Egy kerdessel szeretnek hozzatok fordulni adott egy RTA tank amit ujra szeretnek vattazni.
De egyszeruen nem jon szet annyira osszeszorult…
Volt mar a konyharuhatol kezdve a fogoig minden probalva.
A tank maga egy Kylin Mini II RTA ha ez segit valamit… Nektek van valami be valt tapasztalatok ilyen helyzetben?
Szia rakd be a fagysztoba kb 10 percre és uttánna gumírozott markolattal ellátott kesztyű segítségével megoldható a dolog…fogot nem ajánlom mert több kárt teszel vele mint hasznot ,arrol nem beszélve hogy megnyuzod az rta- t és még el is deformálhatja a nyomás allatt aztán végképp nem használható már …és ha sikerült szétszedni épités uttán ,vattázás befejeztével a gumi o gyűrűknek adj egy kis levest mert a legközelebbi épitésnél nem lesz ilyen jellegű problémád …
Az o gyűrűknek nem árt a liquvid,sőt azért ildomos épités előtt körbe meglocsolgatni mert a vákum miatt nem tudod szétcsavarni az o gyűrűk szárazak voltak amikor összerakdtad …de viszont ha adsz neki kis liquvidet akkor nem tudja ugy behuzni az o gyűrűket a vákum…
Nah az jo hir hogy nem karcolta meg de viszont a fogo azért sem ajánlot mert nyomásra eldeformálhatja a rta-t build decket és már használhatalan is sajnos
Ez egyreszt RTA/RDA/RDTA stb vattazasara alkalmzas csipesz es mivel latszik, hogy keramia vege van igy nem karcolja szarra a tankot.
Es a kor alaku vege meg elvileg a build deck szetcsavarasara alkalmas.
Na ilyet venni fogok. Fogóval összenyomtam a Berserkerem menetét (mert megszorult a deck és nem tudtam máshogy szétcsavarni) és tönkrement végleg (kiesik a modból mert a menetet megette a kombinált fogó), több tankot nem akarok tönkretenni. Most vennem kell egy Berserkert Vaporism.cz-ről vagy egy Aviatort de nem tudom melyik az ízesebb tank.
Ez a tanulópénz. Első évben összetörtem a Siren2 - nek 2 üveg palástot, mert nem tanultam belőle. Azóta már soha többé fogóval nem nyúlok egyikhez se! Másrészről érdekes, a Dvarw klón, a Galaxies és a By-ka mind olyanok, hogy soha nem szorulnak össze. Max. egy gumikesztyű segíthet, ha csúszik a kezem, de az is nagyritkán kell.
Volt nekem is, de a műanyagja ezer felé repedt, majd össze is tört. Nem volt hosszú életű. Hál istennek nincsen már rá szükség, mert megtanultam, minden tankon hol van a fogás. A csipesz kerámiabetétjét rácsavaroztam egy fém csipeszre, hogy legalább azt mentsem.
Sziasztok!
Most jutottam el odaig, hogy tenyleg szetkapom de hiaba hutozom akar negyed orat is egyszeruen meg se mozdul. Fogtam konyharihaval es gumis kesztyűvel is
Sajnos nincs tweezer-em…
Ha van valakinek elfekvobe egy akkor irjon szivesen megvennem.
Jó, hogy nem zártátok le a témát. Szerintem ez az, ami örökké aktuális. Sőt minden kezdőnek az első kára ebből ered. Azután megismétlődik, amikor még a gumikesztyű sem segít. A By-ka V8 az új palást, amit annyira dícsértem, hogy nem szorult még rá, valahogy csak megszorult. De annyira, hogy semmi szerszám nem segített rajta. A palást 2 felülső tagja lejött, így a műanyag betekintő megúszta. De a fém a fémről nem jött le még 2 kombinált fogóval sem. Már bánom, mert karcos lett. Újabb 5 pont a fagyasztónak: Miután betettem a mélyhűtőbe, csodák csodája puszta kézzel szétjött!!!
Tanulságnak írom le: Ne nyúljatok semmihez sem fogóval! A fagyasztó csodát tesz!
Elnézést. Ezt utólag olvastam. Gondolom azért nem segített neki a hűtő, mert nem puszta kézzel fogta meg utána a palástot. Mindjárt megmagyarázom. A tank alja (bottom) egy viszonylag nagy tömegű fém test. Lehűtéskor összemegy. A rászorult palástnak viszont kell a kéz melege, hogy kitágítsa. Ezért sikerült nekem elsőre puszta kézzel széttekernem a fagyasztó után, miután annak előtte még 2 fogóval sem, Érdemes átgondolni. Talán másnak is segít ez a magyarázat. Tehát ami belül van, átfagyasztani, ami kívül van, annak viszont minimum a kéz melege kell, akkor könnyen szétjön.
Próbáltam a fagyasztásos módszert illetve forró vizes megoldást is, majd ezeket kombinálva gumikesztyűvel de semmi eredménye.
És itt jutottam el arra a pontra, hogy mennyire lenne jó ötlet WD-40-el megküldeni? Feltételezem az segítene csak nem tudom mivel tudnám utána úgy megtakarítani, ne vegye át a szagát az RDA.