YIHI SXmini MQ Class mod tapasztalat

Sziasztok!

Nem hosszú távú a tapasztalatom, és senkit nem akarok lebeszélni róla. De azért leírom, hátha valakit érdekel.
Tetszik a mod még mindig, csak pár dolog zavaró.
Lehet, hogy csak nekem.

Éles peremek. Nem vágnak, de engem zavar.
Pl. akku tartó pereme, gombok szélei, kijelző pereme, hátul a fényes csík egyik széle.
Ezek miatt nekem nem tűnik túl minőséginek.

Gombok. A tűzgom 3x megnyomása lezárja azt, 5x megnyomva belép a menübe. Többször jártam úgy, hogy nem sikerült belépnem a menübe, mert lezárt.
Be kell lépni a menübe a kikapcsoláshoz, tűzgombot nyomni a kikapcsolás menüponton. Ezt sokszor csak másodszorra érzékeli.

De ami a legbosszantóbb, és ez már nem csak zavaró, tüzelés közben véletlenszerüen SHORT hibát ír ki, és leáll.
Nem állandóan, véletlenszerűen.
A kazán másik mod-on tökéletes!

Igazából emiatt gondoltam, hogy megosztom a tapasztalatom.
Írtam a Sourcemore-nak, kértek egy videót a hibáról.
Azt írták felveszik a kapcsolatot a gyártóval, és jelentkeznek.
Majd kiderül.
Aműgy még mindig tetszik, csak az a gond, hogy nem nézegetni vettem.

Bocs, picit hosszú lett!
Üdv.

15 kedvelés

Egy szoftver frissítés lehet megoldja a müködési problémát! Az éleket és a külalakot nem. :wink:

8 kedvelés

Nekem is van ilyen készülékem!! Nálam a gombok jól működnek, még nem volt az a hiba amit le írtál!! Persze az enyém is új még nekem!! A mit észrevettem , hogy az enyémen a tűzgombot erősebben kell nyomnom mint a másik modokon!!

9 kedvelés

Megvárom mit reagálnak, addig nem akarom piszkálni.

7 kedvelés

Első körben vagy küldenek egy frissítő fájlt e-mail-ben, vagy megmondják mit és honnan tölts le a frissítéshez. Ha a frissítés sem oldja meg a problémát, amit majd egy újabb videóval fogsz igazolni, akkor küldenek másikat, vagy viszakapod az árát, vagy levásárolhatod náluk. Visszaküldeni úgy sem lehet, a kínai vape export törvény miatt.

7 kedvelés

Szia!

A posztod “jókor” jött mert már én is gondolkodtam hogy megírom a véleményem, eddigi tapasztalataimat.
Bevallom, ez az első és eddig egyetlen Yihi készülékem, ki szerettem volna próbálni egyet, mert amúgy inkább DNA rajongó vagyok. És a Yihi rajongók sok jót írtak már itt a Yihi mod-okról.

Nyilván nem vonok le általános következtetéseket a Yihi-ről ez az egy mod alapján, gondolom vannak sokkal extrább, felső kategóriás termékei is, de én is hasonlókat tapasztaltam mint te.
Bár azt is hozzá kell tennem gyorsan, hogy ilyen ár-érték arányban (kb 36 usd posta nélkül) még a “hibákkal” együtt is ki nagyon megérős. Szerintem.
És összességében inkább tetszik kategória, külön előny hogy pici, zsebben könnyen hordható, már gondolkodok egy másodikon :grin:

Na de a részletek.
Az éles peremek engem is zavarnak, de csak a gombokon.
Már gondolkodtam hogy szétszedem, kiszedem a gombokat és picit, óvatosan megcsiszolom a széleit, de egy videóban láttam hogy a vezetékek forrasztva vannak a felső és alsó záró burkolathoz. Szóval egyelőre inkább próbálok hozzá szokni (és nem biztos hogy olyan minőségben tudnám visszaforrasztani :joy:), nem vészes amúgy.
Amit még esetleg említenék, a tűzgomb eléggé “lötyögős”, zörgős, fura volt elsőre.

A mod tűzgombjának működése (3x és 5x nyomkodás) engem nem zavar, ritkán lépek a menübe, bár néha nekem sem sikerült elsőre, de sose kapcsolom ki, csak lezárom (DNA-kat sem lehet kikapcsolni, csak lezárni). És akku töltöttségben sem láttam ennek kárát, nem fogyasztja láthatóan vagy jelentősen az akkut. Ahogy én tapasztaltam.

A SHORT hiba.
Azt hittem ezzel egyedül vagyok :slightly_smiling_face:
Nekem rögtön a beüzemelés másnapján elkezdte dobálni. Mind TC, mind Watt üzemmódban. És pontosan ahogy nálad, kazánnal semmi baj mert más mod-on tökéletesen üzemel.

Amit észrevettem: ha picit változtattam az értéken fel vagy le (pl. +/- 1-2 tized W vagy 2-5 Celsius), megszűnt a Short hiba, legalábbis egy időre. És érdekes módon az elmúlt 5-6 napban már nem is jött elő (kopp-kopp-kopp).

Először neten keresgéltem, és ez a Short probléma már előjött az SL class-nál is, van is fent az oldalukon firmware frissítés erre.
Ezért a Yihi-nek írtam közvetlenül, le a kalappal az ügyfélszolgálatuk előtt, rögtön jött válasz. Van fent a neten firmware az MQ class-hoz, az emailben egy decemberit is kaptam csatolva, de ahogy 2 hete néztem már van januári is. Szóval jönnek ki az upgrade-ek, foglalkoznak vele (ha egyáltalán ez megoldja a Short problémát).

Ami viszont a jelenlegi probléma: ezt a chipset-et csak az SX Link nevű adapterrel lehet frissíteni.

A Yihi-s ügyfélszolgálatos is próbált segíteni, küldött kb 4-5 webshopot (francia, UK, svájci) de egyik se szállít ide. Én is keresgéltem, írtam a HealtCabin-nek és a Sourcemore-nak, egyik se tudja hogy árulni fogja-e a jövőben… És közben említettem a Yihi-s emberkének, hogy jó lenne ha meggyőzné a Sourcemore-t hogy ezt nagyon jó árusítani :grin:
Lehet hogy valahol EU-ban van, ami elkerülte a figyelmem, de azért 20-30 eur postaköltséggel nem rendelnék egy kb 8 jurós adaptert. Mert mint írtam, kb 5-6 napja nincs Short hiba, érdekes módon.

Bocs ha hosszú vagy unalmas lett, csak gondoltam én is megosztom a saját “élményem”.

12 kedvelés

Nem gondolom, hogy a nálam jelentkező hibák másnál is előfordulnak.
Nem is akartam álltalánosítani, bocs ha így jött le.

9 kedvelés

De mint olvassuk nem vagy a hibákkal egyedül

10 kedvelés

Hát úgy néz ki, tényleg nem egyedi hiba! Köszi, hogy leírtad te is! Így megszűnt az az érzésem, hogy hátha én vagyok a béna.

8 kedvelés

Ha enélkül az adapter nélkül nem lehet frissíteni, akkor meglátásom szerint az eladónak, forgalmazónak kellene biztosítania ezt az eszközt a hiba megoldására. Ha nem biztosítja, akkor az általa forgalmazott hibás készülék árának és a szállítási költség visszatérítése az előbb említett két féle módon kérhető.
Én 2 terméket garanciáztattam velük, 1 héten belül útnak indították a “csere” készüléket, ami 1 hónap múlva meg is érkezett. Csak hát ez sok idő, ha már egyszer az ember fia, lánya várt rá 30 napot, megint várhat 30-at.

8 kedvelés

Így van … :heart:

7 kedvelés

De ha firmware hiba, akkor semmit nem ér a “csere”, max annyit hogy lesz 2 mod-od :joy:
És épp ezért is masszíroztam a Sourcemore-t és mondtam a Yihi-s embernek is győzze meg őket, jó lenne ha megvásárolható lenne az adapter.
De nyilván csak egy kis pont vagyok, valószínűleg lesz@rták a kérésem :rofl:

9 kedvelés

És amúgy teljesen korrekt shop a Sourcemore, nekem eddig nem volt negatív tapasztalom velük.
Küldtek már csere készüléket, utaltak vissza ár dffit, rögtön válaszolnak a levelekre.

9 kedvelés

Jogos! Szívességből, ha már a gyártó k.rta el a firmware-t, küldhetne ő is ilyen kütyüt neked, és mindenkinek, aki ilyen problémával küzd! :wink:

8 kedvelés

Nekem folyamatosan ez az érzésem így kérdezni se merek néha, biztos én bénázok durván, aztán olvasok itt másoktól hasonló témát, problémát vagy tapasztalatot és akkor kicsit megnyugszok :joy:

10 kedvelés

Hát erre elfelejtettem rákérzdezni a Yihi-s embernél, hogy nem küldene-e egyet de gyorsba mert nem szeretek várni… :grin:

8 kedvelés

Azért próbáld meg te is amit én, kíváncsi leszek nálad működik-e.
Mint írtam, amikor előjön a Short hiba, elég pár tized wattot módosítani ha watt üzemmódban vagy. Nálam abbahagyta a hiba dobálását, először egy időre, aztán most már kb 5-6 napja nem is csinálja. Fura. Próbáltam valami logikát, összefüggést keresni, pl. coil ellenállás, watt, akku töltöttség stb. de semmire nem jutottam.

8 kedvelés

Szerintem nem gáz kérdezni mert a párbeszédből mások is tanulhatnak. Ha most @chris1124c nem hozza fel a témát lehet sose derült volna ki ez a hiba.

És igenis harcoljatok ki egy jóváírást vagy egy új modot a Sourcemore-tól vagy bármelyik kereskedőtöl! :smile:

10 kedvelés

Kipróbálom mindenképp!

10 kedvelés

Mint fentebb írtam, már én is gondolkodtam hogy megosztom a tapasztalatom és amiket a firmware frissítésről találtam, megtudtam, leveleztem. És azért is vártam, hátha találok adaptert és akkor már azzal együtti tapasztalatokról tudok írni.

Csak mindig úgy járok, hogy “ezt már szinte minden tudja” és vagy én vagyok béna vagy feltaláltam a spanyol viaszt… :grinning:

11 kedvelés