Csinálhatnának már külön vepelő helyet is… Nem mindig azt az ocsmány bagó szagot szagolni…
Attól tartok, hogy erre drága hazánkban még egy jó darabig várni kell, ha egyáltalán akármikor is lesz ilyesmi.
Szerintem vagy nem lesz, vagy csak akkor, ha már piszok drága lesz és állami kézben.
Egy kalap alá veszik a dohányzással mindenhol.
A propaganda is hathatott, mert az elmúlt hetek alatt tegnap már a negyedik kollégám idegesített azzal, hogy “ugye tudod, hogy károsabb?”.
Hát, neki is elmagyaráztam pár mondatban, hogy mi a valóság. De nemigen győzte meg, időm meg nem sok volt. Fiatal még, láncban elszívott a 15 perc alatt 4 szál töltött cigarettát… Némi köhécselés közepette elszidta a Yihi szettemet.
Én is jártam már úgy dohányzóban, hogy azt mondták azért köhögnek, mert ott gőzölök. Beálltam egy sarokba, rájuk se ment a gőz. Nem értem a logikát.
Az “ugye tudod, hogy károsabb” mondatot annyiszor hallottam már… Legtöbbször analóg cigarettát éppen pöfékelő emberektől. Az elején még próbáltam elmagyarázni, hogy ez abszolút nem igaz, de hiába. Manapság már csak legyintek és pöfékelek tovább. Sajnos az én szavam nem képes legyőzni az M1 ( nem az autópálya ) erejét!
Ha van türelmem, időm, megpróbálom elmagyarázni.
Amúgy ha verődik össze ecigis társaság, több a DL-es. (A tipikus DL Smok, stb. alapszettekkel). Néha ők is lesik az MTL-emet, tekintve, hogy nem ismerik.
Tegnapi srác legalább értette, hogy az e-cigi LEHET veszélyes, ha baromságokat próbálunk elszívni belőle, tudatlanul. Amúgy nem.
(Szegény srác 26 évesen jobban köhögött, miközben 1.5 méterről magyarázott, mint én anno 26 évesen).
Egyébként van olyan is, akinek leesik, miért állok “szélen”, külön a dohányzóban, és nem jön a nyakamra, hogy mellettem füstöljön.
Annak örülnék szerintem, ha elmondhatják, mennyire káros. Ez egyfalyta kielégülés lehet számukra, hogy tovább adták azt az okosságot, amit a tv mondott nekik. Nem hiába nem nézek Tv-t. A dohányzóban meg esélyem se lenne.
Ebben az országban ma már mindenki mindenhez ért. Én nem tudom mi történt az emberekkel, milyen társadalom lettünk de ez már hányinger ami itt megy. Én ha valamit nem tudok nem ugatok bele meghallgatom a másik véleményét és érveit de ha ő csinál valamit egy ideje van benne tapasztalata akkor nem igazán fogom megkérdőjelezni és meghazuttolni úgy hogy fogalmam nincs a témáról. Persze a legnagyobb probléma hogy azt hiszik ami a TV-ben van az szent és sérthetetlen.
Hogy károsabb mint az analóg… az ellenkezőjét tapasztalom már az elmúlt egy hónapban is. Sokkal jobb a közérzetem, energikusabb vagyok nem vagyok büdös sőt az analóg cigi szagától is rosszul vagyok. Körülbelül egy hete a feleségemnek meggyújtottam egy cigit és beleszívtam két slukkot és arra gondoltam, hogy tudtam ezt a sz.rt szívni ennyi éven keresztül. Közben megindult a nyálam, kegyetlen hányinger jött rám stb. Szerencsére őt is sikerült rávennem hogy szívja az ecigit.
Összességében én azt gondolom hogy a propaganda hatására nagyon meg fog drágulni az ecigi is és nagyon nehéz lesz hozzájutni az alapanyaghoz olcsón ahogy most tesszük. Vagy próbálják elérni a rémisztgetések által, hogy ne legyenek új ecigi felhasználók vagy legalábbis ne olyan számban. De sajnos a legvalószínübb az hogy mindkettő igaz.
