Igy van a itt pénz adó számít én már a legtöbb kutatóba sem bízom Mikor egy ki ásott tárgyról meg mondják hány éves (pl több 100 éves) De egy bevándorlóról Svédbe aki azt állítja kis korú Közben 25 éves ÉS Nem tudják nem akarják meg állapitani hány éves pedig csak a fogakat kellene ellenőrizni 1 példa
Honnan Tudjuk mennyi jutatást kapnak ezek a Kutatok a kijelentésükért ?? Ma már minden a pénzről szol
Én azt tudom hogy minden reggel köhögtem a cigitől 35 éves cigizés után (asztmám is volt most nem is érzem hogy van még ha porba vagyok akkor sem fulladok be ) Azelőtt befulladtam porba erősebb vegyszerektől stb Minden fév évebte magán rendelésre jártam egy pulitológushoz 15 000 javaslatért /fél évre mer a symbicordom 10 000 ft volt lenne havonta
anélkül Mióta e cigizem nem kell és nem is kell járnom hozzá De valószínű ez sem egészséges (ecigi) de a levegő sem az ma már
Igazad van. Szokták a Tagok írni, hogy csak a hegyi levegő nem ártalmas. Ez is igaz, de hegyi levegő a környéken sincs, nálam legalábbis. Kimész az utcára ugyanúgy belélegzed a sok mocskot. Sőt, mások cigifüstjét is…
Nagy magasságban tüdőtágulást okozhat, mert ritkább… Bár amúgy meg edzi is a tüdőt.
Minden káros, fogantatásunk első masodpercétől
Jogos. Szerintem ártalmassabb hogy bekényszerítettek a dohányzóba és cigifüstöt szívok mint az összes többi amit egy nap alatt elgőzölök.
Nem győzök kiállni a szélére, széliránnyal szemben…azóta a ruhámon se csípem a füstszagot.
Nálunk olyan mint egy zárt buszmegálló, még a levegő se jár.
Ha nincs főnökség a kettő közé állunk, de szerintük ott tűzveszélyes
(Az egyik gyáruk leégett a bagósok miatt, azóta potenciális gyújtogatók is vagyunk )
Hello mindenki!
Napi 15 szál cigi elment egy hónapban ez nagyon drága volt, és rosszul is éreztem magam!
(jelenleg kb 5k-6k körül megvagyok egy hónapban)
Büdös volt a ruhám, nikotintól sárga a kezem, (ujjam) illatokat nem igen éreztem, csak a cigi szagot szinte mindig, reggel és esete - éjjel, köhögtem alvás közben sípoltam mikor levegőt vettem.
Most! nincs köhögés, nincs büdös ruha vagy szag, nincs sípolás levegő vételnél, HA káros HA nem én már ezzel ennyit nyertem és sokkal jobban érzem magam!
Kedves Éva!,Nyilván más utakat járunk be mind vaperként. Én azt tapasztaltam az évek során, hogy akár 90 éves nénikkel szemben is “védekeznem” kell, mert valami okból erős késztetést éreznek arra, hogy a gőzölést meglátva megjegyezzék: “Azt ugye tudja fiatalember, hogy amit csinál, az sokkal károsabb, mint a dohányzás!? …láttam ám a tévében!”
Pont emiatt kezdtem el érdeklődni a vape-el kapcsolatos információk tudományos háttere felől. Ez a kérdés azóta is érdekel. Eközben találtam Dr. Farsalinos-ra, akinek a 95%-os ártalomcsökkentési tételét örömmel olvastam (nyilván persze, mivel hogy az én álláspontomat igazolta). Azért is tartottam mérvadónak a kutatásait, mivel egyértelműen nem a dohánylobby áll mögötte, sem pedig a jövedékiadó-éhes kormányzati szervek. Szerintem mi, vaperek sokan vagyunk, akik ismerjük és használjuk megállapításait, sőt például a fent említett ostoba viták alkalmával érvelésképpen is emlegetjük. (Persze nem mintha meg lehetne győzni a kereskedelmi tévéket hivatkozási alapnak tekintő személyeket, de ez már más kérdés…) Az érdekes a cikkben tehát pont az, hogy mind egy, a vaperek “mellett álló” kutató, mind pedig a vele szembenálló kutatások állítanak most hasonlókat.
