Segítsetek!
Van egy galaxies tankom. A tekeréssel nincs gond, szuper az íze is. A probléma… elvileg ugye felül töltős. Egészen addig.nem folyik, míg felülről meg nem töltöm. Na akkor az összes liquidet kiengedi a levegőzőknél.
Ugyan bonyolultabb alulról tölteni,de ha nincs más megoldás nyilván így fogom használni, csak jó lenne tudni, hogy csak én csinálok valamit rosszul, vagy kamu a felül töltés lehetősége.
A levegőt zárd el, tölsd fel, rakd rá a topcapet, egy fél menetet tekerj rajta, fordítsd fejjel lefelé és úgy húzd meg. Talán segít.
Ezt olvastam valamelyik tanknál tanacsként és próbáltam, de ez sem segített.
Biztos a vakum miatt van, de akkor eléggé el van rontva ez a része.
Akkor próbaként csináld így de csak félig töltsed fel. Amikor rázárod a kupakot a levegő bepréseli a levest és a vatta nem bírja el.
Köszi, megpróbálom majd így!
Kéz csókolom Éva !
Véleményem szerint mindenképp maradni kellene az alulról töltésnél ! Sajnos amelyik felülről töltősnél nincs léelzárás , azoknál mindnél fennáll ez a probléma !
Még egy próbát azért teszek majd ahogy @Ispy javasolta, aztán, ha úgy se jó, akkor marad az alulról töltés, mert egyébként “jó ízű” tank.
Az a probléma a felülről töltéssel ahogy rá van csavarva a kupak , azáltal egy plusz nyomás alá kerül a kazántér a levegő összenyomása által !
Igen, ahogy tekerem ki, érezni is lehet, hogy mintha “Tolna” rajta egyet. Érted!?
Először egyébként azt hittem, hogy a vatta nem jó, úgyhogy tettem bele jó sok kendot, de az nem számít.
A Vapor Giant első kiadású rta-ja olyan volt simán lehetett felülről tölteni , de a chimney-t egy kis csavarhúzóval el lehetett zárni nullára töltés előtt ! és utána óvatosan lehetett nyitni ahogy száradt ki a vatta !
A vatta mennyisége nyomás alatt nem számít, mert átolja a legkeményebb vatta gáton is és utána meg nem veszi fel a levest és égetni fog ! Szóval az sem megoldás erre , csak az alulról töltés !
Azt nem ismerem, és a többi tankom.nem.ilyen. Tapasztalatnak jó
Amit @Ispy javasolt annak az a lényege , hogy kevesebb lekvid megy a tartályba , úgy hogy fejre állítva véletlen sem érje el a léellátó nyílásokat és akkor fejre állítva csak a levegőt tolod át a kazánon a levest nem ! De ez is odafigyelést igényel !
Lehet egyszerűbb lesz a bonyolult alu töltés , de egy próbát meg teszek majd
Nekem a berserker V1 volt ilyen , amíg alulról töltöttem tökéletesen működött , amint felülről megtöltöttem rögtön pis@lt orrán száján !
Mondjuk addig nem zavar, amíg használat közben nem engedi el magát!
Igaz csak pár tank erejéig használtam galaxiest, de nem emlékszem folyás gondra.
Amíg nem töltöm felül nincs is vele gond
Én is felülről töltöttem, fejjel lefelé. Bár a franc se emlékszik rá igazából, rég volt.
Ellenkezem. Berserkert sem lehet elzárni, de még sosem folyt nekem.
De egyébként igazad van, amelyik hajlamos, annál én is inkább alulról töltöm.
Szia @Peva71
Nézd át a tankon meg e van az összes tömítés, illetve a vatta jól ül e a két kis lyukon a levezetésben. Nekem is volt, már Mefecánál van, de sem nekem, és tudtom szerint sem Neki nem folyik. Ismerősi körben is nagy hype volt a Galaxies, de sosem számoltak be folyásról. Így én a tömítetlenségre tudok csak gondolni.