Nem, ez nem a jövő, így kell kezdeni. Mindenki így kezdte szerintem itt, de aki prebuildel kezdte, szerintem az is hamar rájött, hogy butaság.
Megkerdezted hogyan és mível kezd, ez rá a válasz.
Vegyél egy tekerő segédet hozzá, 6k, jó lesz életed végéig plusz egy nap. Megveszed a prebuild coilt, berakod, szar lesz, mit csinálsz? Veszel másik fajtát? Aztán még egyet?
@KSanyi én is a Vapefly vattát ajánlom,amit Viktor mutatott képpel is.4 féle vattám van most,de az a legeslegjobb.Használni is és az ízeket is ő adja vissza a legjobban
Én is egy pár hete még az építésről sem akartam hallani.Előtte azt mondtam,ha mégis,akkor csak kész tekerés kell.Szerencsére hallgattam a többiekre és huzalt vettem.Meg Coil master-t segítségnek.De nem is kellett volna,mert nem tudok vele tekerni.Én csinálom a tekerést.Levegősre direkt.
A tekerés tényleg 2mp.A több idő még nekem,az a beállítása a tekerésnek.A betekerése,pozícionálása…ez kész tekeréssel is eleinte több időt vesz igénybe.Tehát nem a tekerés a hosszabb idő,hanem a behelyezése.
Bármit is választasz,sok sikert és kitartást hozzá
Kedves István! Ez egy nyers és frankó írás volt! Szeretem, ha valaki megmondja/írja a frankót! Azt hiszem, elgondolkodtató az írásod. Talán az Ares 2 esetén a csomagban van tekerő segéd. De, lehet rosszul tudom.
Jól tudod! Tökéletes mindkettő amit kapsz hozzá! Amikor eladtam az Arest meg is bántam, hogy nem tartottam meg a tekerősegédeket! Az a legjobb abban a szettben így utólag!!!
Legutóbb amikor beszéltünk, akkor még nálad is a GTX játszott. Örülök, hogy az azóta eltelt időbe emelted a szintet és belekezdtél az építésbe. Anno amikor beszéltünk fb-n és ha emlékszel rá, akkor én is említettem, hogy nekem is az a tervem hosszú távon, hogy építsek. Nyilván az alapokkal kellett kezdeni, megtanulni, hogy mi miért történik, hogy kell egyátalán vapelni. Most én is elérkeztem ide, és én is belekóstolok az építésbe. Ha eddig működött az MTL cigiről való átállásban, akkor ezután mostmár élvezni is akarom!
Nézd egy porlasztós kazánnál biztos hogy sokkal nagyobb élményben lesz részed! Mind ízben, mind gőzben, és persze idegileg is! De ha ráérzel betege leszel! Utána már nem fogsz ennyit variálni! És most hogy már meg van az elhatározás és ennyi infó rád zúdult körvonalazódik a kép? Meg az sem mindegy mennyibe fog fájni ez az átállás!
Ezt a videót azt hiszem, megnéztem már. Követője vagyok a csatornának! Nézegetem már a huzalokat. Így első körbe azt gondolom, egy MTL huzal elég sokáig elég lehet ellentétben a 10db-os előre tekert coilokkal.
Ahogy mondod! Örök élet meg egy kicsi az előre tekertekhez képest… És élményben is sokkal többet tudnak adni a huzalok. @Ispy remek premierje után azt hiszem nem lehet kérdés a döntés…
Őszintén szólva, nem godoltam, hogy ennyi infót fogok kapni. Valóban sok és néha elveszek a hozzászólásokban ezért elnézést ha valakinek nem írtam. Nagyjából körvonalazódni látszik az előrelépés. Elsőkörben a cigiről való átállás volt a cél. Erre tökéletesen beválltak a porlasztós tankok, mert leszoktam a cigiről. Akkor mostmár az ízekre mennék rá, hogy élvezzem is rendesen, de nem DL-ben, mert az a vonal nem vonz. Köszönöm ezt a sok segítséget, azt hiszem, hogy jobb helyre nem is fordulhattam volna. Sokan leírtátok a meglátásaitok, meglátjuk, hogy végül mit lépek meg. Lesz 1-2 hetem eldönteni. A nyaralás HA lesz 1-2 józan éjszakám, majd akkor eldöntöm, de erősen az Ares 2 felé billen a mérleg nyelve és az előre tekert coil helyett, elgondolkodtam huzalon. Csak, nem tudom, hogy mit kell figyelembe vennem vásárláskor… Ezért is gondolkodtam előretekert coilban.
Már megvan, azt hiszem… Huzal lesz! Abban azonban kérnék segítséget, hogy ilyenkor mit kell figyelembe venni vásárláskor?! Van néhány fajta huzal (is).
A huzal alapanyaga és átmérője. Erről itt a vaperina-n rengeteg infót kapsz (alapanyag elonyei-hatranyai, az átmérő hogyan befolyásolja az ellenállás mértékét, huzal kezelhetőséget stb). Szintén kezdőként hirtelen ennyi jut az eszembe.
Nekem nagy segítség volt,hogy azt nézzem,hogy 28ga legyen ráírva.Vagy,ha mm-ben van ráírva,akkor itt a táblázat…Én csak Kanthal-t vehetek.Elmagyarázták,hogy mi a magátmérő.Hogy hányas magra tekerjem.Az egyik tankomba 2.5-es magra kell.A másikra 2-es.Akkor a coil master-ből előveszem azt,amire 2.5 vagy 2 van írva.Arra csinálom a tekerést.Azt is megírták a srácok,hogy Kanthal-ból 28ga-s 2.5-es magon kb.5 tekerés lesz 1.14ohm(ennyi lett)A 2-es magnál ugyan ez a 28ga-s Kanthal huzal 5 tekeréssel 0.96ohm lett.Már a w-ot nem is igazán nézem a modon…az a porlasztókkal jó,mert rá van írva,hogy mettől-meddig w-on használd.Itt a tekerde segít,de szerintem sok az érték amit ajánl.
Ezért azt mondták a srácok,hogy 3.7-4.2V között nyugodtan játszadozhatok.Így is teszek.Ezen értékeken belül állítgatom a V-ot és már nem a w a lényeg.