Héten beszereztem a címben említett tankot.Pár kérdésem lenne vele kapcsolatban hiszen még nem volt mtlrta kazánom ez idáig de viszont átt szeretnék állni mtl-re dlrta-ról.
Röviden,hogyan kezdjek neki?
Milyen coilt használjak hozzá illetve vattát?
Építésnél mire figyeljek?
Mennyi vattát kell hagyni neki?
Coilt érdemes csinálni vagy az előre tekert is jó?(elöbbi nem csináltam még,mindig készet vettem a dl-hez)
Hány magos coilt érdemes próbálgatni?
És még millió egy kérdésem van ami nem jutott eszembe még,minden tippet trükköt szívesen fogadok.
Szia Gábor!
Èn mindenkèppen valamilyen szálhuzalt javasolnèk ebbe a kazántèrbe.Ni80,SS316L,Kanthal,29-30 GA ezekből valamelyiket ízlèstől függően.
2-es vagy 2.5-ös magon tekerve.
Vattából a sokunk által kedvelt cotton clouds,vagy a bp mods.
Lehet bele clapton huzalt is tenni,de igazából èn szemèly szerint azzal nem próbálnám.
Szia. Ha jól tudom, ez Kayfun rendszerű deck-et kapott, de mivel nem egy szűk mtl, ezért SS-ből 2.5-ös magon 5-6 menet, vagy amennyi belefér abba a csepp kis build deck-be, majd ennek megfelelő vastagságú vattát, javaslom a Cotton Cloud’s - ot, mivel nem öblös az etetőnyílása, hanem konkrétan 3 kis lyuk. A vattát leengeded a vájat aljáig, de ne tömd túl, mert nem fogja rendesen szállítani a liquidet, mivel oldalról kapja, nem alulról. De nem használtam még, csupán láttam.
Ma megjött a csomag,próbáltam tekerni coilt kisebb nagyobb sikerrel még nem csináltam ilyesmit sosem.Az normális hogy 1.28 ohm-ra jött ki a dolog?
Illetve,hány menet legyen 5-6?
Számokból ítélve 3mm mag, 6menettel ok, annak kb. ennyinek kell lennie. Hogy ez mennyire lesz jó az adott tankba, azt meghagyom olyanoknak, akik használják
Abból meg ne nagyon csinálj problémát, hogy hány Ω lesz a végeredmény, ha nem mecházol, a mod megoldja (már a szélsőséges értékektől eltekintve)
Hány watton lehet azt szívni? új vagyok még ebbe a világba,dlrta-ztam 2 évig.
Amit adtak hozzá coilt az 0.6 vagy 0.7 volt azt szívtam 16 watton az egész fasza volt
Cotton clouds vattam van az 3mm-es szóval 3-as magot is kell csináljak most jöttem rá.
Fordítva közelítesz a kérdéshez MTL tankot levegőzés(és kazántér) méretéhez cèlszerű tekerni. Ehhez lövöd be úgy a teljesítményt, ahol neked kellemes.Annyira nem ördötől való rettenet, mint ahogy hangzik, ha benne vagy, hamar ráérzel
Nekem itt most a kezemben épp 1.14Ω, 2.5mm, 4 menet,29ga A1 ribbon, Tripod2-be 1.8mm levegővel 13W. Fincsi, langyos málnás süti