A fémallergia is többeknek gondot jelent pl Ni-re. Esetemben kevesebb gőzt és szörnyű “fémízt” tapasztaltam, de allergiát nem. Kanthalból meg azonos keresztmetszeten, hasonlóan 0.6-7 Ohm-hoz túl kevés menet kell, hogy lefedje a légbeömlő síkját.
Wao. Ezt egyenlőre amcsiból találtam ahonnan lehet rendelni. Vagy journey oldaláról.
Most pont kifogyott, de itt is találsz…
https://www.aromaparadise.hu/gm-ni80-030mm-75m
Szerintem innen van az enyém is.
Ni80 volt az egyik tartozék tekerés a rendelt Pioneerhez. Valahogy nekem sem adta át amit kellett. Furcsa volt nagyon. Kanthalbol tekertem 6 menetet levegősen, így fedi a levegőző nyílást. Viszont 1 ohm fölött van valamivel, és én a 0,8 ohm szoktam meg. 5 karika meg talán már kevés lenne. SS huzalnál kevesebb lenne az ellenállás ugyanekkora keresztmetszeten?
Igen. ss316L 28ga 8 menet sűrűn 2.5magon az 0.8 Ohm…Ugyanebből a huzalból 6 menet nagyobb hézagokkal 0.65 Ohm…7 menet hézagosan kb 0.75 ohm lehet…ezt még nem próbáltam.
Sziasztok. Folytatnám a megkezdett témát egy újabb kérdéssel. Jelenleg 28 g Kanthal, 2,5 mag, 6 tekeréssel és 1,07 ohm-al használom a Pioneert. Az ízek jönnek, viszont igen éles a TH. Olvasgattam és találtam redditen egy bejegyzést, ahoz hasonló buildet szeretnék kipróbálni loose MTL-ben. Illetve szálhuzallal kisebb ellenállású MTL-t. Elküldeném a bejegyzést és a rendelési tervet. Szeretném kikérni a véleményeteket. Köszi előre is.
Használj nikotin sót, akkor nem lesz th.
Nem a TH-val van baj. Hanem, hogy túl éles. Ahogy azt redditen is írja, a megszokott MTL build 1 ohm ezt produkálja. Nem igazán szeretném az összes liquidemet cserélni azért hogy kevesebb legyen a Th. Kisebb ellenállással is elérhető ez szerintem. 0,8 ohm-hoz szoktam. A kérdés a szálhuzallal kapcsolatos lett volna, illetve a fused tekercsel.
Ezt a " túl éles" dolgot valahogy nem tudom értelmezni. Aláírom, hogy nem vagyok egy gourmand, de én ilyeneket vagy nem veszek észre, vagy mind ilyen volt és azt hiszem ez a normális. Nem sok a th hanem túl éles. Ez mit jelent a gyakorlatban? Most már eskü oda fogok figyelni az ilyen dolgokra is. Meg gyümis aromákon, a “lemenő nap fényében, a hernyó mely végigmászott rajta, és a hátsó lábába beakadt másfajta gyümivel érintőlegesen megkarcolta a felületét”.
Régebbi gyengébb, és újabb erősebb nikotintartalmú liquidjeim is máshogy viselkednek porlasztáskor, mint a Zenithben. “túl éles th” alatt pedig azt értem, hogy hírtelen éles módon karcolja a torkom a Liquid attól függetlenül milyen erősségű.
A kanthal állítólag thsabb, ss lehet nem annyira. Ha teljesen letolod a tekerést a levegőre, akkor kisebb lesz a th, ha magasan hagyod erősebb lesz.
Én a claptonak nem kedvelem, mert melegebb lesz a gőz, illetve oda nagyobb levegő is kellhet.
Én nem érzem, hogy th-sabb lenne a kanthal.
Az nem lehet,hogy a liquid nincs kiszellőztetve és csíp? Vagy ez nem az az érzés?
Én örülnék ha leszakítaná végre a gigámat valami.
Próbáld ki a chilli aromát, ha még lehet kapni…
Nem, félek.
Állítólag a kanthal d még thsabb, én annál sem éreztem, de ez is tök szubjektív lehet, szóval próbálgatni kell.