Dead Rabbit MTL RTA

Sziasztok,

Héten beszereztem a címben említett tankot.Pár kérdésem lenne vele kapcsolatban hiszen még nem volt mtl rta kazánom ez idáig de viszont átt szeretnék állni mtl-re dl rta-ról.

Röviden,hogyan kezdjek neki? :grinning:
Milyen coilt használjak hozzá illetve vattát?
Építésnél mire figyeljek?
Mennyi vattát kell hagyni neki?
Coilt érdemes csinálni vagy az előre tekert is jó?(elöbbi nem csináltam még,mindig készet vettem a dl-hez)
Hány magos coilt érdemes próbálgatni?
És még millió egy kérdésem van ami nem jutott eszembe még,minden tippet trükköt szívesen fogadok.:smile:

Szia Gábor!
Èn mindenkèppen valamilyen szálhuzalt javasolnèk ebbe a kazántèrbe.Ni80,SS316L,Kanthal,29-30 GA ezekből valamelyiket ízlèstől függően.
2-es vagy 2.5-ös magon tekerve.
Vattából a sokunk által kedvelt cotton clouds,vagy a bp mods.
Lehet bele clapton huzalt is tenni,de igazából èn szemèly szerint azzal nem próbálnám.

8 kedvelés

Szia. Ha jól tudom, ez Kayfun rendszerű deck-et kapott, de mivel nem egy szűk mtl, ezért SS-ből 2.5-ös magon 5-6 menet, vagy amennyi belefér abba a csepp kis build deck-be, majd ennek megfelelő vastagságú vattát, javaslom a Cotton Cloud’s - ot, mivel nem öblös az etetőnyílása, hanem konkrétan 3 kis lyuk. A vattát leengeded a vájat aljáig, de ne tömd túl, mert nem fogja rendesen szállítani a liquidet, mivel oldalról kapja, nem alulról. De nem használtam még, csupán láttam. :slightly_smiling_face:

7 kedvelés

Én, mint DL-es, eligazodtam a képek alapján, hátha TE is.

3 kedvelés

Kanthal 28GA szálhuzal, 2,5 mag. Nem fortyog, nem folyik, persze 50/50 alappal.

5 kedvelés

Köszönöm a válaszokat!:grin:

4 kedvelés

Ma megjött a csomag,próbáltam tekerni coilt kisebb nagyobb sikerrel még nem csináltam ilyesmit sosem.Az normális hogy 1.28 ohm-ra jött ki a dolog?
Illetve,hány menet legyen 5-6?

1 kedvelés

Én 6 menetet szoktam tekerni, 0,77 Ohm lesz kb az eredmény, ez 26ga, 28ga nyilván több lesz, de a hat menet elég, szerintem

4 kedvelés

28GA kanthalt vettem amit ajánlottál

1 kedvelés

Számokból ítélve 3mm mag, 6menettel ok, annak kb. ennyinek kell lennie. Hogy ez mennyire lesz jó az adott tankba, azt meghagyom olyanoknak, akik használják :sweat_smile:
Abból meg ne nagyon csinálj problémát, hogy hány Ω lesz a végeredmény, ha nem mecházol, a mod megoldja (már a szélsőséges értékektől eltekintve)

4 kedvelés

Hány watton lehet azt szívni? új vagyok még ebbe a világba,dl rta-ztam 2 évig.
Amit adtak hozzá coilt az 0.6 vagy 0.7 volt azt szívtam 16 watton az egész fasza volt :smiley:
Cotton clouds vattam van az 3mm-es szóval 3-as magot is kell csináljak most jöttem rá.

2,5mm belső átmérővel 1ohm lesz az ellenállás, 6 tekerés.

3 kedvelés

Fordítva közelítesz a kérdéshez​:blush: MTL tankot levegőzés(és kazántér) méretéhez cèlszerű tekerni. Ehhez lövöd be úgy a teljesítményt, ahol neked kellemes.Annyira nem ördötől való rettenet, mint ahogy hangzik, ha benne vagy, hamar ráérzel​:+1:
Nekem itt most a kezemben épp 1.14Ω, 2.5mm, 4 menet,29ga A1 ribbon, Tripod2-be 1.8mm levegővel 13W. Fincsi, langyos málnás süti​:grin:

3 kedvelés

Szia!
Lehet ám annak a vattának a szèlessègèből leszedni,ès már nem is vagy korlátozva,hogy mekkora mag mèretre tekerj.

7 kedvelés

Valóban :smiley:
Köszi mindenkinek a segitséget. :slight_smile:

2 kedvelés