Vape-egészségügy kérdéskör

Itt most epp ezert adoztatjak. Nagy volt a kieses. Nemetorszagban azert szep nagy a Vaper kozosseg. Es ok nem vesznek cigarettat. Es ez bevetel kieses. Igy jott az adoztatas. Zajegy mindenen is. Meg mindig jobb, mintha tiltanak. Itt azert el 84 millio ember. Ez a hivatalos. De inkabb tobb.

2 kedvelés

Én úgy vagyok vele, hogy ami nincs az eliquid-ben az biztosan nem árthat :point_up:…esetemben ez az aroma :smirk:

1 kedvelés

Natur szivsz pg-vg- t?

70vg, 3mg nic

Mondjuk volt, hogy en is natur 70/30- at szivtam. Aroma nem volt benne.

Igen azt csinálja. Én is majd kipróbálom porlasztókímélés tesztre,de a semmit akkor se élvezet szívni. SZERINTEM. Bár jobban belegondolva azért iszom a minőségi vodkát is …

a nic benne van…nekem ez a lényeg és az RDL-nyi gőz + TH
Mentségemre szóljon :grin: én 10évet lenyomtam ám aromákkal, csak 2éve vagyok 98%ban aromamentes.

1 kedvelés

Ha jól emlékszem braziloknál már vagy 2 éve betiltották az ízesített liquideket mivel hogy káros az egészségre. Magát az ecigit mem. Én ennek a cikknek a hatására mindent csak max 5%-ban ízesítek.

1 kedvelés

Honnan veszed a minosegi vodkát? És milyet? :face_holding_back_tears:

1 kedvelés

Azt hiszem sikerült megragadni a leg lényegesebb dolgot a témában. :joy:

A gúnyos hozzáállás sajnos nem teszi semmissé azt, hogy ha a forrás egy erősen megkérdőjelezhető tevékenységű, ám ebből meglehetősen jól megélő “orvos”. Sajnos számomra ez eléggé elhitelteleníti az egészet.
De mint írtam is, nem tartom egészségesnek a gőzölést, és helyeselnék komoly vizsgálatokat és minőségellenőrzést a termékeknél.
Az “egyetemi kutatólabor” pedig nem egy varázsszó, vagy adu-ász, mert mint írták is, ezek a kutatások sem feltétlenül pontosak és megbízhatóak.
De senki nem kényszerít a gőzölésre, ha nem tartod biztonságosnak, vagy használd aroma nélkül.

Kedves Éva utána olvastál mikor cigarettáztál hogy milyen következményekkel jár?
Vagy amikor áttértél az elektromos cigarettára az mennyivel károsabb amit elgőzölsz?
A shopok tulajai,alkalmazottai és ugye annak a családjai is és mondhatom mi is küzdünk hogy elfogadják hogy mi az egészségesebb módon tértünk át.
Nem beszélek a nikorett tapasz,rágó vagy olyan termékekről amit gyógyszertárban lehet vásárolni.
Abban mi van ? :thinking:az legális ugye ? :smiling_face:
Szerintem bevizsgált termékeket árulnak a shopok náluk meg lehet találni a megfelelőségi nyilatkozatokat.

Most ezt nem nagyon értem, hogy mi bajod velem. Nem bántottam a shopokat, amelyek idehaza nem árulhatnak utántöltőt, és ahogy most kinéz, lassan aromát sem. De nincs egységes szabályozás, nálunk pláne nincs, mert tiltva van az e-cigi. Tehát mindenféle forrásból származó liquideket, aromákat használunk, gyakran még azt sem tudjuk ellenőrizni, hogy pl. annyi nic van-e a folyadékban, amennyi rà van írva, vagy amilyennek vettük. Jobb lenne legálisan vásárolni ellenőrzött, megbízható minőséget vásárolni, mint ilyen felemás helyzetben lenni.
A gyógyszertári cuccoknak gyógyszerként elég komoly vizsgálatokon kell megfelelniük, így ezek pont rossz példák, és hát tudjuk, hogy a gyógyszeripar is nagyhatalom.

Semmi bajom senkivel​:smiling_face:,csak próbáltam rávilágítani arra ami németben van manapság.
Gondolom te sem fizetnél 200 eurót egy liter alapléért .
Nem rendelek nikotinnal bekevert alapot ezért :smiling_face:
A gyógyszeripart meg hagyjuk mert ha pl.megszokod a napi vérnyomáscsökkentődet már nem használ,és írnak fel újabbat ami hű de jó lesz egy darabig megint és ugyanaz a mókuskerék míg fizetni tudsz nekik.( ezért se szeretem az orvosokat )
Legálisan működnek itthon shopok nekik valamiért csak megadták a működési engedélyt aromákra,ezért nem lehet kapni készülékeket itthon mert azt már elvették tőlük így marad az aroma amit most akar valaki megkaparintani kicsiny hazánkban.

1 kedvelés

Önmagam cáfolatának szántam,Azt feltételeztem,ha nincs aromásitott iz,akkor nem lehet nagy élvezet a vape. De mindegy is …

Beteg voltam az elmúlt hetekben. Nem sokat éreztem az ízekbők, de azért, hogy a nikotin meglegyen sima alapot szívtam. Meg lehet szokni, mert a nikotint azért be kell vinni, de élvezni így nem nagyon lehet. Snassz az egész.

Én meg az ízektől csömörlöttem meg 10év alatt…kevés volt a végén amit akár egy napig is kibírtam volna. A 70vg enyhén édeskés natúr íze pont megfelel. Az analógnál sem vizsgáltam az ízt csak a megfelelő th-t. Nyári melegben lehet 95vg-re váltok…az még jobb “ízű” :slightly_smiling_face:

2 kedvelés

Mílyen rta-kat használsz?

1 kedvelés

Most már csak Augvape Intake single DL-t…szűk levegővel, mtl-ként szívva.

1 kedvelés

És akkor így mi az értelme,hogy vapelsz? Nic bevitel?