Sziasztok! Segitséget kérnék. Nagyon kezdő vagyok! 2 hónapja eldöntöttem és vettem Joyetech eGo AIO Start Kit 1500 mAh e-cigi készletet. 30 éve dohányzom,napi 1 doboz cigit szivtam. Kezdetben azt hittem az e-cigi tökéletes,menni fog,fokozatosan elhagyom az analóg cigit. De nem sikerül! Napi 10-12 szál cigiről ,tovább nem sikerül lemondani.Kell! Hiányzik. Mintha az e-cigi nem adná azt az érzést,mint az analóg. 11mg. Liquiddel kezdtem,de marta a torkom .Itt, Miskolcon egy e-cigi üzletben tanácsot kértem,kikevertek 5mg.liquidet.kevés! Egy ideje a 2 ml.-s tankba hozzacseppentek kb. 18 csepp 11 mg-s liquidet,de nem adja a cigihatást.Nem akarok lemondani a leszokási tervemről,de elment a kedvem,félek nem jó irányba haladok.
Szia,
tudom nehéz, de először arra kéne rájönni, hogy a cigi miben add többet, mint az ecigi, hogy a hiányt tudjuk pótolni. Ha az erősebb nikotin kapar, akkor érdemes lenne erősebb niksót nézni, az nem kapar. Lehet a gőz mennyisége nem elég, akkor meg másik szettet venni, esetleg az íz nem az igazi.
Szia!
3. hete vapelek (megint), napi doboz erős cigik, szivarka után. 32 évig cigiztem.
Próbáltam a vapelést, ecigizést 2010 körül, de akkor még vacak eszközök voltak. Most van minden. Meg kell ismerkedni velük.
Amit én tudok tanácsolni:
-pár nap türelem, amíg a torok és egyéb nyálkahártyák lenyugodnak, utána megszűnik a kaparás, köhögés. Ehhez szüjséges az analóg minél kevesebb használata. (Ne gyújts rá, csak ha végképp muszáj).
-igyál sok folyadékot (és sok vizet, vagy gyenge ízesítésű bármir, ne nyomja el az aromákat a liquidedben)
-keresd meg az íz(eke)t, amik tetszenek, ezt akkor öröm lesz gőzölni, nem kényszer
-agyban el kell felejteni ugyanazt a füstös égett papír hatást, mert azt reprodukálni nem lehet. Van a fórumnak fent keresője, van sok dohányos aroma topic, ajánlás
-doboz cigiről átszokás simán igényelhet 12-18 mg likvidet, hogy ne legyen megvonási tüneted. Én 18 mg/ml ízbajnok PG többleteseket szívok. Kisebb gőz, nagyobb íz.
Nagyobb th, azaz torokütés, torokhatás.
-mindezek agyban (is) dőlnek el, kell a hozzáállás. Add meg neki az időt
Nálam 3 nap volt amíg megszokta a szervezetem a gőzt, nem köhögtetett utána. Van többféle, változatos bekevert liquidem. Dohány-imitáló leveseket hordok munkába. Itthon csemegézek.
MTL tankokat hadználok, az MTL adja a dohányzás legjobb imitációját.
Észre fogod venni viszont, hogy pl. KV mellé is másabb vapelni, mert a kv intenzív íze is elnyomja az erősebb levesek első slukkjait.
Mellesleg, fél élet végigdohányzása után azt hittem én is, reménytelen eset vagyok. Hát, nem.
Hát, remélem, segített valamit hajrá.
Ui: itt rengeteg segítséget kapsz, és ajánlom Kinga szuper műveit, a TUDÁSBÁZIS rovat alapos átolvasgatását. Ismerkedj meg pár fogalommal, könnyebb lesz.
Szia! A cigi miben ad többet?.. hát ez az! Igazából semmiben! A 30 év,berögzült,rossz szokás! Ez lehet az ok ,mert a gőzzel nincs gondom,talán az izeket kevésbé érzem. Kitartóbbnak kellene lennem,de többen leirták itt,hogy 1 nap alatt letették az analóg cigit.Ez nekem valahogy nem jön össze. Párhuzamosan szívom mindkettőt. Azt gondoltam, van valami megoldás,hogy a cigihatást elérjem.Több nikotint már nem akarok,mert köhögtet,ami az analóg cigitől szinte soha nem fordult elő. Köszönöm a választ!
A köhögtetésről írtam az imént. Türelem kell, megszokni a liquidet. És lenyugodni a cigivel állandóan gyulladásban tartott toroknak. Ehhez minél kevesebb párhuzamos használat.
3 nap és elmúlik a köhögés, kaparás jórészt.
Viszont, ha eleinte nem viszel be elegendő nikotint, csalódás lesz, és visszanyúlsz a cigihez.
Szerintem.
Amúgy én egy szombat reggelen kezdtem bele 3 hete, hogy hétfőn már vihessem munkába.
Akkor csak azt tudom mondani, hogy kitartást és sok szerencsét. Én is egyik napról a másikra tettem le, nem szívtam utána, de attól még hiányzott ez a szar, a pszichológiai függés nagyon erős sajnos. Vannak ismerőseim akik a mai napig felváltva használják évek óta.
