Régebb óta Ni80 28GA huzalt használok, gondolkodtam, hogy próbáljam-e meg a TC-t.
Érdemes vele vacakolni, ad annyival többet, mint a Ni80VW módban?
Természetesen minőségi elektronikára gondolok, például egy Dicodesre.
Flakonok.
Néztem a Chubby Gorilla flakonokat, a 60ml bőven elég lenne nekem.
Van sima és soft(puha) változata is a flakonnak.
Valaki próbálta már ezeket?
A puha változat felé húzok, de nincs tapasztalatom ebben a méretben egyikkel sem.
Egy szűkösebb MTL kazánba is normálisan bele lehet tölteni velük a liquidet? pl. Dvarw MTL-be?
Köszi, akkor a huzallal kapcsolatosan be kell szállnom valaki mellé pl. egy tisvapo rendelésbe.
Meglátom még ki mit mond a flakonra, meg a TC-re esetleg.
Néztem a gyártó oldalát, van ám választék.
Meg egy nagyobb tekercs meglepően kedvező.
50m-es Ni80 28GA pl. 9,2€ csak.
Milyen típusú huzalt használsz egyébként?
Flakonból egyértelműen a puha falú, ezek a mini PET palackok nem épp az örökkévalóságnak szólnak, érzésre is olyan, mint egy üres kólásüveget ropogtatni
A TC nem feltétlenül ad hozzá annyit, de megéri vele “vesződni”. Igazából nem egy bonyolult valami ez se, megtekered, belerak,megy. Inkább más picit, sokkal állandóbb és egyenletesebb valami érzésre, mint a VW. Ezt nagyjából ki lehet hozni VW módból is, egyéni teljesítménygörbékkel- na ezt spórolod meg vele.
Egyébként inkább 1 tisztességes mod jó elektronikával, mint 3 olcsó kacat helyette. Hosszú távon meghálálja magát
nálam hatalmas pro…mivel a L-es kumulus-os alaplevesflakonból tölcsér nélkül tölthetem fel. Bár így jobban belegondolva lehet a nagyon szűknyílású flakon is tölthető a kialakítás miatt Na, majd beszerzek egyet.
Úgy tapasztaltam, hogy a tc mode megnöveli a huzal és különösen a vatta élettartamát. Mivel a tekerés hőmérséklete a szabályzott, maximált, ezért leginkább a láncslukkolások kedvelőinek jelenthet hosszútávú megoldást. Nincs hőmegfutás, gyorsabban hűl a drót, a hosszabb slukkok sem égetik el vattát. Jó paraméterezéssel, megnyugtató érzés hosszan és sokszor rányomni a tűzgombra…és csak nyomod, csak nyomod…aztán megint…:
(…és csak a kokszolás mértéke szab gátat a tekerés élettartamának.)
Rendben, köszönöm mindenkinek.
A Soft flakon fele húztam alapból is, keményem már volt valami vacak kínaiból, borzalmas volt kinyomni belőle a levest.
Jelenleg egyszerű noname soft flakont használok, de teszek egy próbát a soft gorillával.
Ha nem válik be, akkor visszatérek a noname csőrös soft flakonokhoz.
Mondjuk ebbe a kicsi nyílásba ami a noname csőrös flakonomnak van én betöltöm a gyógyszertári barna üvegből az alapot, nem ment még félre.
TC:
Annyira én sem szeretnék foglalkozni TC-vel továbbra sem, csak egyszer-egyszer előjön a gondolataimban.
Jelenleg még nincs meg a Dani, annyira nem sürgős, és áprilisra ígérte a webshop.
Ami késik nem múlik.
Ettől függetlenül azért egy SS huzalt berendelek, hogyha mégis, azért lehet kipróbálom.
Akkor picit átfogalmazom. Ha nincs alá megfelelő hardver, csak ezért beleönteni egy rakás pénzt nem éri meg. Lehet élni nélküle . Ha viszont a gép adott, ne hagyd ki. Jó, kényelmes, ízben tud változást hozni. És nem atomfizika ez sem, csak elsőre tűnik soknak az infoáradat.