Sziasztok. Arra gondoltam kell egy ilyen topic is. Ki mit tapasztalt a készüléke vagy tankja használata során? Milyen modnál, vagy tanknál milyen hibák jelentkeznek elhasználódás során? Pl a Galaxies MTL RTA-m legfelső pici gumigyűrűje, ahogy csavarom rá a topcap-et most indult kopásnak, kb 1.5 év után. De a mai nap történt, hogy a Vmate mint kiderült, nem szereti ha rángatják tankkal együtt az 510 csatlakozóját. RDTA mentesítenem kell majd. Na elő a tapasztalatokkal.
Hát én mindenemte nagyon vigyázok, így nincs semmi sérülés semmi vape cuccomon. Csak azt hallom, hogy ezek a modok karcolódnak, kopnak, lepattog a festék.
A mate konkretan hogy nem szereti a tankal rangatást?
Úgy értem, hogy a Brünhildéről mikor veszem le a topcap-et, töltéskor, akkor kicsit meg kell rángatni, mert ez az MTL, és ez elég passzentosra sikeredett. Elkerülhetetlen, hogy ne huzzam kicsit az 510-et is, ha rajta a tank. És nézd csak a képet. Feljött az 510.
Vaporesso Swicher fél év után az éleknél jön le a festése,az 510 csati csavarjai kilazulnak,ezért kotyog és a rossz útra tévedő leves folyton ott bugyborog kifelé.Beázásbol adódó elektronikai hiba érdekes módon mégse jelentkezik,ezen kívül egy masszív strapabíró dög.SmokX-Priv:Ez egy igazi bóvli csupakijező csillogó szrkupac,
3-4 hónap után a hátlapot tartó mágnes foglalatául szolgáló műanyag elporladt olyan porózussá vált mint egy kiszáradt keksz.Teljesen kuka a gép.Wismec Luxotic MF Box:Squonk módban használtam kb 2 hónapot,akármilyen óvatos vagy a tartály rosszul zár,leves kerül az aksi térbe(ha nem veszed ki hanem menetes palackbol töltöd akkor is,pumpáláskor szivárog)Eleinte nem jelentett gondot,de befolyt a talpérintkezők közé és megvadult a kijelző.Teljesen szétszedtem kipucoltam kiszáradt,de már nem működik jól.(vibbrál a kijelző,túlmelegedő tekerést érez,fel le csavargatja a vattot)Ha ilyened van sohase használd squonk-ként akkor talán hoszuéletű lehet.Egyépként szép massziv érzetet kelt szerettem kár érte.(a csiszolt hatásu felület karcérzékeny.
Az azért nagyon komoly. Pedig vannak olyan smokok amiket ütnek vagnak es mégis jók. Hát ez elég lutri akkor. Pedig ehhez a minőseghez képest nem olcsók.
Sziasztok.
Előkotortam és leporoltam ezt a már elfeledett topikot. Ugyanis úgy jartam/jártunk, hogy…
…egyik ismerősömnek én szoktam rendelgetni ilyen e-cigis cumókat. Előállt azzal az ötlettel, hogy ezúttal kell Neki egy modocska. De 1 akkus legyen meg tudjon TC-t meg azért szép is legyen. Okéjó! Felcsaptuk a netet, néztük az oldalakat, pislogtunk mint János a vetítőteremben aztán a cseh Vaporism-en szembe jött a Lost Vape Grus. Hát ez a mod egyszerűen gyönyörű. Mondottuk szinte egyszerre. Az most mellékes, hogy a TC nem a legjobb funkciója, havernak tetszett, azt mondta így is kell Neki. Írtam a cseheknek, visszairt a cseh pasi, hogy most kivételesen igazoljam, hogy elmúltam 18. Küldtem személyiről képet (kitakartam az igazolványszámot), elfogadták. 2 napon belül jött a futi, hozta a modot. Haver miután letette a lantott jött is érte. Beüzemeltük, rátettük a tankot, használgattuk, beállítgattam a TC-t Neki, hát az valami borzalmas… Aki a TC miatt vesz Grus-t, nem a legjobb választás, mert egyszerűen borzalmas a TC-je… De haver így is örült. Ki érti ezt? Na mindegy, a TC nagyjából jó, használgatja meg minden, dumálgattunk, majd mondja, hogy ideje mennie. Ugyan menj már. Másnap írt, hogy folyamatosan beragad a tűzgomb. Úgyhogy gariztassuk. Én is kipróbáltam, nálam is beragadt. Okéjó, gariztassuk. És itt leirnám mi történt, hátha valaki a cseheknél gariztatna:
