Hát, tőlem aztán kaptak rendesen. Sokat voltak kültérben, ipari környezetben, esőben, sárban, hidegben, hőségben, magasságokban és mélységekben.
…anno annyira megtetszett az ára, a kinézete, a tudása, ebben a sorrendben(!), hogy az elsőt mindjárt meg is vettem kezdő Vaperinásként itt a fórumon. Aztán, nehogy mod nélkül maradjak, vettem még kettőt újonnan, web-boltból. Imádtam őket. Még most is imádom…
Aztán szép lassan kezdődtek a gondok:
- Beázás. Kezdő rta építőként sűrűbben megtörténik az ilyesmi. Bizonytalan lett a tűzgomb, egy kis idő múltán már nem is reagált.
- Törések. Különböző mértékű beton-bukfencek pontot érő alakzatokban, pl dupla Axel, leszúrt Rittberger. Kitört az 510-es csatlakozó gyári ragasztása, eltört a belső műanyagkeret, ez a beltartalom gerince. A tűzgomb és a mikrókapcsoló közötti műanyag távtartó is elvesztette a folytonosságát.
- Gyártási hiba. Az akrobatikus mutatványok hozadékaként eltört egy hidegforrasztás, nevesítve az akkumulátor pozitív csatlakozójáról, a készülék alján.
Szomorú fejlesztés: Az első Swag-om teteje, amiben az 510-es csatlakozó csücsül, öntvényből készült, amíg az újabbak már csak műanyagból. Egyre könnyebb… Műszaki vs. gazdasági osztály.
Tudom, hogy többünknek volt-van-lesz Swag II mod-ja. Szép is, okos is, zsebbarát. Két éve még 24 Euro volt az ára, mára kb. 34 Euro lett, gondolom az elhibázott szankciók miatt… Kezdőként “életem” legjobb és legkedvesebb készülékeként választottam. Sokunknak még sok év után is makulátlan és kifogástalanúl muzsikál.
Nem szeretnék senkit sem elijeszteni a birtoklásától! Éppen ezért beismerem: - Ügyetlenségemnek és trehányságomnak köszönhető, hogy az én három mod-om a fiók méllyére került több mint egy évre, a bizonytalanná vált működésüknek köszönhetően. Ha szakmámból kifolyólag mondjuk költő lennék egy “elefántcsont toronyban” ezek a törések ugyan úgy “megeshettek” volna velem, ugyanis néha leejtek dolgokat. Bárkivel előfordul6.
Az én tapasztalatom, kritériumaim mostanra: masszív fém test, nem baj ha nem zsebbarát. Egyszerű felépítés, egy akkus, tekerős fedéllel, csak semmi rugós pattintós és ha csak Watt mode-t tud, az sem baj. A sorrend is számít, de azért mert fontos és elkerülhetettlen, végül is utolsónak az ára, mert azzal is számolni kell.
- Viszont a lényeg, hogy a három Swag-om árából még ma is futná egy acél vagy aluminium szerkezetre. Ha komolyan “veszem” az e-cigit!
Nem tagadom, hogy az itteni fórumlakóktól inspirálódva kaptam kedvet a kis Swag-ok újraélesztéshez. Jelentem, hogy a három hadirokkantból sikerült rehabilitálnom kettőt, az egyikben még ragasztott alkatrész sincs…most megint kiderülhet, hogy velem mennyit bírnak (még).
Ízes felhőkkel teli, de felhőtlen, zökkenő mentes pöfékelést kívánok Mindannyiunknak!
Üdvözlettel: