Sziasztok!
Mivel ez egy eléggé elterjedt téma, vagyis… jobban mondva egy szokás, esetleg van akiknek ez már egy élet stílus, szeretném, ha meg írnátok, kinek mennyire befolyásolja a gőzölés /vépelés a mindennapi életét.
Amiből, persze… én sem maradok ki…
Esetemben, pár szóval le írva…
25 év kemény dohányzás után (sárga camel es piros lucky strike) használata volt az alap, amik ugyebár kemény nikotinos cigik, sikerült végleg a múltnak tekinteni a dohányzást.
Ez úgy kezdődött, hogy már kamionos-ként dolgoztam egy Nagyváradi cégnél, és innen voltam kirendelve Magyarországra, Nyírbátorba az Unilever gyárba, mint elő rakodó (annyi volt a dolgom, hogy az üres pótokat rakodtam meg és parkoltam őket le.) Egyszer az egyik nap jön egy kolléga rakodni, es a kezében tartott akkor egy eGoT e-cigit. Kérdezem tőle, hogy mi a bánat az a kezében? Akkor mondja, h elektromos cigaretta,és h milyen jó mert nem bűzlik a kezed ruhád mindened tőle, és h még egészségesebb is mint az analóg. Mondom neki, h én is kipróbálnám, ha nem gond. Ide adja, en meg bele szívok egy jó nagyot. Mit sem sejtve arról, ami utána történt. Egy hatalmas köhögés szinte ki köptem a tüdőmet is. Első reakció-ként ennyi volt. Mondtam is neki, köszönöm, de inkább az analóg. Majd hetek múlva beugrik egy ötlet. “ha másnak megy, akkor nekem is menni fog” . És igy vettem meg magamnak az első e-cigi kit-et. Igy kezdődött a gőzölés számomra. Az első pár slukknál csak lazán, rövid slukkokkal, aztan mind több és több… Azóta volt pár más szettem is. Annyit biztosan tudok, h amíg analógot szívtam, max 2 naponta fájt a fejem. Bekaptam egy tablettát, elmúlt. De a fejfájás jelen volt szinte naponta. De amióta át tértem a gőzölés-re, azóta soha nem fáj a fejem. Sőt, mi több, a közértzetem is más. Nem bűzlök, mint egy görény, nem köhögök annyit, pár köhintés azért még van, mert 25 év dohányzás nem kevés idő… Egyszóval sokkal jobb számomra mint azelőtt.
Végül annyit szeretnék még mondani, ha valaki gondolkodik az átálláson, én csak biztatni tudom.
Remélem nem bántottam meg senkit sem ezzel a pár sorral.
Kívánok nektek további szép napot, es jó gőzölést…