reset Puff, tehát itt tudjuk kinullázni a slukkszámokat. Az ötödik menüpont a Replace UI ahol a felhasználói felület (user interface) színeit tudjuk variálni. A hatodik menüpontban a verziószámot tudjuk csekkolni. A hetedik menüpont az RST azaz Reset ahol a készüléket helyezhetjük gyári alaphelyzetbe. Az utolsó, a nyolcadik ikon pedig nem menüpont, hanem a vissza nyíl, amivel ki tudunk lépni a főképernyőre. Mindezeket az alábbi videóban prezentálom.

Őszintén szólva nekem nagyon bejött a Pulse 3, de szokásomhoz híven most is megpróbálok belekötni, amit a lentiekben olvashattok is majd.

Élménybeszámoló

Amin először elcsodálkoztam, az a könnyedsége. Teljesen üres állapotban, azaz akku nélkül és üres squonk palackkal alig lehet érezni azt a leheletnyi 111.83 grammos súlyát. Ha teszünk bele akkut, feltöltjük a palackot és teszünk rá egy RDA-t akkor pedig olyan tökéletes súlyelosztása van, hogy öröm kézben tartani. A lekerekítések miatt nagyon kényelmes a fogása. A műanyag gombok tökéletesen illeszkednek az alattuk lévő nyomógombokra. A nyomáspontjuk tökéletes, bár ehhez hozzá járul a kialakításuk is. Az oldalpanelek tökéletesen illeszkednek a kivágásokba, így abszolút semennyire sem kotyog, vagy mozog. Bár az oldalmágnesek nem annyira erősek, amiből adódhatnak később problémák, mert mint olvashattuk, szokásuk kiesni, de végülis lehet orvosolni egy kis pillanatragasztóval. Nálam ez a probléma nem jelentkezett, vagy csak nem használom még annyi ideje, de érezhető, hogy gyengébben fognak, mint más készülékeknél. Egyébként picit ferdék is azok a mágnesek, illetve az alattuk lévő ragasztó el van maszálva a mágnesek körül, amiből tisztán látszik, hogy ez lesz a készülék gyenge pontja. Ezzel szemben az előlap alatti mágnesek kellően erősek, jól pozícionáltak és az alattuk lévő ragasztó sincs elmaszálva, ezért ott nem hinném, hogy előjönne az említett probléma. Az 510 rugózása szintén említésre méltó ugyanis ez abból a szempontból fontos, hogy bármilyen RDA-t rá tudjunk tenni, és ezalatt leginkább az 510 menetezését értem. A lyukas középérintkezők illeszkedése tökéletesnek mondható. Aminek köszönhetően pedig a liquid sem folyik mellé, tehát az ebből adódó tömítettség 100%-os! A DR Pro masszívan ült rajta, a menetek szépen, erősen oda fogták. Az akkufészek csatlakozói, csak nekem új még mindig, hogy fejjel lefelé vannak, de most ünnepéjesen megígérem, hogy többé meg sem említem, mert úgy tűnik már ez lesz a módi. A negatív felső érintkező rugós, ami szintén nem olyan erős, de ebben az esetben nem is baj, mert az átalakítóval már nehezebb lenne beletenni az akkut. Így is picit nyomni kell még rajta az átalakító miatt, hogy bemenjen a helyére. Ezért a legjobb megoldás eleve 21700-as akkuval használni a Pulse 3-at, mert egyébként is, úgy az üzemidő is jobb lesz és az alacsony ellenállást is jobban tolerálja. És persze mivel a 21700-at fogadja, így a 20700-assal is képes működni, mivel 700mm a magassága mindkettőnek. Először aggályaim voltak azzal kapcsolatban, hogy a palack pont az akku mellett van, de hamar elszállt, mivel olyan szinten könnyű a palackot újra tölteni, hogy egy csepp sem megy mellé, így az akkut úgy tűnik nem fenyegeti ilyesfajta. Elképzelésem sincs, hogyan tudna az előlapi panel alá befolyni a liquid, vagy bármi más, de az csak egy plusz pont, hogy vízálló a board. Bár a gyártó nem tért ki arra, hogy megkapta e a készülék az IP67 besorolást, de vízállónak titulálja. Én pedig el tudom hinni, ugyanis amint levettem az előlapi panelt láthatóvá vált, hogy azzal a vízálló ragasztóval kenték le az egész board-ot amivel a Pulse AIO V2 board-ját is lekenték. Csillog-villog a board a ragasztótól, tehát abban bizonyosak lehetünk, hogy ez is vízálló.