Szöget ütött a fejembe a 2021-es intejúbeszélgetés a görög dokival. Amikor pedig szembe jött velem most ez az idei cikk, amelynek egy része pontosan ugyanazokat a kérdéseket feszegeti, hát - legalábbis engem - elgondolkoztatott. Nem a covid-oldal, vagy pár más megállapítás volt érdekes a cikkben, hanem ez. A rejtélyes vaper-betegségnél pl. magam is jeleztem a cikk következetlenségét, hiszen az a téma már megoldást nyert, még ha (és nyilván a tőkés érdekek miatt) ezt már csak a magunkfajták építették be a tudatukba.
Ez volt a célja a cikk lefordításának és a úgy éreztem ezt az üzenetet a bevezetőben és a lábjegyzetekben sikerült átadnom is. Ugyanakkor rá kellett jöjjek többetek hozzászólásából, hogy valamiért mégsem ment át a szándékom. Érdemi hozzászólások helyett inkább a szerző személyével (pontosabban annak hiteltelenítésével) voltatok elfoglalva, pedig maga a szerző az, aki tevékenysége miatt bizonyosan nem áll a nagytőke kegyeiben, de ezt is igyekeztem a bevezetőben tisztázni. Ahogyan azt is, hogy számomra (ahogy azt Farsalinos is megfogalmazza) pláne nem alap igazodási pont semmilyen “egyetemi kutatólabor”. A pandémia óta pedig pláne nem. Ahogyan már a The Lancet-ben publikált tanulmányok sem azok.
Ezért is tettem fel sokszor a kérdést Dr. Farsalinos frissebb kutatásaival kapcsolatban, de sajnos erre egyetlen választ sem kaptam. Reméltem, hogy sokatok pl. a FB-n keresztül (én nem vagyok ott tag) rendelkezik valami lényegi, új információval és így a kérdést alaposabban is körbe lehet járni mindannyiunk okulására.
Az utolsó mondatoddal kapcsolatban pedig: nem, nem kényszerít senki a gőzölésre, és (ahogy a hozzászólásaimból láthattad is) eszemben sincs felhagyni ezzel. Sőt, aromázok is, már ameddig pártunk és kormányunk hagyja. Pontosabban még azután is, hiszen szerencsére a határhoz közel lakom. Így viszont teljesen jövedéktörvény-kompatibilisen, a törvényt minden pontját betartva is tudok vapelni. Viszont engem továbbra is minden érdekelni fog, ami a vape és a tudomány (vagy áltudomány) kapcsolatát illeti, mert (koromat tekintve) már jól ki tudom szűrni a sorok közül a valóságot.
Béke! Napsugaras, szép napot kívánok!
Be mondta az interneten című előadás. Mama nekem megmondták a hangok , hogy ez jó . Fére nézek kéredezem ugye válaszolok magamnak három iranyból sí , harasó, ja . Konstatálom megköszönöm rá mosolygok. 3 métert minimum hatrálnak
A legdurvább ilyen tapasztalatom 12éve a csillivilli vadiúj dubai-i reptér kijelölt bagózó helysége volt…kb 5x5m-es helység, vörösre festett falak és rengeteg ember bagózott bent egyszerre a bazinagy füstben. Komolyan direkt úgy alakították ki a szellőzését, hogy csak a legmakacsabb bagósok viseljék el. Kb ott fogadtam meg, hogy biztosan váltok ecigire.
