Sziasztok.
Egy kis szösszenetet szeretnék veletek megosztani. A mai nap eseménye, de ha már ez emlékeztetett pár dologra, így megragadnám az alkalmat és lefirkantanám a gondolataimat.
A laikusok mind más-más szemmel néznek a Vaperekre és a Vaperinákra. Van akinek esetében elfogadottabbak az emberek. Érdekes, hogy az elfogadást is sok esetben végzettséghez, tevékenységhez, hobbihoz és a külsőhöz kötik. Külső bizony. Az első benyomás nagyon fontos! Mit lát egy idegen ha rád néz? Az első laikus gondolat sok embert tévútra visz. Megjegyzem a gőzlérek rossz megítélését a kormány és a média nyomásgyakorlása érte el! Ezért nem az ember a vétkes. Minden ember áldozat csupán. Vajon megéri őket kizökkenti a hitükből? Kiszállhatunk győztesen egy meddő vitából egy olyan emberrel szemben aki rosszat feltételez rólunk? Érdekel a Ti véleményetek is. Az enyém alább olvasható.
Úgy berobbant a nyár mint a fene! Én ilyenkor érzem igazán kitaszítottnak magam. Bár néha vicces szituációkat is tud generálni. Tetovált nő vagyok, tetovált anya. Ez már így is sokkoló tud lenni a társadalom egyes rétegeinek. De amint meglátják a kezemben az e-cigit már elszabadul a pokol! Szinte érzem az emberek szúrós tekintetét.
Még „kabátos idő” volt, mikor várakoztam a zebránál a zöld jelzésre. A jobbomon egy 40-es gerlepár, a balomon egy idős néni. Rajtam sötét farmer, edzőcipő, szövetkabát. Amire én azt mondom, hogy jól néz ki. Illetve én vélhetőleg jól néztem ki. Addig volt körülöttem mindenki nyugodt és fegyelmezett amíg elő nem vettem a szettemet. Beleszívtam, gőz kifúj. Amint ez megtörtént már ingatták is a fejüket, az idős néni olyan arcot vágott mint akit hasba szúrtak. A gerlepár összesúgott, a néni meg szugerálta a lámpát. Már mentek volna. Miattam. Engem akartak kerülni. Ez tisztán látszott, mert elléptek tőlem 2 méterrel. Addig semmi bajuk nem volt amig gőzölni nem kezdtem. Ez Őket nagyon is zavarta. Nos, én nem tettem megjegyzést a gerlepár nő tagjára aki papucsban vágtatott le a boltba, hogy a sarka feketébb és repedezettebb mint a Grand kanyon felülnézetből. Ahogy arra a mélynövésű hímtagra sem, akiből áradt a piaszag és már ott feszengett a kikopott pólójában csipás szemekkel. Ahogy a mammerra sem tettem megjegyzést, akin fekete férfi cipő, sötétszürke férfi öltönynadrág, és egy babarózsaszín kosztümkabát volt. Olyan pazarul nézett ki az a 3 ember mellettem, hogy ihaj… De engem, aki igyekszik nem rontani az összképet, simán le lehet fikázni az e-cigi miatt. Később pedig a tetkók miatt. Hűvös időben ilyen és ehhez hasonló szituk mennek. Zavar, hogy ilyen korlátolt sok ember. De nem tudok velük mit csinálni, rájuk kell hagyni.
