Csaxólok, ha nem szálltok le végleg az analógról, ilyen lesz majd a vég kezdete…
Az ilyen esetek egy részében szoktak plasztikázni is, megereszkedett nyelvcsap, ilyesmik gátolják a légzést… (Bár ez gyakran horkolással is együtt jár…de érdemes utánanézni mindennek). Amúgy kitartás, és tuti belefér a vapelés.
Az alvási apnoe gyakrabban fordul elő, mint gondolnánk, a férfiak 24 százalékát érinti. Nincs itt a világ vége. A cpap maszkot meg ugyis csak alváskor kell felvenni akkor meg neked mindegy úgyse látod magad. A párod meg Maverick-el alszik.
Sajnálom Robi…valószínű abba kell hagynod a hívatásos vezetést itt felénk nincs az az orvos aki ílyen betegségre belenyomja a pecsétjét a papírjaidba,hogy vezethetsz.
Simán vezethet,van kártyás cpap ami rögzíti a használatot. Bekerül a jogsiba,hogy csak így vezethet,ellenőrzéskor meg kiolvassa a kártya adatait. Nem rosszabb ez mint a “csak szemüvegbe vezethet” bejegyzés. Az élet megy tovább nincs itt semmi látnivaló.
Legyen úgy…2 barátomat is le vették a buszról ez miatt.Mióta a Veronai busz balesett volt szigorú a dolog.Ha az orvos szerinted lepecsételi a papírjait a maszek tulaj rá bízza a kamiont?Ne legyen igazam…nem ezt kívánom Robinak.
Értem én,de ez ha kezelve van nem több mintha magas lenne a vérnyomása vagy szúrná az inzulint. Egy kezelt “betegség” ami kordában van tartva.
Én is értem és egy normális világban így is lenne…mégse tudnak buszt vezetni…
Plusz ne adj isten történjen bármi…ezután, hogy diagnosztizálták és nem használva a kütyüt balesetet okoz akkor büntetőjogi értelemben mindenképpen ő a hibás…szóval tessék használni!..legalább az éjszakai vezetés közben
Hidd el h már átment ez a variáns is az agyamon, csakhogy meg adósság van, és nem keves… viszont az egészség mindennél fontosabb…
Remélem nem lesz igazam és mehetsz a világban…
Mert ha a vépelés részét veszem, és annak is azt a részét h" nem veszek többet semmit se", na itt kezdődnek az igazi gondok. Mert egy alap bérből ezt nehezen tudnám megoldani…
El kellene küldened annak a két letiltott buszosnak az elérhetőségét, h ők végül is hogyan oldották meg a vépelés problémát a kevesebb fizuból…
Én havi kb 4k-ból kihozom a vépet (+hardver ha kell) …nálam nem szükségből, de akinek muszáj annak napi 15-20ml-el ez megoldható
Nem vépelnek éheznek.
Robi ne parázz.
Az esti légzés kimaradásnak ugye az a hátul útője hogy oxigénszegény vért kap az agy éjszaka mivel hogy nem veszel levegőt vagyis kimarad a légzésed.
Ezért amikor fel kelsz reggel kipihentnek érezheted magad de hirtelen kora délelött ledobod a láncot( fáradékonyság illetve elalvás akár ülve nyugalmi állapotban vagy akár evés közben.)
Nekem is volt ilyen problémám és én is kaptam éjszakára ilyen készüléket ami kielemezte a légzésfunkciómat alvás közben. Természetesen katasztrófális volt az eredmény.
Ami a velejárója volt hogy horkoltam mint egy medve.( ez meg van? )
Az történt hogy lefogytam 45kg-ot.
140kg-ról indultam és 95kg-nál teljes megszűnt ez a probléma. Ugyanis legtöbször a túlsúly ami a ludas ebben a problémában( szándékosan nem mondok betegséget).
Úgy hogy nem a vape a gond.
Most vagyok 116kg vissza hízva és láss csodát ismét horkolok és néha kimarad a légzésem.(ezt a feleségem mondta)
Ne aggódj hanem diétázz.
Én 1.79m/69kg-osan is horkolok
Ettől függetlenül ahogy öcsémnek is tanácsoltam az ülőmunka mellé kell a rendszeres könnyebb testmozgás. Kocogj vagy e-bikekozz (gondolom befér a kamionba) mikor teheted
Nos, erről beszélek én is… nem bírom a diétát… sem a koplalást…
Jelenleg 110 vagyok. (Súlyra), és igen. Én is horkolok. Nem túlzottan de horkolok. Nekem nem vastagok sem kezeim sem lábaim, csak a nagy has. De ez gondolom simán lehet a 17 évnyi kamionos élettől is…mert ez az üléstöl van. Es persze, a kevés mozgástól…
Hát ne koplalj.
A diéta nem koplalás. Hagyd el a cukrot a kenyeret és a tesztát.
Burgonya és rizs mértékkel mehet.
Zöldség bőven stb…
Ha a jogsid a tét akkor ne habozz.
Diétázz.
És a többi egészségügyi problémáról nem is beszélek ami ezzel a problémával jár.
Szóval nem a vape a gond. Ezt akartam írni.