Gyümölcsös ízek egyformák

Elf Kirsche 10ml aroma - Liquid-Aroma.hu

60 ml-es flakonban 10 ml aroma, felöntve alappal. Ahogy írják, úgy csináltam. Pont ahogy az egyik hozzászóló írja, hogy inkább a befőttre hasonlít. Ezt meg tudom erősíteni :slight_smile:

1 kedvelés

Ha jól számolom ez kicsit kevesebb mint 20%-os higítás. Lehet ezért vesz el többet a nikotinból. Az aroma amúgy PG-nek számolandó. :slightly_smiling_face:

Az finom pedig. :slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Hát-al nem kezdünk mondatot, de hát nem is tudom, hogy mi jobb nekem, a PG többlet vagy VG többlet. Úgy vettem észre, hogy nekem az 50/50 jobban bejön mint a 70/30 VG többlet. Ezeket 50/50-es alappal kevertem be. Korábban a mangót azt Unica PG mentes alapfolyadékkal. Az mintha jobban hozná nekem az ízt. Lehet ez barimi véletlen is, de abban is keveselltem a nikotint. Na de igazság szerint inkább a mentoloshoz hasonlítok, becsapós lehet…:slight_smile:

2 kedvelés

Finom bizony. Nekem a cseresznye befőtt mindig olyan lájtosnak, lanyhának, poshatdtabbnak, stb-nek tűnt az eredeti cseresznye íztől :rofl: Más műfaj valamiért, de megvan a varázsa :slight_smile: Finom tényleg. Ezt hozza kb ez az ELF cseresznye :slight_smile: Illetve van egy kis cukros, édeskés mellékíze, ami egyébként jót tesz neki, enélkül uncsibb, lanyhább lenne mint a meleg sör :rofl: Feldobja egy kicsit a befőtt ízt :slight_smile:

2 kedvelés

Rádobsz egy kis tejszínes aromát és kész a gyümileves :grin:

2 kedvelés

Mivel az aroma vg-ben nehezebben oldódik, ezért az 50-50-es alap add jobb ízt.

Az elf ha jól tudom természetes aroma, vagy mifene, ezért az íze nem hasonlít a mesterséges gyümölcs ízekhez.

1 kedvelés

Hogy mi? Ezért lehet, hogy a mesterséges gyümölcs ízeket egyformának, valami erős mű íznek érzem, gyümölcs íz nélkül? Azt nem bírják az ízlelőim?

Lehetséges, igen.

Ott a lényeg, hidegen sajtolt természetazonos aroma, adalékmentesen.

Az íz amit nem szeretsz lehet egy édesítő, egy ízfokozó, egy adalék, aminek a neve egy kémiai képlet, ilyesmi.

Ennyi lenne az egész, a megoldás? Na ezt figyelni fogom, hogy így rendeljek aromákat :slight_smile: Ezer kössz, megint egy elágazásnál jó irányba indulok akkor :slight_smile:

Mi lenne velem nélkületek, már rég megint cigiznék, de nem :heart:

Az 50/50 izesebb mint a 70/30 VG többlet ez biztos. Lehet ezért jön be jobban. :slightly_smiling_face:

Egyébként a “hát” - nak van egyfajta társalgásszervező jellege is. :blush:

1 kedvelés

Ezek szerint mégis ízlik. :sweat_smile: Mondjuk egy birsalma befőttet el tudnék szívni ez mellett. :blush:

Ispynek igaza van. :slightly_smiling_face: Nekem ez most pont nem jutott eszembe.

Van bizony :rofl: :heart:

Akkor ketten vagytok legalább, hogy mi a baj nálam :slight_smile:

1 kedvelés

Azt hiszem, hogy jobban rá kell feküdnöm ezekre a fogalmakra, hogy sajtolt természetes aroma vagy mesterséges, kivonatos, vagy nem, stb…

Na…van ilyen biztos, hogy nem megy a mű íz…

A természetes aroma az olyan kb mint a gyümölcskivonat. :slightly_smiling_face: A mesterséges pedig csak utánzat. A kivonatos (természetes) aromáknál jelzik csak, hogy ez sajtolt, avagy kivonat. A mesterséges, vagy természetazonosnál nem. (A természetazonos is mű, csak jól sikerült. :sweat_smile:)

3 kedvelés

Ez egy roppant bölcs döntés, és meg is kapod a kérdesedre a választ, valószínű! :wink:

Ezek alapján biztos, hogy egy éles határ van nálam a mű, mesterséges ízek és a kivonatok közt :slight_smile: Előbbiből valamiért nem érzek semmit csak valami mű ízt :slight_smile: Ezt nagyon irány mutatónak mondhatom :slight_smile: Még sincs veszve minden gyümölcsös vonalon :slight_smile:

2 kedvelés

Vatta próba megwót.
Nem azon múlt. Nem annyira erősen kokszolódott a vatta. De azért cseréltem huzalt és vattát is.
Akkor viszont a 2 aroma nem túlzottan illett össze szerintem.