Összeszorult tank

Ma megakarom építeni a másik kazánomad, de van egy bibi amiért elsőre sem ment.
Vapefly Alberich első generáció.
Miután leszedem a palástot, marad az alsó rész ami a build decket takarja, ha jól tudom kettő o gyűrűvel van felfogatva. (Google és youtube a barátom, vagy mégse, mert bármit csináltam csak az Alberich 2-re adott bármi találatot) Nagyon rá van szorulva, húztam, csavartam semmi. Ha beleteszem így egybe vízbe, akkor ha “megázik” szétjönne? Esetleg melegvízbe. Azt megtudnátok erősíteni, hogy amúgy az tényleg 2 o gyűrűvel van a helyéntartva?
Nagyon butának érzem most magam.

5 kedvelés

Hello ! Fagyasztani kell… Nem melegíteni… Utána valami gumilappal vagy gumikesztyűvel csavarni

8 kedvelés

Rendben, ki fogom próbálni, köszi!

5 kedvelés

Itt kaptam én is azt a tanácsot ,hogy ha ilyen összeszorulós tankokknál összeszerelés előtt a Az O gyűrűket Liquidezzem be … Nálam be vált :heart: … Persze előbb sikerüljön szétszedni …

8 kedvelés

Hát nekem szép számmal dobott találatot a v1-re is, például a lentebbi.

Ha a deck-en lévő kéményre (chimney) gondolsz ami nem jön le, azt a video-n a palástot fogva húzta le emberünk (+picit mozgatva), gondolom nem sok fogás lehet rajta.
Nem menetes hanem O gyűrűk fogják, csak le kell húzni. Elég gyakori a gumi-fém összesz.pódás, kenni kell mindig ahogy írták már (én 100% VG-vel szoktam ami szag/íz semleges és elég csak nagyon pici, nem kell túlzásba vinni)

7 kedvelés

Gumikesztyű, gumilap, úgy fogjál rá, ha teheted, aztán mocorgatni…és mindig kenni a gumikat liquiddel, összerakáskor. Megakadályozza az elnyíródást, összeszorulást.

7 kedvelés

Bicikli belső, elvágva tökéletes!!

6 kedvelés

Így van, és az minden utcában akad :joy:

6 kedvelés

Köszi a tippeket nektek! Sikerült szétszedni. A megoldás az lett, hogy most nem szedtem szét, driptip, topcap, palást rajta hagytam, és úgy mindenestől rámarkoltam, mozgattam meg huzkodtam, és így jött le. Bevallom először nem is mertem ilyen “durván” valószínüleg ez a kettő volt a baj. Végül nem kellett a fagyasztóba rakni.

4 kedvelés

Az o gyűrű liquidezést énis rendszeresen csinálom/csináltam az rda-mon, és a taurent is úgy építettem össze.

6 kedvelés

csináld is tovább…én is kenem a Boro szigetelőgumiját pedig az a palást sem fog soha rászorulni a deck-re.

6 kedvelés

Na kész van. Nemsokára ki is próbálom. Kinga beszámolója a taurenről kicsit megijesztett, hogy bonyolult vattázni. Az alberich meg tök könnyű lesz, gondoltam, hisz nem kell tűrögetni a vattát. Aham, a tauren pofon egyszerű volt, az alberich meg már nem annyira, rakom rá a deck felé a chimney szekciót, nem megy fel. Kellett még pluszba rövidebbre vágni a vattát, illetve ritkítani is kellett. Aztán összement, kicsit szűkösen, remélem jól csináltam.

Hiába vagyok benne a dologba több mint két éve + lassan egy éve hogy építek, még mindig nagyon amatőr vagyok :sweat_smile:

4 kedvelés