Szerintem a menü a legjobb benne! Maga a felhasználói felület egyáltalán nem szokványos és ebbe a menü is beletartozik. A navigálás rendkívül egyszerű. Minden menüpont egyértelműsítve van, így feliratokra sincs szükség, bár amint belépünk egybe már látjuk is, ha véletlen rossz helyen járnánk, de mivel interaktív a felület ezért nem lesz jellemző az, hogy egyik menüpontot összetévesztenénk a másikkal. Az pedig, hogy bizonyos módusokat ki,- és be lehet kapcsolni az pedig a legjobb az egészben! A TC, Volt és Bypass alapból nincsenek bekapcsolva, csak a Watt módust tudjuk legelsőként használni, de őszintén szólva egy átlag felhasználó számára másra nincs is szükség. A Pulse 3-al megkapjuk azt a szabadságot, hogy mi magunk dönthetjük el, hogy a Watt móduson kívül van e szükségünk másra és ez nagyon tetszetős és megkapó tud lenni. A Beállításokban a három módus alatt található még kettő opció ami alapból be van kapcsolva, tehát ezeket csak kikapcsolni, szürkébe tenni tudjuk. Ezek pedig a FIR és az ARR. A FIR a Fire Button-ra utal, annak is a lezárására. Mivel ez alapjáraton zöld, így itt azt jelenti, hogy nincs bekapcsolva a tűzgomb-zár. Vagyis, ha lezárjuk a készülék gombjait, amit a tűzgomb és a plusz gomb egyidejű megnyomásával tudunk elérni, akkor a navigációs gombok zárulnak, de a tűzgomb aktív marad. Ha viszont kikapcsoljuk a FIR-t, akkor onnantól kezdve már, ha zárva vannak a gombok nem fog engedni tüzelni sem. Tehát az, hogy zöldben van, az azt jelenti, hogy mindig aktív. Ez szintén egy olyan lehetőség amit személy szerint jónak tartok, mert teljes mértékben a szokásainkhoz tudjuk igazítani a squonk-ert ami írtó király dolog! A másik, ami az ARR jelölést kapta az pedig az Auto Resistance Renewal, avagy, hogy mérje e automatikusan az ellenállást vagy sem. Ez is zöldben van gyárilag, és hiába kapcsolgattam ki-be, az ellenállásom meg sem mozdult. De gyanítom, hogy gyárilag ez be van kapcsolva, tehát alapból méri időnként az ellenállást, mert hát így a normális. Ez egyébként szerintem felér egy lock resistance funkcióval. Mivel szó esett a gombzárról, ami a tűzgomb és plusz gomb egyidejű megnyomásával és 3 másodpercig nyomva tartásával lehetséges, így azt is elárulom mit eszközöl a tűzgomb és mínusz gomb egyidejű lenyomása. Teljesen érthetetlen módon megfordítja a kijelzőt. Hogy mi értelme, nem tudom, de valakinek ez is biztos hasznos. A kijelzőn egyébként már nem meglepő módon más elrendezésben jelennek meg az adatok, mint amit megszokhattunk. Legfelül a puff felirat és a slukkok száma található, majd ez alatt láthatjuk hatalmas fehér számokkal a Watt értéket, a jobb alsó sarokban pedig az Ohm értéket, az akkuból kivett pillanatnyi feszültséget, majd a slukkok hosszát láthatjuk másodpercben, illetve tized és század-másodpercben. Mivel a kijelző háttere fekete így tökéletesen olvashatóak az értékek. A kijelzés tűéles, persze természetes fénynél ez tompul, kültérben már csak a Watt érték ami olvasható. Nekem a felhasználói felület tetszett a legjobban és a mindenre kiterjedő testre szabhatóság!

Egy squonk mod nem ér semmit egy RDA, avagy RSA nélkül. Ahogy már említettem a DR Pro RDA került rá amiben a dual coil 0.2 Ohm-os ellenállásúra sikeredett. 50 Watt-on már szóba állt velem és megmondom őszintén nagyon meg voltam elégedve a tűzgomb gyorsaságával és úgy alapból a kimeneti feszültség egyenletességével is. A Vandy Chip ismét jól teljesített! 18650-es akkuval használtam, de egy ilyen kaliberű build-hez azért dukált volna a nagyobb akku, ezért az általam használt méretkódú akkut csak MTL RDA-val való használat mellé tudom javasolni! A kimeneti feszültség egyáltalán nem ingadozott egy pillanatra sem. Viszont, mivel 50 Watt-ról beszélünk ezért az akku üzemideje vége felé, mikor már csak 5-10 slukknyi erő volt benne azonnal érezhető volt, hogy szenved az akku. Alig akarta meghajtani a dual coil-t, de ez nem is csoda, mivel csak 18650-es akkuim vannak. Aki DL RDA-val szeretne squonk-olni a Pulse 3-mal, annak mindenképp indokolt a 20700, vagy 21700-as akku! Mindemellett az élménnyel nem volt semmi problémám. A használhatóság pedig csillagos ötöst érdemel. A squonk palackra sem tudok rosszat írni. Nagyon puha, kellemes vele pumpálni. A modban lévő középérintkező amire a palack gumicsövét kell ráhúzni teljes mértékben összepasszol a csővel így szivárgásnak egyáltalán nincs enyhe jele sem. Két szóval: Minden tökéletes!

