Azt hiszem, eljött az építés ideje

MTL-be az egyik legjobb huzal! 2,5-es magra 6-7 tekerés és ott leszel 0,9-1,15 ohm környékén! DL-be is tökéletes!

1 kedvelés

Ez is szubjektív, mint a vapelésben minden.
Én 28GA (0,32mm) átmérő alá semmiképpen sem mennék bármilyen huzalt is választasz.
Anyagban pedig elsősorban az SS (acél) és a Ni80 hozza az ízeket nálam. Nekem az SS megfelelőbb mint utóbb kiderült.
A kanthal huzal számomra tökéletes volt az első időszakban speciális igényeim miatt (végtelenül egyszerű vele dolgozni).
Szóval választhatod bármelyiket, egy dolgot semmiképpen se hagyj ki, a kísérletezést! Ha lehet, próbáld ki mindhárom huzalfajtát.

7 kedvelés

Ez a 28/40 es nagyon tutti huzal,most ezt használom Ares2-ben. Épp készültem,h lebeszéljelek arról az előre tekertről,amit kivalasztottál elsőre, próbaltam és szívás befogatni az Aresba. Igazából minden előre tekerttel többet bajlódtam,mint amikor én tekertem bármilyen huzalból.

5 kedvelés

Köszönöm, ezeket a képeket lementem. Valószinüleg haszonmra vállhat. :slight_smile:

3 kedvelés

Igen, nagyjából emlékszem! :wink: :rofl:

1 kedvelés

Mindenképpen így lesz! Köszönöm a sok segítséget! :handshake: :slight_smile:

3 kedvelés

Ez egy érdekes dolog számomra, mint laikus. Arra gondoltam, hogy előre tekert coillal könnyebb dolgozni. De, hamar és gyorsan lebeszéltek erről. :slight_smile:

5 kedvelés

Én is így voltam vele, de az első komolyabb tétel megérkezése utàn rá kellett jönnöm, kidobott pénz volt amit rájuk költöttem.
A Gyerek haverjai hordtàk szét a teljes készletet, talàn mutatóba van pár Wotofo coil, de az is csak a doboz miatt​:rofl:.

6 kedvelés

Az első építős tankom az Ares 2 LE volt, nem bántam meg, egyszer se folyt meg, a mai napig szeretem és használom napi szinten, csak nem elég levegős nekem. Építésileg tök nagy hely van benne. Én mondjuk előretekert huzalt nem vennék (nem is vettem), a harmadikra sikerült már egy normálisan tekerni, menni fog az neked is.
Az építős tankokkal nekem a legnagyobb problémám, hogy nehéz megtalálni a “nekem való” jó levegőzést, bár most felcsillant a remény :slight_smile:.

De ha a hétvégén jársz a Balaton délnyugati csücskében írj rám, kölcsönadom, bemutatom stb. :slight_smile:

3 kedvelés

Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalatod erről a tankról. Jövőhéten megrendelem az Ares-t. :slight_smile: Az előretekert colit elengedtem, tegnap sokan lebeszéltek róla itt. Úgyhogy én is a huzal mellett döntöttem. Pár tekerés után majd úgy is ráérzek. :wink: A Zlide tankot nekem is kissé fura volt megszokni a levegőzését, nekem inkább az volt kicsit kevés. Ez az Ares 2 levegőzése kicsit jobban néz ki, mint a Zlide esetén szerintem. Ez egyébként nem befolyásoló tényező számomra, mert szeretem ha erősen rá kell cuppanni a driptipre. :slight_smile:

3 kedvelés

Nekem kb másfél hónapja van meg az ares 2. Életem első rta kazánja. Tegnap meg tekertem egy 30ga*2(=)+38ga fused clapton huzallal, 2.5 magon, 5 menet, 0.60 ohm. Egy óra használat után, kuka. Aztan ujra tekertem 28ga ni80 sima huzallal. 2.5 magon. 7-8 menet 1.38ohm…mennyei lett. Amugy az utóbbi huzallal tekerem mindig, csak gondoltam, probalkozom újjal is, de nem jött be. Szóval 28ga ni80 sima huzal. Tökéletes választás számomra. Jó kis kazán az ares 2, 24 mm. Nekem biztos h jó…
És mindemellett 13.5watt. Sem több, sem kevesebb…

8 kedvelés

Amig porlasztós kazánjaim voltak, addig ment az analóg is párhuzamosan. De amióta rta-ra váltottam, azóta meg sem fordul a fejemben h van analóg is. Szívhatják is mellettem az analógot, cseppet sem zavar. Pedig azelőtt 25 év analóg volt. Nos, így az rta tuti jó választás volt számomra…

7 kedvelés

Azért ne tedd messze. Ha egyszer veszel egy szellősebb MTL-t, vagy fél DL-t abba kiváló. :slightly_smiling_face:

4 kedvelés

Szerintem sem fogok leragadni egyetlen rta-nál… :grin:

3 kedvelés

Volt egy ilyen érzésem. :blush:

2 kedvelés

Ezzel nem vagy egyedül… :grin:

3 kedvelés

Szia, érdekes amit írsz. Szerinted mi a párhuzam a cigaretta biztos elhagyása és az RTA-k között? A porlasztós vape mellett hogyhogy cigarettáztál és az RTA mellett hogyhogy nem? Lehet hülyeséget írok,de lehet köze a hasznosuló nikotinhoz?

2 kedvelés

Hali!
Nagyjából csak annyi a különbség, h a gyári porit beáztatod vársz vele 10-15 percet és tűz…
Az rta-val meg annyi h ha valami nem tetszik (esetleg meleg gőz, égett íz, szörcsögés, köpködi a liquidet a szádba, akkor tekerés csere és/vagy vatta csere is, és kész. Úgy fogalmaznék könnyebben h az rta világa sokkal szélesebb mint a gyári porlasztóval… Esetemben annyi h amíg gyári porit használtam addig dl-ben toltam. És az rta-val pedig kizárólag mtl-ben tolom. És azt is csakis szűk mtl-ben. Így tavaly november óta még a közelemben sem járt az analóg… :smiling_face: :smiling_face: :smiling_face:

7 kedvelés