Vaperz Cloud Osiris 30mm rta

Sziasztok!

Nemrég rendeltem egy Vaperz Cloud Osiris 30mm rta-t. Ma rászántam magam, hogy megépítsem. Wotofo Dual Core Fused Clapton Coil Ni80 0.62 Ohm előre készített tekerést és Cotton Clouds vattát használtam. Mivel még sosem készítettem tekerést, nem most akartam vele foglallkozni.
Első lépésként szétszedtem, hogy elmossam az rta-t, és ekkor tapasztaltam, hogy a deck-en lévő tömítőgyűrű gyárilag hibás, úgyhogy ennek cseréjével folytattam.

Mosás, szárítás után nekifeküdtem, így sikerült.

Összeraktam, feltöltöttem liquiddel, csak egyet felejtettem el. Elzárni az itatónyíllásokat, és amíg pakoltam, a liquid szépen kifolyt a légrésen, a levegőszabályozó nyíláson keresztül. Még jó, hogy nem tettem rá a modra, eláztatta volna.
A Vapefly Kriemhild 200W modra szántam, de míg nem vagyok biztos abban, hogy nem fog megfolyni ismét, addig az Argus XT-n marad, annak már úgyis kicsit véres a torka. A Kriemhild addig megkapta Dead Rabbit M rta-t.

Érdekesség, hogy mintha jobb ízt adna a Dead Rabbit M rta ezzel a Kriemhild moddal, mint az Argus XT-vel ugyanabban a watt tartományban.
Valamint az is érdekes, hogy az Osiris-ben lévő tekerést az XT nem engedi 40W fölé emelni. Kriemhild-del nem próbáltam.

Ízben jónak ígérkezik az Osiris (csak pár slukkot próbáltam, kb fél tank), de az építést még gyakorolnom kell, szerintem nem sikerült annyira jól a tekerés elhelyezése és a vattázás, mert néha puffog egy nagy slukk vége felé. És még a saját készítésű tekerést is el kell sajátítanom!

Egyenlőre ennyi. :wink:

Tanácsokat, javaslatokat elfogadok, várok! Ha a képeken valami hibát láttok, amit nem jól csináltam, írjatok!

Köszönöm!

11 kedvelés

Gratulálok szép darab ! Annyi szerintem ,hogy elég nagy a vatta árok ezért nem vágtam volna ennyire hegyesre a vattát… csak ritkítás és utána szépen letömködném… A Voopoo nincs smart módba ? Rba módban kellene ,hogy fel tekerd .

9 kedvelés

Ja látom kolléga megelőzött :sweat_smile: Ugyanez jutott nekem is eszembe olvasás közben.

8 kedvelés

@tibor_balogh @gangsta_gergo Én is ezen gondolkodtam, csak közben el kellett otthonról jönnöm, az meg otthon pihen. SMART módban lehet valószínűleg, majd átállítom RBA módba, megnézem. Köszönöm a tippet! :wink:

Ja és valóban, lehet hogy tényleg rövidre vágtam kicsit a vattát, de hát sacc/kb vágtam, ahogy azt a Mike Vapes videóban láttam. :rofl:

7 kedvelés

Talán ezen a videón jobban látszik a vattázás és a coil pozíció

6 kedvelés

Köszi! Mindenképpen megnézem!

Az RBA mod valóban megoldotta a watt növelésének problémáját. Viszont azt nem értem, hogy SMART módban miért tilt le 40w-on egy 0.29ohm-os tekerést. A Dead Rabbit M RTA-ban is előzőleg majdnem ekkora volt (0.25ohm mesh), de annál engedte 60W-ig. Talán a tekerés vagy a mesh lap anyaga miatt? Azt is tudja a SMART?

Folyást nem tapasztalok, lehet annak tudható be, hogy lezárom az etetőnyílásokat, ha hosszabb ideig nem használom, és csak akkor nyitom, amikor használom.

5 kedvelés

A smart mindig a gyári porlasztókhoz vannak kalibrálva minden másnál teljesen lutri mit enged vagy mit nem :smile: nincs benne logika . Mivel a gyári porlasztók mesh-ek ezért abszolút lehet ,hogy azt jobban vagy pontosabban ismeri fel és kezeli …

6 kedvelés

Legközelebb megpróbálom úgy, ahogy a 2. videóban, egyenesen vágva a vattát, és rendesen szétválasztva a vattaárkokba. :+1:

6 kedvelés

És szerintem a tekeréseket is kicsit vidd a levegőzés felé, ahogy a 2-ik videóba csinálják! :slightly_smiling_face:Lehet úgy még jobb lesz az élmény! :blush:

6 kedvelés

Ha lenne ugyanilyen mtl 510 verzió, még vennék is poénból egyet - bár ez már fegyvernek minősül :grin:szép darab :open_mouth:

6 kedvelés

@Bravo1974 Szóval húzzam széjjelebb, hogy ne legyenek olyan közel egymáshoz a tekerések? Nagyobb tér maradjon a kettő tekerés között középen? Vagy oldalirányba húzzam jobban szét magát a tekerést, hogy szellősebb legyen?

@Zoli76 Köszönöm, van súlya! :slightly_smiling_face: Az XT-vel kicsit orrnehéz! :rofl: De majd átkerül az ugyancsak nehéz Kriemhild-re, akkor meglesz az egyensúly! :wink:

8 kedvelés

Húzd szét hogy a két coil közt több legyen a hely közepén

7 kedvelés

Igen, úgy ahogy @tibor_balogh írta!

7 kedvelés

Menő tank! Szép tekerés!

5 kedvelés

@ralfhutter köszönöm, de nem az enyém az érdem a tekerésért. :slightly_smiling_face: Előre készült tekerést használtam. Az osiris valóban menő, de nem hibátlan! :roll_eyes:

Ja és javítottam, mert Wotofo Dual Core Fused Clapton Coil Ni80 0.62 Ohm kész tekerést használtam én nem 0.38 Ohm-ost.

5 kedvelés

Végre összeállt a szett, ahogy terveztem! Van húzása! :crazy_face: Enyhe szivárgás tapasztalható ugyan, ami a chimney és a deck (remélem jó a meghatározás) csatlakozásánál jelentkezik minimálisan, de csak nyitás, zárás során. Valószínüleg a tömítőgyűrű okozhatja, mivel elég könnyen, lazán rá lehetett helyezni a palástot a chimney-re. Olvastam is ezzel kapcsolatban néhány hozzászólást, hogy érdemes a gumigyűrűt pár napig VG-ben áztatni, hogy kicsit megdagadjon. Bár kétségeim vannak ezzel kapcsolatban, hogy a gumigyűrű vg-t venne fel, vagy szívna magába. Ízben jó, sok a gőz, kezd betörni a vatta, könnyű megépíteni, de azért legközelebb az itt kapott tanácsokat figyelembe fogom venni! :wink:

12 kedvelés

Nagyon szép kombó! :blush:Gratulálok!!! :+1:De gondolom súlyzónak is be illik!(tapasztalat!)! :slightly_smiling_face:

6 kedvelés

Köszönöm! Mindössze 448 gramm 2db 21700-as akkuval 5 ml liquiddel! :rofl:

6 kedvelés

Igen, tudom azért írtam! :grin:

6 kedvelés

Nagyon klasszul néz ki :star_struck: …én egyre ritkábban írok ilyet, de ez a szett tényleg ütős lett.
Mondjuk a 2ml nálam kb a reggeli kv-hoz lenne ebből elég :slightly_smiling_face:

7 kedvelés