Gratula hozzá.Én már nagyon rég óta használom,clapton mesh lappal 27watton is szépen muzsikál.
Amióta közzétetted írásodat furdalja az oldalamat két kérdés. Ezt hogy lehetett kivitelezni? (Ha nem publikus, azt is megértem.)
A következő, hogyan tudtad az eredeti-közeli állapotot visszaállítani? Kézzel csavarintás-tekerintés, vagy valamilyen célszerszám használatával?
Több ilyen acélsodronyos tankom van, szeretném megelőzni, elkerülni a galibát.
A műveletről magáról lemaradtam, annyit tudok róla, hogy mindenképpen szét illetve össze kellett szerelni a tankot (kipróbálni a szükségtelen RDA módot stb) és az összeszerelésnél nem voltak helyükön a sodronyok. Sejtésem szerint előbb a deckbe lettek behelyezve a kis huncutok és ezután lett rátéve a “tank”, közben pedig kicsúsztak a sodronyok a helyükről (eleve nem túl passzentosak). Így egyrészt meghajlottak a szorításnál, másrészt pedig tekeredtek is szabadon…
Kettőt kézzel (papírzsepibe fogva) sikerült észhez téríteni, középen fogva, a végeket tekerve, aztán fogóval picit megszorítva alakítva. Egyet pedig satu segítségével tekertem vissza. A végeken kiálló és végképp nem alakítható egy-egy szálat pedig óvatosan levágtam.
A deckbe pedig alulról tolva kerültek bele először, majd többször áthúztam rajta ebben az irányban, és remekül felvette a nyílás formáját. Ezután pedig felülről is megismételtem ugyanezt.
Szélesebbek maradtak a sodronyok, de ennek még örültem is, mert jobban kitöltik a vájatokat, nem esnek ki olyan könnyen immár, a feladatukat ellenben tökéletesen ellátják.
…és persze hogy publikus! Eltolni nem szégyen valamit, ez van, így jártunk. Ha van rá megoldás, akkor még nevetni is tud rajta az ember. Tiborunk “felügyelte” a műveletet, az agyalás vele indult el.
A következő projekt az agymenés következtében pedig az ellenálláshuzalból tekert sodrony lesz.
Értem, köszönöm. Tehát a tank összeszerelése után kell felülről a helyükre csusszantani, hogy ne érje őket “trauma”. Azért nem gondoltam volna, hogy ennyire érzékenyek. Olyan masszívnak tűnnek, no meg ugye elvileg acélból vannak. Okulva a példából kesztyűs kézzel bánok velük. Köszönöm ismételten.
Csak gratulálni tudok a türelmes művelethez. Lehet, hogy én a kuka fele irányoztam volna őket. Viszont szép lett az “utána gyártott” sodrony is, gondolom működik is rendesen. És ez a lényeg.
“Tibor felügyelete” mellet azért nem lehetett egyszerű. Néhány beszólására nem hogy sodronyt-helyreállítani, hanem talpon maradni is nehéz.
Hát igen, ettől tartottam.
Nocsak, nocsak. Hasznos információ. Két Hildám is van, tehát nem szabad gorombáskodni a sodronyokkal.
Az egyiket használtam eddig, az elmosásnál voltam kicsit parás, de sikerült gond nélkül. Olyan gyengéden fogdostam, mint a törékeny virágszálat.
Hasonlóra gondoltam, csak ellenálláshuzallal összefogni. Nem tudom, hogy ez mennyiben befolyásolná a lészállító képességét. A gyűrű esetleg megállítja? Na inkább ne legyen rá szükség.
Igen, ez a helyes összeszerelési sorrend. Illetve ha jó a füle az embernek, hallja is, ha szorulnak a sodronyok az összeszerelésnél, az első cérnavékony kaparás már azt jelzi, szorulnak.
Igazad lehet, minél hosszabb a sodrony, annál jobb az egyedi szálak tapadása, kevésbé esik szét.
Köszi!!! Tiborom nem szólt be, ha elfoglalja magát, hirtelen türelmessé válik ám Neeeem, miután mindketten agyilag terheltek vagyunk, nálunk nem gond, ha folyik a vér, mert szívjuk…
Már többször olvastam erről a fémszövetes megoldásról, de még elképzelni sem tudom. Simán összetekered a fémszövetet hengerré (mint a bejglit)? A sodronynál jobb a lészállító képessége? Talán megérne egy hangalámondásos videót a készítés folyamata.
Írás? Beszélgetés? Audiovizuális vagyok, mint sokan mások. Úgy is meleg van bármihez, unatkozós perceidben összehozhatnál róla egy videót! Komolyan!
Egyetértesz @Viktor_Hajdu ?
Légyszíves! Látod már alakulnak a dolgok… maguktól is.
A maguktól alakuló dolgok jól jöttek volna a sodrony helyreállítás során. Jókor szólsz Kabakom!
Kabak itt lesz a topik a fémszövetről:
https://vaperina.cc/t/ss-femszovet/2451?u=viktor_hajdu
A Live felvételek közül pedig 8. az, amelyben hippis hajkoronát viselő barátunk beszél illetve dörmizik a témáról. A Live témában meg is találod.
És nem is nagyon kokszolós (tekeréssel legalábbis).
8. nap, napi használatban Simphony liquiddel, 20W-on:
És szééép. Gondtalan napokat adó építés.
Pont ma hajnalban estem neki a Vandy Vape Revolvernek, gyakorlatilag csak tisztességből építettem újra… Most 23-24 watton nagyon adja. Sok gondom nem lesz vele.