Tank szorulas

És ha WD-40 helyett bedobnád egy 100% VG (vagy 50-50% Vg-Pg) fürdőbe pár óráig? Ahogy ázik, biztos szivárog valamennyi a résbe, próba cseresznye…

Szerk: és ha előtte felmelegíted is kb 40-50 fokra a fürdőt mielőtt beledobod, akkor sokkal hígabb lesz, úgy talán még esélyesebb hogy beleszivárog egy kis kenés

6 kedvelés

Alapos alkoholos, benzines , de akár forróvíz+mosogatószer leviszi a WD40 illatát.
Én a helyedben vastag gumikesztyűvel vagy szilikonlapokkal (illetve gumiszalag, akár kvfőző gumi) jól ráfogva próbálnám megindítani - mindig bevált. :slightly_smiling_face:
(Táncsak nem rozsdásosott össze… :roll_eyes::grin:)

bicycle saw GIF

6 kedvelés

Köszönöm @Zsee és @Zoli76 a tippeket​:hugs:

5 kedvelés

Vègül nem kellett a WD-40-et bevetned?

4 kedvelés

Elnapoltam a lehetőségeket mert leszakítottam a körmömből egy darabot​:sweat_smile:

6 kedvelés

nails GIF

7 kedvelés

Körömmel is feszegetted? :sweat_smile:

6 kedvelés

Ez menetes vagy esetleg a belső oldalról fadarabbal nem lehet ki ütni?

6 kedvelés

Rosszabb érzés,.mint egy vágás vagy zúzódás :roll_eyes: a frissen vágott körmös ujjaimat is utálom úgy 1 napig :joy:

6 kedvelés

A klón az menetes, gondolom az eredeti is. A Kayfun 5 klón top cap-je szokott megszorulni nálam annyira, hogy villáskulcs kell a meglazításhoz.(fogás nincsen rajta/csúszik) Olyankor 1 O-ring csere is jáccik. :saluting_face: :wink:

7 kedvelés

Menetes dolgok tudnak szívatni,most a fordom fútóművénél tapasztaltam az összes csavart újra cseréltem nagy szopás…

7 kedvelés

Minden bevettem​:sweat_smile:

4 kedvelés

Menetes cucc. A Reload S Pro is ugyanilyen. De ennél már nagyon óvatosan szoktam meghúzni​:blush:

6 kedvelés

És, mindennek ellenére ezeket semmiféle ún. külső behatás nem éri. Pl. sár, por, iszap. :wink:
A futóműnél azért más az ábra, az kap rendesen úgy folyamatában. :slightly_smiling_face:

7 kedvelés

Gumi kalapáccsal egy fa lapon adnák neki egy kicsit… :grin:

8 kedvelés

Be Safe Watch Out GIF by Smithsonian National Museum of Natural History

3 kedvelés

Igen de itt meg a hő és a pára van és a képen van az a 2db kis fém kiálló rész az gondolom össze tud gyógyulni a fedelével

6 kedvelés

Ezt is felírom a listára​:blush:

6 kedvelés

Igen, némelyik bajonett zárnál tapasztaltam én is hasonlót. :face_with_spiral_eyes: :nerd_face:

7 kedvelés

És jobb vagy bal menetes? :rofl: mert ritkán de az is meg tud szívatni ha pont ellentétes irányba kellene lazítani :smiley:

Még egy ötlet: épp ebben a topikban fentebb írt @Mefeca a hűtős megoldás elméletéről, fém hidegben összehúzódik, melegben tágul.
Tudom már írtad hogy próbáltad, de esetleg az is megérne egy próbát hogy mélyhűtő után a csavaros felső részt (csak azt) egy nagyon rövid időre meleg vízbe mártod és gyorsan megpróbálod széttekerni.

4 kedvelés