Lehet valami ebben az “önigazolás” dologban… Kollégám is megnyugtatta magát ezzel, miközben zsinórban a harmadik töltöttre gyújtott.
Ez egy “védőburok” lehet neki(k).
Igen ám, de februárban még köhögtünk korrektül mindketten.
Ez most nekem valahogy elmaradt
(Én is ecigiztem már egyszer, de analóg mellett, 2010-12-ig. Én is leszóltam utána anno. De én azért, mert folyt, szörcsögött, nem volt megbízható. Dohányoztam utána 10 évig, de azt mindig elismertem, hogy töredéke káros…és 4 hónapja, megunva a cigitől leromlott állapotomat, elkezdtem “újra”. És most meggyőzött.)
A tv adja a közigazolást, ők pedig az önigazolást, de mivel ez egy átverés, így lesz belőle öngól!
Illetve nem csak a tv, hanem a pár naponta felbukkanó netes cikkek, hírek…
Ha ilyen súllyal esik ez latba, a mobiltelefonokat is el kellett volna hajítani mindenkinek, amikor voltak hírek 1-2 robbanástól.
Kolléga reakciója a végén, mikor mondtam neki, hogy házilag pancsolt nem ecigibe való kotyvalékkal, meg kifőzött kannabiszos baromságokkal, ismeretlen szerekkel valóban lehet bajt okozni:
-De hát ti is otthon pancsoljátok bele a folyadékot!
(Jó, annyit még elmondtam, hogy persze, ellenőrzött belevaló ízeket veszünk, meg vivő folyadékot, nem a műszakvégi zoknimat főzöm bele, bammeg…)
Nem tudod nekik megmagyarázni. Nekem is azt mondták, hiába én készítem, nem tudhatom mi van benne. Csak 200x ismételten meg. De akkor sem tudom, na… Annyiban maradt. De legalább a média mostanra gondoskodott arról, hogy a kifújt gőzt használhatom “tömegoszlatásra” is. Nincs “tömeg”, nincsenek kérdések.
Nekem tegnap egy 80 közeli bácsi mondta, hogy ez is tele van mérgekkel. Nem kezdtem el magyarázni neki, csak annyit mondtam, legalább nem büdös…
Én is antiszoc érzelmű vagyok, illetve kellemesen introvertált jegyekkel rendelkezem. Nem keresem már a feltűnést, ódzkodom a tömegtől, és a populáris vonaltól.
Hát baccameg, de örülök neki, mikor félrevonulok ecigizni a kijelölt helyen, és körbeülnek hárman, és rágyújtanak aztán esetleg tesznek fel valami broki kérdést, amire amúgy megvan a saját “médikus” válaszuk…
(Hm, de kellemes illat…aha, citromos süti. Ezt szívod? Nem bammeg, halucinálsz. Hááát, én ezt nem bírnám szívni cigi helyett…)
Nyert a cián és a “potykányméreg”
(Elég szagtalanok )
Amikor élelmiszert veszünk, ezekkel az aromákkal, összetevőkkel van sok minden tele. Meglepően sok mindenben van PG is…
Nem tudja, hogy az élet a legjobb méreg.
Én sem bánom, hogy “kinéznek”, nem vagyok túlzottan társaságkedvelő. Csak az picit zavar, hogy közbe mondják is a magukét.
PG még a popsitörlőben is van. De a péksütiket és egyéb pék termékeket VG-vel kezelik, hogy sokáig puha maradjon, aroma pedig mindenben van, így nem értem miért vannak úgy oda.
Tudod hogy 10 milló szakértő országa IS vogymuk.
A palizelben van aroma, pg, néha vg is.
Latakiához hasonló aromával állítják elő a “füstölt” termékek 88 százalékát.
Miről beszélünk?
Hogyan terem vajon a percek alatt elkészülő füstölt sajt, virsli?
Mennyi gyümiaroma van a gumicukorban?
Hány ránckrém és péksüti pg alapú?
Nincs ezzel semmi baj, sok évtizede bevett dolgok…