Picike dolgok, nem is svédacélok, néha gyári hiba, vagy x-akta…
Talán a szűkítésből is látszik, hogy mtl-re használom, így a fent jelzett Ohm-tartományban (1,2 – 2,0 kb.), maximum 10 watton, többször inkább 8 watton!
Ez is igaz, de ahogy fent írtam, elsőként egy alig egy éves, dvarw fl-en jelentkezett
Amennyit legyártanak havonta-évente simán lehet “selejtes”.
Lehet, de akkor egy nagyon peches ember vagyok, hogy három tanknál is ugyanazt a hibát okozza a gyártási hiba
Szia! Képeket elnézve, tekerés ill. pozicionálás okozta probléma lehet. Ha az FL peek chimneynél nincs torzulás akkor a leves problémát ki lehet zárni. Legerősebb tipp túl közel van a tekerés az oszlophoz ill. a levegőzőhöz. Míg ezt a problémát egy DNA vagy Dicod chip tudja kezelni sajna a Voopoo Gene chipje alkalmatlan erre a feladatra. Lehet mikor a tekerést bepozicionálod még jó de miután befűzöd a vattát elhúzod a tekerést. A másik probléma lehet még a tekerés lábait vagy visszahúzod és összezár vagy hosszan vágod le.
igazad van, visszaolvasva látom, hogy simán benéztem 0,12 és 0,25 Ohm-nak amit írtál…dunsztom sincs miért
Többféle huzalból készült coil-nál is jelentkezik a probléma vagy csak ugyanabból a tekercsből készülteknél?..az összes közös pontot totál kikéne zárni mielőtt a szintén lehetséges user error-t is számításba vesszük. Nem egy kezdő vaper-ről van szó, több éves építős múlt van mögötted…kicsit érthetetlen lenne a user error 3 különböző tank esetében is
Hasonló hibára gondolok én is…
Még egy hibalehetőség átfutott az agyamon az pedig szintén a modra utal. Ugye elvileg a Gene chip legmagasabb tartománya 1.2 ohm amit kezelni tud.
Úgy tudom én is…akkor megvan.
Kérdés, hogy meg tud-e szaladni ennyire a setup, úgy, hogy a használója nem érzékelt rendellenességet amúgy
(Dryhit, égett mellékíz, túl forró gőz, nem egyforma slukkok…)
DRAG X Mod Pod-VOOPOO VAPE Spark Your Life
Itt azt írják, hogy 3.0 Ohm-ig kezeli
Kezelni tudja csak a legmagasabb ellenállású porlasztó az 1,2 ès a chip ahhoz van hangolva. A 2-3 ohmos tekerésre is 1.2 kalibrált értékeket alkalmazza. Ha azóta lett más porlasztójuk akkor frissítéssel lehet okosítani de ennyi. Szerintem 1.2 ohmos teljesítményt ráküldeni a 1.8-2 ohmos tekerésre na az produkálhat hasonlókat.
oké, de nem ugyanez a chip van az Argus GT II-ben is?..az meg nagyobb teljesítményhez inkább való és el nem tudom képzelni, hogy csak ennyit tudjon
Nos, jobban utánanézve a Drag X-ben első generációs Gene chip van…szóval akár igaz is lehet.
Az Argust nem ismerem. A Gene chip a PnP porszatókhoz lettek kalibrálva. Ezek a teljesítménynormák vannak az agyába. Hiába váltász R funkcióra az értékeket a kijelzőn tudod változtatni de a leadott teljesítményt nem. Ha építész 0.856 ohmos tekerést ő beállítja neked, hogy 0.8–0.9 attól függ milyen porlasztója van ha van 0.8 és 0.9 akkor amelyikhez közelebb van a tekerés értéke. Ugye 0.2-1.2 ohmos tekeréseknél nincs probléma legalább is eddig hasonlót nem is hallottam. Viszont esetünkben 2ohm környéki takarés van említve ott extrém lehet egy 1.2 porlasztó értékét ráküldeni. Teszem azt 12-16w ad a gyártó tartományt az sok lesz 2 ohmos tekerésnek. Ráadásul úgy, hogy nem tudod kontrolálni mert a kijelzőn te 9w-on vagy!
Igen, ez totál megmagyarázná az extrém túlhevülését a coilnak
De viszont azt éreznie is kellett
ez is igaz.
Ha valami így roncsol az vagy extrém hőhatással jár vagy más maró kémiai hatással…utóbbinál a huzal anyagában kell lennie a gondnak, ami lehet akár mérgező is. Ezért kérdeztem, hogy mindig ugyanabból a huzaltekercsből készült coilt használt-e.
Igen igen. Csak míg egy “értelmes” modnál állítasz a teljesítményen itt az nem játszik. Még pár próba és meg is van az eredménye ahogy látható.
Ami itt történt, meg kellett volna menet közben mutatkoznia rossz íz, túl forró gőz stb. formájában…
Mondjuk erről a topicgazdának kell nyilatkoznia.