Ó! De a nyár! A nyár az igazi csemege a szemmel verők számára! 6 tetoválásom van, egyik sem kicsi, és a java színes. Ehhez még add hozzá, hogy nő vagyok, anya vagyok, vaperina vagyok és máris közellenséggé válok. Egy tetovált, drogos bűnözővé. Persze azért voltak vicces pillanatok. Neo-t és Trinity-t leiskolázó utcai mátrixozások. Olyan szaltót vágott a papikám amit egy öttusázó is megtapsolna. A fiatalabb korosztály a spárgát kedveli, limbózik a gőzzel. Vagy csak nemes egyszerűséggel kikerülik. A mobilozó függöny meg már csak akkor kalimpál mikor a gőzfelhő kellős közepén találja magát. Ám a legdurvább reakciót ma reggel kaptam. Egy középkorú nő hírtelen lefékezett mielőtt felé szállt volna a gőz, lepattant a bicóról és ellőkte magától. A bicikli ott feküdt köztem és a nő között. Közben a szájára húzta a pólóját. Én meg csak pilláztam, hogy miva’. Ez a „túldramatizált műsor” annyira meglepett, hogy véletlenül hangot adtam a gondolatomnak. És eképpen szóltam:
- Mi a franc? Maga se normális…
Erre a következő válasz érkezett:
- Az a szar megöl téged, felvizesedik a tüdőd és meghalsz. És ha én is belélegzem az én tüdőm is felvizesedik!
- Jááááá. Szóval közmédia. Jólvan nénje, az való magának.
Már szégyellem magam, hogy így nyilvánultam meg. De már nincs se humorom, se kedvem kétszázadjára is elmagyarázni egy bulvár búvárnak, hogy semmi nem igaz abból amit Ő hisz. Sok ilyen eset történt már meg velem. Mostanában a maszkot veszik fel, de rohadt gyorsan, ha kifújom az utcán a gőzt. És a hab a tortán, a tetoválások. Nyár van, elő a topokat! Nem másnak, magamnak! Hogy ne vigyen el hőgutával a mentő. Az ember pedig, néz és ítélkezik. Nem lát, csak néz… Sosem feledem, tavaly nyáron a biciklijéről kiabált le egy pasas:
- Tetovált bunkó, börtöntöltelék, és még szíjja azt a szart is. Biztos egy libsi k…va…
- Önnek is jó napot…
Én az ilyeneket örökre megjegyzem. Viszont fogalmam sincs mi az a libsi, nem politizálok így nem érdekel. A tetoválásaimat meg hagyják lógva! Én sem szólok be annak akinek nincs. Akinek nincs tetkója, csak azt szokta zavarni az, hogy a másik embernek meg van. Az enyémek egytől-egyik jelentést, emléket hordoznak. Így különösen rosszul érint, ha fitymálják. De egyébként bármit teszek vagy mondok úgyis kitalálnak rám valamit. Az e-cigis nem szól a dohányosnak, hogy menjen arrébb mert zavaró a bűzrúd. A gőzlérek többsége megérti a dohányost, hisz egykoron mi is dohányt füstöltük. De a dohányos ezzel szemben hesegeti a gőzt, meg kerülgeti, meg befogja orrát-száját. Mert nem ért semmit, csak a tévéből, rádióból, internetről áradó propagandát! Egyszer egy ilyen alkalommal emlékszem epres sütit szívtam. Meg is kérdeztem az amúgy velem egykorú nőt és az édesanyját, hogy szeretik e az epres süteményt. A válaszuk természetesen az volt, hogy „Persze!” Majd megkérdeztem, hogy: Akkor mi a bajuk az e-cigivel és a gőzzel? Hát… Hát… A tévében azt mondták… És ismét itt tartunk. A nyomásgyakorlás ami által az első benyomás is félresiklik. De nem mindenki ilyen közlékeny, sőt… Fel sem ismerik, hogy mikor és hol manipulálták a megítélésüket. Csak azt tudják, hogy az e-cigi rossz, a tetováltak pedig vagy bunkók vagy bűnözők.
De hagyjuk is a varrottakat. Bár az tény, hogy sok embernél ez a két dolog nagyon borzolja a kedélyeket. Az e-cigire összpontosítva pedig úgy hiszem aki önmaga nem gondolkodott még az átálláson, az nem fogja megérteni, hogy miért is jó a vaperélet és, hogy mi mit élvezünk ebben annyira.