Szia! Nagyon köszi! Megfogadom a tanácsod! Nem adom fel! Valószinű,hogy a 30 év lehet az ok!
Mondom, én és a cigarettázás, szinte egy fogalom voltunk 32 évig. El se tudtam képzelni jó darabig mást, pedig voltak egészségügyi negatív dolgok, rendesen… És mindig durvákat szívtam.
Szóval sikerülhet. 3 hét után kb. most túl vagyok a kritikus szakaszokon.
Mondjuk külön Modokat és felújítható MTL tankokat használok, mint itt sokan.
Olvasgasd tényleg át a tudásbázist.
Stílusában is kiváló írások mind.
Igen,ezért is léptem be a csoportba,mert rendkivűl segitőkész,megértő ,hasznos hozzáállást látok.Köszönöm!
Szia @Jutka-Miskolc2022!
Teljesen megértelek, én fél éve kínlódom ezzel, szóval nyugi nem vagy egyedül! Már majdnem mindenfélét kipróbáltam! Nálam a sok idegesség (és más is dohányzik itthon) is bejatszik. Ha egyedül dohanyzol a családban, akkor szerintem ne vegyél cigit, ne legyen otthon, semmi csábítás Pár napig kell kibirni. Kb a 3-ik naptól tisztul a szád, a tüdőd és utána mar olyan büdös lesz a cigi, hogy nem is fog kelleni!
Sok kitartást kívánok!
Köszi a biztatást! Sajnos pont az a baj,hogy ha jön egy minimális stressz, már csak azt veszem észre,hogy rágyujtottam! Olyankor nagyon dühös vagyok magamra,mert büdös, hamar vége és pereg a hamú! Az e-cigivel semmi negativ dolog nem lenne… Azt még nem merem,hogy ne legyen itthon cigi. Agyban kellene ennek eldölnie! Rajta vagyok nagyon! Én is küzdök! Köszönöm még 1x !
Szia @Jutka-Miskolc2022 Üdv köztünk.
Ego AIO, nem rossz kezdésnek. Illetve kezdő szett, de volt akiknek ez a készülék nem hozta a vártat. Ha kapar a 11es, javaslom a 9mg-ost, hátha azzal élvezhetőbb lesz. De előtte meg kell kérdeznem, hány ohm-os porlasztóval használod? Van ehhez is néhány, egyik DL hatású, másik MTL hatású. Lehet egy 0.6-ossal sok a 11mg, azért kapar, mígy egy 1 ohm-ossal jó lehet. Vagy, ha amit nyújt megfelel, akkor a nikotin csökkentését javaslom. De természetesen pár nap után, mert a gyulladásban lévő torokkal kapcsolatban @Zoli76 - nak igaza van.
Én még annyival kiegészíteném Kinga hozzászólását,ha módodban áll,kerüld el messziről ezeket a dohányboltos liquideket.Szörnyen rosszak,kiindulásnak talán érdemes lenne ilyen 10ml-es készre keverteket beszerezned.Ezeket különböző nikotin erősséggel árulják,és kedved szerint tudsz válogatni az ízek között is.
Én nem vittem túlzásba a dolgot.
Egy 8 ezer forintos smok ipx80-as, 3mg nikotinos lotyi és másnap már nem szívtam az analógot.
Én is nagyon erős dohányos voltam.
Mai napig csodálkozom, hogy sikerült egyik napról a másikra.
De ez is, mint sok minden, egyénfüggő.
Meg fejben kell a legjobban letenni. Ha ez megvan neked (ahogy látom igen), akkor menni fog!
Kitartást! Megéri!
Köszi a tanácsot,megfogadom. Igaz a szettel együtt rendeltem több, készre kevert liquidet,de annyira " szörcsögött",hogy a dohányboltos /szerinte túl hig volt/által javasolt löttyöt kevergetem.Javaslatodra visszatérek és rendelek “gyárit”.
Azt ne várd, hogy a 30 évnyi dohányzás kimegy a szervezetedből egy pár nap alatt…mert nem fog. Nagyon sok idő eltelik amig már nem fogod kívánni az analógot. Ezt saját tapasztalatból mondom (írom)…
Hiába írják rá, hogy MTL, az nem MTL. Ha van 1 ohm-os otthon, azzal próbáld ki. Enyhébb lesz a TH (torokhatás) így élvezhetőbb is.
Szándékosan nem akarlak még a saját készítésű liquid irányába terelgetni,egyébként azok sokkal finomabbak,mint a készen kaphatóak,és árban is kedvezőbbek.(De azt majd idővel)
Az általad használt készülékkel kapcsolatban is vannak aggályaim, nekem az első átállási kísérletkor,pont ilyen joyetech ego aio-m volt.Forrósodott,köpködte a számba a liquidet,a porlasztók sűrűn tönkrementek,három nap után már nem is használtam.
Köszi,ez megnyugtat, türelmesebbnek kell lennem. Csak sokan irják,hogy másnap letették a cigit. Bár lehet,mögöttük nincs 30 év.