de miért? Amióta meg van ez a tank egy kezemen meg tudom számolni hány olyan alkalom volt újravattázás után amikor nem folyt. Tegnap este feltöltöttem, reggelre kifolyt belőle az egész. Próbáltam a vattával variálni, ha kevesebb ha több akkor is. Minden tanácsot szívesen olvasok de jó lenne ha olyan is írna aki régebb óta használ ilyen tankot és sosem folyt
Gumigyűrűk rendben? Erre tippelnék még
Nekem úgy tűnik hogy igen de az a bajom hogy nem állandó a folyás. Legtöbbször feltöltés után van egy kicsit de minden alkalommal. Most meg olyan volt hogy este újra vattáztam, feltöltöttem reggel kifolyt az egész
Vagy kevés a vatta? Hajszál repedés? Különben nekem is van olyan tankom, amit akárhogy varialtam folyik
Próbáltam kevéssel, sokkal de a helyzet ugyan az semmi sérülés, már bánom hogy ezt vettem
Még ne add fel majd később szerintem jönnek a többiek, hátha valakinek van ilyen tankja és tud adni tippeket
Ha régen nem csinálta, most meg de, akkor én is valami tömítési gondra gyanakodnék.
Nekem egyszer volt hasonló a Kriemhild tankommal, azt rosszul csavartam össze, azért folyt meg reggelre.
Mondjuk azt elfelejtettem említeni hogy lent a levegőző nyíláson folyik ki csak, sehol máshol lehet így világosabb hogy mi lehet a probléma vele
Pedig elvileg csak az afc-n keresztül tud visszafolyni, az meg érdekes, mert a lét meg maga alól szívja fel.
Szia!
Szvsz vattázási probléma. A tank lébeömlője elég vaskos, nagy átmérőjű. Ugyanakkor a csatolt fénykép szerint elegendőnek tűnik a vatta… De egy próbát megér. Mivel mindig megfolyik, próbáld ki ennek az ellentettjét megépíteni. Vattázd túl, próbáld elérni a dry-hit közeli állapotot. Ha sikerül, akkor a kettő között vattázd.
Mivel ejtőtartályos a tank, fontos szerepe van a top-cap tömítésének is. Ha kopott, vagy más okból nem zár rendesen, akkor a folyadék súlya folyamatosan terheli az egyébként jó vattázást (mivel a folyadék teteje és a top-cap között nem tud a vákum kialakulni), és a likvid folyamatosan szivárog a kazántérbe (igen, egy éjszaka alatt akár ki is ürülhet a tank). Ugyanezen ok miatt lényeges, hogy a palástnál levő szigetelő/tömítő O gyűrűk is patentek legyenek, ne juthasson be levegő a tank belsejébe.
Egyenlőre ennyi, remélem sikerül megszüntetni a folyást, én szurkolok neked.
További szép napot, kellemes gőzölést.
Na végre, valaki tudja, mit beszél
Ez lesz a következő amit kipróbálok majd, érdekes amiket írtál és köszi mindenkinek, kezdem érteni
A top cap az ez a rész ugye? Itt nincs semmilyen tömítés. Cseréljem ki az összeset benne? Olyan sokat nem használtam és kb 4 hónapja van meg
Az a top-cap amit az ujjaid között tartasz és csak a “sarka” látszik a képen. Az amiben a szipka van (a tank sapkája) és amit menettel tekersz a tank tetejére. Na abban viszont kell lenni tömítésnek.
Esküszöm hogy ott soha nem volt tömítés
Na most jól elbizonytalanítottál, olyannyira, hogy utána kellett néznem. Mert tömítés nélkül nem elég fűszeres az élet.
Pedig csak az általad feltöltött képet kellett volna jobban megfigyelnem. Azon is - bár csak nyomokban - látszik a tömítő O gyűrű:
A színek nem optimálisak, alig lehet észrevenni. De találtam egy másik képet, amin már szinte kiüt a tömítés:
Na ennek kell jól tömítenie.
Ha itt nincs semmi, akkor az gond, tegyél egyet.
Basszus tényleg és igazad volt ott meg van a tömítés sérülésmentesen, szabad szemmel eddig észre sem vettem. Akkor marad a vatta próbálgatás?
Szerbusz.
Nem tudom ha segítene, de tegnap cserélném kellett egy o-gyűrűt a dvarw-ban, és véletlenül rosszat (nem oda valót) tettem helyette. Egy órán belül az egesz levesem kifolyt a tankból, és csak szörcsögött szivaskor. Ahogy lecsereltem a jó-ra azota semmi gondom vele… Lehet ez is megfelel egy tippnek…
Ha ez sérülés-, és deformálódás mentes, akkor marad a vattázással való kísérletezgetés.
Nekem már bármilyen tipp jól jön mert eddig szinte csak szívtam ezzel a tankkal pedig tudnám szeretni
Nem szeretnék itt okoskodni, de FT videóban láttam h a tauren üveg palastot eléggé nehézkes kivenni vagy épp cserélni /tisztítani. Lehet elmozdult a belső o-gyűrű.? És nem zár rendesen… Nekem nem volt ilyen kazánom még, csak próbálok ötleteket adni…