Szia, megkérdezhetem, hogy milyen mod látható a képen?
Szervusz !
Az egy Ehpro Cold Steel 100 120W TC Box Mod !
Szia, nagyon szépen köszönöm a válaszod
Nagyon szívesen !
És üdvözlünk a vaperinán ! Érezd jól magad !
Biztosan el leszek, már egy idelye gőzölgetek, de nem vagyok benne nagy mágus így mindig tartogat számomra újdonságokat, érdekességeket
Köszönöm az üdvözlést is
Sziasztok ! Pár hete vacilálok,hogy Dl Brunhilde jöjjön a házhoz vagy az Aromamizer v3 supreme advenced esetleg tudnátok segíteni hogy melyik adna jobb ízeket ? A válaszokat várom és köszönöm.
Szia Norbert!
Üdv itt nálunk! Aromamizer terén nem tudok segíteni, a DL Hildáról azonban csak a legnagyobb elismerés hangján tudok szólni. Illetve miután elsősorban nem én használom (csupán építem, ilyen az apák élete) így rögtön két nemzedék véleményét is tudom továbbítani:
- Nagyszerű szerkezet, nagyszerű ízekkel és DL élménnyel.
- Igazi gourmet gőzb@szás öööö izélés.
Nehéz döntés lesz ez… És ha most az egyik, kicsit később a másik?
A barátság szent dolog! Így nem rondítok bele! Csak tartsd észben Attila! Mármint a lehetőséget.
Az utazó tank utazni fog. Ha akarod, hozzád 8s! Cserébe egy “Móricka” videóért!
Sziasztok!
Kb. 1 hete váltottam porlasztóról az építésre, rengeteg videó és fórum olvasgatás után megvettem a Brünhilde mtl-t.
Gyári huzallal semmi íz és melegedett… Majd ismét jött az olvasgatás és kipróbáltam 6-7 féle összeállítást különböző huzalokkal és ellenállásokkal. Az egyik ízetlen volt, a másik kapart egyik sem volt jó. Köztük volt a Kinga által használt Vandy huzal 5 tekeréssel is, de borzalmas volt… Már kezdtem feladni a clapton huzalt, mert kb. tűzijátékot rendezett a tankban…
A vége az lett, hogy adtam ennek az összeállításnak még egy esélyt, annyi apró változtatással, hogy szorosabbra vettem a tekercsek közti rést, picit lejjebb tettem a levegőzéshez és lazábban vattáztam (annyira, hogy a behúzásnál ne mozdítsa el a tekercset)…
Úgy érzem megérkeztem, 1.8 afc-vel tökéletes ízek, tökéletes hőmérséklet és nem akar szétrobbanni a tank a pattogástól.
Azt tanácsolom a kezdőknek (mint én), hogy olvass és kísérletezz!
Szerintem a fórum nélkül már a sarokban pihenne a kisasszony és szívnám a porlasztós tankom…
Szia @Adams Üdv a Vaperinán. Érezd jól magad!
Visszaolvastam amit írtam a Brünhildéről. Sajnos azzal szembesültem, hogy nagyon pontatlanul fogalmaztam. Így majd hamarosan kap egy frissítést a cikk. Úgy használom, ahogy Te is írtad. Összenyomott tekeréssel, ám nem annyira, hogy összeérjen. A vatta nem túl sok, különben dry hit a vége. Én 1.8 helyett 2.1-es AFC-t tettem bele, de ettől függetlenül ugyanúgy használom mint Te. Még ami lényeges, hogy a tekercs teteje egyvonalban van a bekötőoszlopok tetejével. Ez a forrósodás miatt is lényeges. Nagyon köszönöm a visszajelzést és a véleményt. Csak így tovább!
Köszi
Teljesen érthető volt, csak nem volt még tapasztalatom, hogy pár miliméter mennyit számít, mert szellősebbre hagytam a tekerést, így valószínűleg túl széles volt a tekercs és a kisebb szellőzés már nem tudta úgy hűteni, illetve az első hevítéseknél már túl sok lé volt a hézagokban és amiatt “robbant”. Most talán 1 miliméterrel sincs a bekötőoszlopok felett a teteje, de nem melegszik, csak annyira, amennyi üzemszerű. (0,75 ohm és 17 wattal hajtom)
Vattából meg nem akartam kísérletezgetni, vettem 2,5-es “cipőfűzőst”, hogy az pont jó lesz bele, hát rohadtul nem Picit le kellett csípni belőle…
Felkészítettek, hogy vásároljak be rendesen, mert az elején még naponta akár több tekerésem is lesz, ha elcseszem, vagy meg akarom találni a nekem ideális setupot.
A tekerés meg annyira megtetszett, hogy le is gyártottam ötöt ebből minél pontosabbra, szebbre.
És megérkezett a brunhilde.
Kaptam a doboz mellé még 5ml liquidet is, hogy legyen ám teljes az első be üzemelés…első benyomásként eléggé meggyőző a kicsike…
Hali!
Így néz ki a brunhilde mtl tekerésem. Tegnap délben hozta a futár, akkor kapta az első tekerést. És hatalmasat pattog minden szívásnál… Amúgy semmi gond nincs vele.
Olyat nekem is csinált régebben. Ki kell tapasztalni a vattázást.
Lehet, hogy egy picivel több vatta kéne.
Én mindig a lehető legkevesebb vattával próbálom megoldani a tekerést Lehet a képen levő tekerésben kevés a vatta(tudni kéne,hogy ritkitott-e),de ennél nálam mindig kevesebb van kinézetre és nem patttog.Lehet inkább az összetolt tekercs miatt pattog ?Túl széles az egybe felület ,ahol a hőt kapja és nem tud egyenletesen elvezetődni hirtelen?Csak egy feltevés ,meg kene próbálni spaced coil-lal.
Én nem húzom szét a vatta végeit. Inkább hengeresre formázom, hogy a lyuk felett legyen az egész (kis túlzással persze).
Én se ,a vályú sarka gyakran nincs kitöltve nálam és lefektetve sem folyik akkor sem.Sőt,volt már olyan,hogy topcap levevetelnel vettem eszre hogy a vatta az egyik oldalon elmozdult és a sodrony is látszott egy picit.Még így sem folyik meg lefektetve (szofán),ha a vattával találkozik ,a leves arra megy,nem a top cap-be.