Ez fiatalabbaknál megy is, de kedveltem a nénit, és éppen segíteni voltam nála, így ki kellett beszélnem magam a szorult helyzetből úgy, hogy ne legyen sértődés belőle, illetve HÁTHA felfogja, és másnak nem mond ilyen marhaságokat. Nem tudom sikerült-e, de többször nem hozta fel …
Nekem átjött a mondandód, szerintem egy vonalon mozog a gondolatunk, sőt vannak itt páran akikkel szintén.
Tetszik a stílusod
Erre mit kellene írnom?
Én olyan vagyok, ha valami érdekel, akkor - még ha heteket, hónapokat is kell utána kutatnom, a végére járok. Kingánál van már két cikkem, amit szeretnék, ha a tudástérbe tenne fel, ami a “retro” genisis-építésekről szól. Hogy gyakorlatilag nem használja már senki?! Tudom, de én ki akartam próbálni, és mivel tudtam, hogy mennyi buktató van benne ezért sok-sok ezer hozzászólást visszaolvastam egy olasz fórumon, illetve más helyeken. Egy orosz származású genisis-huzal építővel is volt üzenetváltás, sőt a mostani két első cikk is alapvetően az ő áldozatos tevékenységének eredménye…
Viszont amennyi energiát belefektettem, gondoltam másokkal is megosztom. Hátha néhányan kedvet kapnak mégis. Pláne annak tekintetében, hogy így akár egy jól sikerült építés akár hosszú hónapokig, vagy évig is kitarthat. Hiszen így már vatta sem kell az építéshez, csak néha egy kis takarítás-öblítés. Ez az igazán Tesco-gazdaságos!
Khm….olyanom még nincs
Jahát nem kellene írnod rá semmit, feedback-nek szántam
Szerintem azért nehéz téma ez, mert kb ugyanaz az 5 már régen megcáfolt hülyeség kering mindenhol, újak nem születnek, se valid, se stupid. Vannak a riogatók, meg a leszarók. A leszarók azért szarják le a riógatókat, mert a tapasztalatuk az, hogy bár ez is lehet halálosan veszélyes, mégsem ez látszik az analóg után. Tudományosan alátámasztott, több helyről hitelesített vizsgálatok meg nemhogy tömegével, hanem egyáltalán nem készülnek, mert akiknél a lóvé, azoknak nem érdekük. Itt bizony ki kell halnia egy generáció bagósnak, ahhoz, hogy ez változzon.
Szóval lehet erről véleményünk, ami nem lehet más, mint légből kapott. Ami marad az a tapasztalatunk, amiből van, amennyi van. Ez sem más, mint egy emberkisérlet, aminek mind részesei vagyunk.
Áhhh, én sem nem vetettem bele magam komolyan! Magából Mesh-hálóból van pár négyzetméternyi (#185, #200, #230, #230, #300, #300, #325 és #500) különböző gyártóktól és sodronyból (mert ezek már korántsem huzalok) 6x4x0.08, 4x4x0.08, 4x2x0.08, 4x12x0.07, 3x4x0.1, 4x2x0.1, 3x4x0.1, 7x19x0.07 és mindez lapos és kerek kialakításban is
Egyébként márciusban múlt 5 éve, hogy vépelek, majd 10-15 év múlva meglátjuk mi lesz, a cigit is szívtuk mindannyian, pedig az bizonyítottan halálos 100 szempontból.
Én vaperként inkább azon aggódom, hogy - látva ezt az újabb hazai szivatásfolyamot - mit hoz számunkra az újabb TPD-szabályozás. Ezért kellenének komoly tanulmányok a mi oldalunkon, bár az is igaz, hogy a valóság sosem zavarta meg az EU-t saját ostoba döntéseik meghozatalakor… Viszont ha feltárnák, hogy mely aroma-összetevők lehetnek problémásak, és ezek elhagynák a termékeket, akkor még ennyi támadási felület sem lehetne rajtunk. Az egészségünkről nem is beszélve.