Sziasztok!
Lehet már lerágott csont ez a téma, de én csak épített kazánhoz találtam posztot róla. Zeus Max tankomat M 0,2 triple coil-al használom. “70/30”-al lötyivel, amire rájöttem mostanában, hogy nem is 70/30-as mert 100 pg-s aromával van feltöltve es majd hogy nem 50-50 körüli értéket kapok. (Kezdők hibája, avagy a bekevert 1 literes alap c. könyvben megtalálható )
Na már most 1 porlasztót használok eddig kb 60 ml lötyi mehetett el eddig (Bombo Strawberry mojito 40/120ml)
Így 60 ml után észre lehet venni, hogy bebarnul picit a lötyi, sőt újratöltésnél amit kitörlök a drip tip-ből az is barnás, mellesleg nem finom már az íze se annyira.
Lehet hogy sub ohm kazánnál ez a porlasztó cseréjének esedékességét jelenti? A vicc hogy 0,2 ohm-ra ír 70-85 wattot (a porlasztó) de ha úgy szívnám akkor 10 ml után szétégetném a porlasztót…
Nyílván midenki úgy cseréli ahogy neki jo, csak nem vagyok biztos benne és várom a megerősítést
Cserélj porlasztót és meglátod az eredményt
Igen, ez koksz. Cserélj porit.
Kérdés akkor már csak a mitől? Mi az átlag idő/ml mire csere érett lesz? 60 ml felhígított “rossz” liquidről csinálhatja ezt?
Aroma,alaplé,szívási technika,levegőzés,hibás porlasztó,vagy csak simán ennyit bír
Nem rossz az bombobol 60 ml után…
Szerintem sem amugy. max levegő, max 2 mp, 68W
És ügyelek arra, hogy a befolyó nyílás mindíg maxon legyen. Magyarul, félnél már rátöltök….
Ha neked max levegővel a jó,akkor úgy szívd az a lényeg ne szívd szárazra,porlasztóból meg tárazz be
És a porlasztón az ajánlott teljesítmény van,amikor a legjobban porlaszt,de ettől el lehet térni,csak ne lépd túl a maxot .
Tudom nem azon használod.
Igen, lehetne szívni kisebb Watton is de az lassu szívás lenne. Bár lehet hanyagolni kellene az egymás után 2-3-nál több szívást
Miért kellene? Ezen ne múljon a finom íz
Hali, magam is használok Geekvape subohm kazánt és a fenti problémát is szoktam tapasztalni.
A helyzet az, hogy a GV porlasztói az utóbbi időben kritikán aluliak lettek. 300-2000 slukk között tudom kihasználni. Sűrűn slukkolok, főleg gyümölcsös édes ízeket, 0.2-es porlasztó 55w-on teljes levegőzéssel. E felett hamarabb beégett a porlasztó.
Röviden, szerintem nem veled van a baj, hanem a technológiával sajnos.
Utóbbi 5 doboznyi vásárlásomból (5db / doboz), ami 0.2-es volt, kb dobozonként egyből tudtam kihozni 2-3 ezer slukk közötti használhatóságot. A többi max 1000 slukk…
Még talán a 0.4-es porlasztók voltak, amik tovább bírták…
Csak 0,4-est használtam régen de az tényleg sokáig bírta hozzáteszem gyümölcsössel
Megpróbálom most úgy. Legelején én is ott kezdtem. Azért mentem feljebb mert úgy éreztem, mint ha nem úgy jönne a levegő/nem porlasztana rendesen mikor szívom. Meg kell találni az arany középutat. Mellesleg az se lenne baj ha a 30/70 30/70 lenne bekeverésnél…
Volt már mikor nekem is elment sztem 120 ml-nél többet. De az is csak egyszer. Ezért várom, hogy jöjjön az új kazán
30vg / 70pg? Azt szerintem ne használd subohmban mert folyni fog…
Ehhez inkább valami MTL kazán illene
Amúgy, amivel relatív elégedett vagyok, az a Hellvape Hellbeast subohm kazán. Ott is bele lehet persze nyúlni a hibás szériájú porlasztóba, de lényegesen kevesebbszer, mint a GV-nél
Neem. 30pg70vg csak mindenhol máshogy van kiirva
Wotofo profile x-re várok
Ja értem, okés. Az jó tank, remélem örömed leled majd benne
Na lassana 120 ml flakon végén járok. Mikor volt szó a barna lötyiről cseréltem a porlasztót. Múlthét szombat/vasárnap.
53-55 watt között szívom most, persze hosszabb slukkokkal mivel lassabban hevít. Viszont így se tart sokáig szerintem. Az íz már nem frankó annyira, mint tiszta porlasztóval. Barnulni még nem barnul a lé külsőre, de belsőre igen. lehet kisebb slukkokat kell szívjak/hagyni hogy újból megszívja magát a pori.
Hát, nem tudom, hogy szívod, a barnulás nekem is előfordul, de nem befolyásolja az ízt. Mennyi a slukkszám? Én kb folyamatosan szívom és ugyan ilyen tankban nem volt problémám. Persze a lötyitől is függhet… Pontosabban a porlasztók minőségével volt csak gondom, ahogyan azt írtam korábban.
Lötyi simán lehet. Mert 30/70 alaplevem van 6mg-al viszont, ha a 40/120-ba öntök az már nem 30/70, közelebb áll az 50-50-hez sajnos
Szerintem a pg többlet öli meg, bár ahogy máshol olvastam a vg többlet a rossz?