Most pedig szedjük pontokba a fent írtakat.

Pró :white_check_mark:

• Interaktív és egyedi felhasználói felület. Használhatóság terén úgy gondolom a felhasználói felület a legmenőbb a Pulse 3-ban. Szép színes, jól elkülönülnek a menüpontok egymástól, egyszerű használni és mivel a módusok ki-be kapcsolhatóak így 100%-ban a saját igényeinkre tudjuk szabni a készüléket.
  • Karcálló műanyag. A műanyag borítás észrevételem szerint karcálló. Mindenhol volt a készülék ahol a többi is, de egyetlen karc sem keletkezett rajta. Akár kulcsot tettem mellé, akár cipzárral érintkezett, semmi nem látszik a házon. Így ez időtálló készüléknek bizonyul.
  • Easy fill squonk palack. A palack feltöltése ennél egyszerűbb nem is lehetne. Bár a Chubby Gorilla flakonok nem bizonyultak kényelmesnek töltéshez, de ettől függetlenül megoldható. Ezen kívül pedig mindegyik kisebb flakonból gyerekjáték a palack feltöltése. Ráadásul úgy fel lehet tölteni, hogy egyetlen csepp sem megy félre.
  • Cserélhető panelek és gombok. Mindegyik mágneses panel és műanyag gomb cserélhető a készüléken, amivel teljesen egyedivé varázsolhatjuk. Ha nem lenne elég a gyári felhozatal a HealthCabin oldalán, nyomtathatunk is hozzá, mivel a gyári tervrajz elérhető a gyártó oldalán, de ide is linkeltem, az élménybeszámoló bevezetőjében találhatjátok.
  • Kényelmes és könnyű ház, jó súlyelosztás. A súlya szinte észrevétlen. Akkuval, feltöltött palackkal és RDA-val pedig olyan szinten oszlik el a súly, hogy az már-már mesés. Emellett rendkívül kényelmes a fogása, ami miatt megelégedéssel teli lesz a használat.
  • Tökéletes illeszkedés. A panelektől megszokott, hogy néha egy erősebb szorításra mozognak, kotyognak. A Pulse 3 panelei viszont meg sem moccannak, olyan szépen illeszkednek a helyükön. Ez a kis apróság sokat nyom a felhasználói élmény pozitivitásán. Én imádtam, hogy bár minden panele cserélhető, de kézben tartva egy masszív és egybe öntött termék benyomását keltette.
  • Vízálló kivitel. Bár nehéz olyan helyzetet elképzelni, hogy befolyhat az elülső panel alá a liquid, de a gyártó biztosított minket afelől, hogyha mégis megtörténne a baj, akkor se kelljen túlaggódnunk a dolgot ugyanis az egész board kapott egy vízálló réteget.

Kontra :negative_squared_cross_mark:

• Bizonytalan oldalmágnesek. A kivitelezés némileg hibádzik, ugyanis amit el lehet kapkodni az a mágnes rögzítése. Tisztán látszik az elmaszált ragasztóból és a ferde mágnesekből, hogy ezt sajnos összecsapták. Ez akkor problémás, ha nincs pillanatragasztó a háztartásban, vagy elhagyjuk a mágnest. Szeretjük a minőségi hatásokat, de sajnos az oldallapok mágneseiről ez nem mondható el. Szerencsére csak ebben az egy dologban kellett csalódnunk.
  • Az 510 környéke hajlamos a festékkopásra. Ez annyira nem is probléma, de igazából csak a figyelmet szerettem volna felhívni rá, hogy aki igazán vigyázni szeretne erre a készülékre, az tegyen az RDA alá valamit ami felfogja a karcolódást. Ha akár csak egy ponton lekapja a festéket, idővel jobban megindul a kopás és csak rosszabb lesz.

