Tegnap voltam szpirometriàn, (légzés funkció teszten), és kaptam egy gépezetet, amit magamra kellett rögzítsek egész éjjel. Ami aztán egész éjjel mérte az alvási funkciómat. Reggel visszamentem a gépezettel, hogy lássuk az eredmenyt. Kiderült hogy eléggé súlyos apnoé-m van. Ami légzés kimaradás alvás közben-t jelent. Ma kaptam viszont egy másik gépezetet, amilyet hamarosan kellene vennem egyet, ami kb 1000 juró, és amivel életem végéig , valahányszor lefekszem aludni, a számhoz kell legyen erősítse, és úgy aludjak. Sőt, a melóban is kell viseljem éjjel (tehát a kamionban is), minden éjjel.
Őszintén… elment a kedvem az élettől is, nem tudom mi lesz igy velem…
Ime az a gépezet amit ezentúl fel kell tennem a számra valahányszor lefekszem aludni…
Ez egy cpap legzeskonnyito,nekem is kellene. Ejszaka van hogy egy fel percig nem veszek levegot. Nem kellett alvascentrumba befekudnod? Ismrosnek van,nem a vilag vege. Meg kell szokni szerinre.
Szerintem, amit én ebben a szituban mondani tudok, hogy én biztos elgondolkodnék a helyedben, hogy folytassam-e ezt az életvitelt a továbbiakban. És itt nem a vapre gondolok első sorban, hanem a tested kizsegerelésére, a kamionozás megzabálja az embert…
Az apnoe nem a tudo betegsege, garat gege … Ami a veszely benne,hogy a szivedet nagyon leterhelik ezek az oxigenhianyos allapotok. Nyilvan a levertseg izzadas figyelemhiany se kellemes. De keress meg egy szomnologust az majd megnyugtat.
Már tényleg hiányoltalak,
azt hittem nyaralsz.
De akkor sajnos nem
Az a baj hogy okosat nem tudok mondani,
hülyeséget meg nem akarok.
(ez egy kicsit morbid lesz , előre is elnézésedet:
de álmodban úgy sem vapelsz )
Viszont ha tényleg megkellene válnod a vapetől,
ez lehetne alternatíva , segítség a nikotin pótlására:
Viszont ha jól emlékszem te is “TH kergető” vagy,
ez sajnos abban nem segít.
Nincs ezzel gond. Egy kollégám is kapott ilyet. Valójában ennek az a lényege, hogy meglegyen a normál alvásidőd és ne aludj el vezetés közben. Szereti. Azt mondja, nagyon megváltozott az élete, pozitív irányban, mióta ez van. Sokkal kevésbé érzi napközben a kialvatlanságot és az azzal járó kellemetlen állapotot. Ő is vapel, korábban keményen szívta az analógot.
Öcsém is kamionozik 30 éve (53éves)…egyre furább betegségek jönnek elő nála Gondolom ahogy őt úgy téged sem lehetne könnyen helyhezkötött melóra rávenni. Ha jól értem akkor az éjszakai vezetésközbeni korlátlan vapelést lehetetleníti el ez a kütyü. Esetleg félóránként 5perc vapeléses szünet kütyü nélkül még belefér.
Meglátjuk mi fér bele… ha felhúzzák az idegeimet, felteszek mindent egy lapra, aztán amennyi meg van irva… annyi lesz. De én biztos nem fogom a számra rakni azt az ízét minden éjjel… az biztos. Mindig kell lennie B-tervnek is… a remény hal meg utoljára
Az az érdekes dolog, hogy abszolút nem fuldoklom. Csak az eredmény jött ki kissé gyengén. De ami biztos, az az, hogy kell mindenképpen egy kis mozgás… kocogás, stb, valami…