Vape-egészségügy kérdéskör

Isten tartson meg közöttünk még sokáig vapertárs :smiling_face:boldog múlt ötödiket :grin:

3 kedvelés

Hamarosan írom hozzá a megbeszélteket, csak még előtte mindenképp át szerettem volna olvasni. Lenyűgöző kutatómunka! Ez olyan precíz és szép, amire nekem sosem lenne időm. Le a kalappal! Hamarosan kikerül! (Jelenlegi lehetőségeim szerint még ma.) :slightly_smiling_face:

5 kedvelés

Valamiben meg kell halni ez mondják a cigire és a piára is az is elég

Előre is köszönöm! Én tényleg azt remélem, hogy (mivel a hifiben is retro-őrület van, és a vape-ben öt-tíz évvel ezelőtti állapot már retro), páran rápróbálnak. Ha lennének ilyenek, szívesen küldök a mesh-háló alapanyagból is, mert van bőven, hiszen gyakorlatilag nem fogyóeszköz… Ők keressenek meg bátran privátban.

1 kedvelés

Keresnem kell egy genesis kazánt :grin:
Bár,az üvegszál sem az én világom :joy:

2 kedvelés

Nekem csak egy öreg Origen-em van, egy The Rook-om (klón), és egy Patibulum (klón), ami ugyan hivatalosan nem is genisis-tank, de meg lehet (és meg is építettem) arra. Talán pár egyéb kazán is alkalmas (pl. BP Sure), de kezdőként valóban ilyen építésekre tervezett kazán kellene.
…jó, tudom, nem gondoltad komolyan :slightly_smiling_face:

Én is vettem egy origen klónt nagy lelkesen, de végül inkább nem építettem meg, inkább eladtam. :sweat_smile:

A fiókban még találtam két genisis tankot. Egy In’Ax MK5 és egy S61/415 várja a sorát… Furcsálltam is, hogy ennyire kevés lenne??? :grinning:

Hajjaj, de még hogy…még a régi vinylek, magnókazik és lemezek is ökör áron mennek. :roll_eyes:

Ha ez lesz a trend, 10 év múlva eladon az Íbéjen a Minget :rofl:

2 kedvelés

Kedves TyDe!
Magam is tapasztaltam hasonlókat, mint te a 90 éves nénikkel (mondjuk 90 évesen már pont lecarnám, hogy mi, mennyire ártalmas…). Manapság egyébként egyre kevésbé, amióta úton-útfélen vapereket látni, és már nem számítanak csodabogárnak.
A posztodban csak annyi szerepel Farsalinos dokiról, hogy

“az élelmiszerekben engedélyezett aromák belélegzés általi hatásait nem ismeri ő sem (2021-es ECF-interjú), pár minta elemzéskor viszont találtak a gőzben olyan anyagokat, amiknek nem kellett volna ott lenniük , ami aggodalomra adhat okot.”

Ezzel koránt sem azt állítja, mint a lefordított cikk, hogy az e-cigi megváltoztatja a DNS-emet (honnan is olyan ismerős ez?), hamarabb megmurdelek Covidban, és egyébként is meghalok.
Szóval szerintem a vélt egybecsengésnek túl nagy jelentőséget tulajdonítasz.
De nem bagatellizálni akarom a kérdést. Farsalinos kutatásaiba én nem ástam bele magam, így nem tudok válaszolni neked arra, hogy az aromákkal kapcsolatos kijelentése után mit csinált.

“Érdemi hozzászólások helyett inkább a szerző személyével (pontosabban annak hiteltelenítésével) voltatok elfoglalva, pedig maga a szerző az, aki tevékenysége miatt bizonyosan nem áll a nagytőke kegyeiben, de ezt is igyekeztem a bevezetőben tisztázni.”

Kénytelen az ember foglalkozni a szerző személyével, mivel elég jól meggazdagodott a vitatható tevékenységéből, úgy hogy a szememben ő is simán nagytőkésnek számít, ha lehet ilyet mondani egy emberre, akinek a vagyona 2017-ben már 100 millió dollár volt…
Osteopataként nem is értem, hogy mi köze az elektromos cigarettához, hacsak nem érdekelt valamilyen módon az ilyen cikkek publikálásában. A cikk végén erősen ajánlgat egy módszert vapelés helyett a dohányzásról leszokásra, az emberben pedig ilyenkor óhatatlanul felmerül a gyanú, hogy talán csak nincs érdekeltsége ebben a módszerben? Lefogadnám, hogy van, azt a hatalmas vagyont nem a verebek hordták össze…
Nem véletlen az összehasonlításom Gődénnyel. Ő is arra használta fel az oltásellenes kampányát, hogy saját termékeit reklámozza, és legalább annyira ért a víruskutatáshoz, mint Mercola az elektromos cigarettához.

Nos, ha a szerző személye kétes, az sajnos nem használ az általa publikáltak hitelességének sem.
Te pedig zokon vetted, hogy nem fogadtam el feltétel nélkül ennek az embernek az állításait.

Mit lehet még érdemileg hozzászólni? Szerintem itt egyikünk sem rendelkezik konkrét információkkal, releváns kutatási eredményekkel. Marad a hit. A hit abban, hogy amit teszünk, nem nyír ki minket hamarabb, mint a büdösbagó.

1 kedvelés

Én elég retró vagyok, látod, a Dvarw klónt is átszereltem üvegszálas masnisra. :smiley: Jó pár éve most vettem csak új kazánt, eddig csak a Kayfunt nyúztam…

4 kedvelés

Hongkong-i reptér ugyanez. Csak ott még az asztalon lévő hamutartóba is köpködnek. Hányinger az egész.

Az szép… itt mindig találok valami érdekeset. :sweat_smile: Na de egyszer élünk nem?! Csináljuk azt amit szeretnénk. :smiley:

2 kedvelés