Összességében nekem nagyon bejött a Vandy Vape Pulse 3! A felhasználói felület interaktív, egyszerű és 100%-ig testreszabható! A súlya mesés, a súlyelosztás szintén! A kimeneti feszültség mindig tökéletes és a középérintkezők illeszkedése hibátlan! A squonk-olás jó! A squonk-olás élmény, ami pedig a Pulse 3-al válik egyedivé!

A készüléket az alábbi linken tudjátok megvásárolni:

Érdemes bejelentkezni, hogy olcsóbb árat kapj.

A tesztet egy Hellvape Dead Rabbit Pro RDA-val követtem el, amit jó szívvel ajánlok a Pulse 3 mellé! Tökéletes páros lehet! (Persze csakis 20700, vagy 21700-as akkuval!)

Köszönöm, hogy elolvastátok! Legyen szép napotok! :hugs:

Kapcsolódó élménybeszámoló: Hellvape Dead Rabbit Pro RDA

22 kedvelés

Köszönjük​:hugs:, @Vaperina_Kinga Kinga, alapos teszt, majdnem kedvet kaptam :grin: a ragasztgatás valóban kontra, viszont a 21700 és a súly az pro.
:+1:

8 kedvelés

Köszike! :hugs: A ragasztás se egy akkora probléma szerintem amit ne lehetne orvosolni. :slight_smile: Én venném, ha nem kaptam volna. :smiley:

9 kedvelés

Köszönjük a beszámolót! :raised_hands:t2:

Minden fontos részletre kitértél a bemutató során. A mágnes hibát egyébként az új kiadásoknál már javították (állítólag :grin:) így a tesztelt modellel se lesz gond.

@Paska pont időben jött neked a beszámoló :eyes::slightly_smiling_face:

8 kedvelés

Köszönöm! :hugs: Örülök, ha tetszett! :blush: Hát, pedig eléggé furán állnak azok a mágnesek, de eddig semmi különösebb gond nem volt velük. :slight_smile:

8 kedvelés

Én külön köszönöm ezt a részletgazdag beszámolót, mert jövő héten érkezik nekem is @gangsta_gergo jóvoltából!!!

10 kedvelés

:heart::heart::heart:
Pump It Pumping GIF by Zypto

8 kedvelés

austin powers GIF by Stan.

8 kedvelés

Köszönöm szépen a tesztet, véleményt Kinga! :kissing_heart:
Minden tekintetben egyetértek Veled. :100:
Az akku köré én raktam egy vékony vászon szalagot a könnyebb csere érdekében.
A teteje tényleg sérülékeny de vékony “hézagolóval” orvosolható. :wink:
Respect! :saluting_face:
Season 4 Starz GIF by Outlander

10 kedvelés

Jó kis gép szemezek vele a 21700 miatt.
Egyenlőre beérem még a Wotofo profile mod-al.

Viszont 1-0 a Wotofo javára, mert egy hónapja véletlenül leesett takarítás közben. Akku fedél picit pókhálós lett az oldalán de ennyi.

Köszönöm a tesztet tényleg részletes! :sweat_smile:

Update: inkább 1-1. A Wotofo sajnos csak Watt módban működik.

8 kedvelés

Kedves Kinga ez ismét egy nagyon részletes remek írás lett ! Mindent megláttál benne amit meg kell látni :heart:
Egy nagyon felhasználóbarát squonkker ami megfizethető áron kínálja a Squonk életérzés :heart: Köszönöm !

9 kedvelés

Én köszönöm, hogy olvassátok! Örülök, hogy tetszett! :hugs: :kissing_heart:

8 kedvelés

Közben egy burkolt reklám. Aki masszív DL felhasználás mellé keres egy kiváló squonk modot annak most A&L-en jó ajánlat a Dovpo Topside Dual.

Ajándék aromával/liquiddel 78,22€ házhozszállítással (4 munkanap)

További 4 euró mínusz ha csomagpontra kéred.

9 kedvelés

Lehetne már fizu. Hosszú még ez a hónap.:sweat_smile:

7 kedvelés

Köszönjük, @Vaperina_Kinga Kinga! A megint a felül múlhatatlan, lelkiismeretes beszámolót! Szuper lett,ismét! :clap: :+1: :slightly_smiling_face:

8 kedvelés

Csak a rávaló píz hiányzik a zsebemből. :sob:
Sad Season 4 GIF by SpongeBob SquarePants

7 kedvelés

Ne aggódj én se vettem már egy napja semmit :smiling_face:

7 kedvelés

Soknak tűnik elsőre de hosszútávon megéri. :hugs:

Lying Season 3 GIF by The Office

7 kedvelés

Fél nézünk rád mester :heart::joy:

kids eyes GIF

6 kedvelés