Úgy döntöttem hogy kipróbálom az RTA-k világát egy Dead Rabbit 2 MTLRTA-val.
A választás igazából azért esett rá, mert a review-k alapján nagyon jó ár-érték arányban és elvileg könnyű építeni, ami egy kezdőnek kimonodottan nem hátrány.
Egyelőre előre készített tekercsekben gondolkodom, elég lesz a vattázást kitanulni.
Tudtok esetleg ajánlani, lehetőleg sourcemore-ról beszerezhető tekercseket, ami megfelelő méretű ehhez a deckhez?
Vatta ajánlást is szívesen fogadok, bár az oldalt böngészve úgy látom, hogy a Vapefly Cotton Clouds-al nem lövök mellé.
Az SM-en nincs nagy választék előre tekert coilbol …
Viszont én is nem rég álltam át az RTA oldalára és én is azt mondtam elsőnek legyen előre tekert coil … azonos volt a gondolat mentünk… De eddig minden előre tekert coilt valamennyire a Dekkhez kellett igazítani ergo tekergetni … szerintem legyél egyből kő kemény és kezd el a tekerést is … Hidd el nekem nem annyira bonyolult mint amennyire tartunk tőle…
A jó vattázás elsajátítása szerintem mérfölddekkel nehezebb feladat …
Abszolút egyetértek. A coil tekerés tulajdonképp a drót rátekerése egy fémhengerre ami lehet egy jig, vannak tekerősegéd készletek vagy akár egy megfelelő méretű fúrószár, szög stb. is elegendő (lehetőség szinte végtelen ). Nyilván ezt is el lehet rontani elsőre, mint mindent, de fényévekkel gyorsabb megtanulni. Arról nem is beszélve, hogy óriási mozgásteret és rugalmasságot ad, neked tetsző huzalt kiválasztod és rajtad múlik milyet készítesz, pl. magátmérő, lábak/tekerés iránya stb
Egy példa a jig-re és alatta egy komplett tekerősegéd készlet is
A “B”- terv az lett volna, hogy kitúrom hogy milyet adnak gyárilag hozzá és abból veszek pár darabot.
Saját tekeréstől azért is tartok egy kicsit, mert nem ismerem a huzal-típusokat illetve hogy miből hány tekerés kell hogy nagyjából meglegyen a kívánt ellenállás
Ajánlom ezt a review-t, Kinga már tesztelte többféle tekeréssel és vattázással, nagyon jó és részletes írás, számodra is jó kiindulópont lehet szerintem