Írtam a Vaporism-nek emailt, hogy avvan, hogy gyakran beragad a tűzgomb. Visszairt a pasi. Okéjó, akkor írnak egy ticket-et. Email-ben leírta hova kattintsak a Vaporism oldalán belül és elémtárult egy űrlap. Meg kellett adni a rendelésszámot, ott már ki is adta az adatokat (de később ismét kérték) és, hogy mit rendeltem ennek a jójembernek. Volt egy barna LG és a Grus. Ki kellett választani melyiket szeretném gariztatni. Majd jött a kérdés, hogy mi a gond? Leírtam ide is, hogy gyakran beragad a tűzgomb. Majd jött a kérdés, hogy mit szeretnék, mit tegyenek Ők? Két opció van, csere vagy refund. Legyen a csere, aszonta haver túl szép ez a mod, küldjenek másik ugyanilyen. Okéjó, leirtam. Majd választani kellett egy Packeta csomagpontot (meglepődtem milyen sok van magyarban), ezeket az adatokat beküldtem az űrlapon. Jött a mail, hogy felülvizsgálják a kérelmemet. Majd jött egy másik, hogy jogos a panasz, küldenek egy label-t, amit ki kell nyomtatni és rá kell ragasztani a csomagra. Ez meg is történt. Beballagtam a csomipontba, a srác lecsippantotta a vonalkódot, és kaptam egy másik papírt, hogy leadtam és persze azon is szerepeltek az adatok (főleg a címek). És kész is vagyunk. Elvileg holnap viszi vissza a futi. Ha másik visszapostát választok az pénzes lett volna. A Vaporism a Packetával áll szerződésben ezért ez ingyenes. És mivel meg vagyok vele elégedve nyugodt szívvel küldtem el velük.
Érdekes infó, hogy a cseh Vaporism azt írta a reklamációs oldalán, hogy 1 év jótállás van mindenre.
Az még nem derült ki, hogy véletlen lett volna, vagy szériahiba. De gondoltam szólok.
A rajta lévő tank az enyém, azzal teszteltem.
Szia. Csak azt a tűzgomb beragadást szeretném lereagálni. Az úgy vettem észre, nem az óccó kis gagyi kínai modok baja hanem éppen a komolyabbaké. Gondolom én, a Teslacigs Poker mod esetén okulva. Mivel az az előtti modjaim szerintem gagyibbak voltak, azokban nincs más, csak egy mikrókapcsoló és egy műanyag nyomóka. Nem ragadnak be. A Teslában a kapcsoló és a nyomógomb között volt még egy öntéshibás szilikon betétlap, ami miatt ragadt. A garanciásoknál a csere kézenfekvő. Más esetben a beragadást okozó dolgot kell éles szikével nem beragadósra megfaragni, ez a megoldás.
Szia Ferenc. Igen, igazad van. Csak mivel pár napos így még simán kezelhető a helyzet egy garanciával. És egyébként jó alkalom ez számomra, hogy próbára tegyem a csehek panaszközpontját. Ugyanis csak Ők vannak a közelben EU szinten akiktől biztonságosan lehet rendelni. Meg persze a németeknél is van pár e-cigis webshop, de ez hamarabb szállít, szinte a szomszédban van, ja és nem 8-10 euró a szállítás, hanem 1400ft.
Csak ez éppen nem a címadó téma, a garancia. Például az 510 csatlakozó foglalata melyiken milyen anyagból van? Mikorra kopik el annyira, hogy kihullik belőle a tank? Például a gagyi kínai Polar Night modomból úgy döntöttem, miután leégettem, hogy abból már sohasem lesz mechanikus mod sem, mert az 510 rajta annyira elkopott, hogy nem éri meg. Más: A By-ka v.8 tankom egész jó lett, mert rajta az összes O - gyűrű nyúlott volt, és ezért szorult a léállítója, beragadt a betöltőnyílás - zárója, stb. De volt hozzá még tartalék mindenből. Igaz, írták is, hogy sokat használt, ezért is árulták fél áron.
Ebben is igazad van. A gariztatást csak mint mellékes dolgot említettem meg. Nekem fontos ez a része is. Ha lezajlott az egész úgyis új téma kell majd a garanciáról…
Amennyire én tudom cink ötvözet, elég masszívnak tűnik. Nem hinném, hogy olyan szinten el tudna kopni. Egyébként rugós a középéribtkezője ami jobb mint a fix csatlakozós. Utóbbi előbb megy tönkre.
A By-ka-val kapcsolatban pedig, számomra mindig az utolsó előtti dolog, hogy az O-gyűrűket végignézzem vagy azt javasoljam, hogy nézzék át. Nem annyira ritka ez az eset, pl nekem a Brünhilde-nél fordult elő. Már nem ment rá a palást. Vagy, ha rá is ment a gyűrű visszanyomta. De mióta ez előfordult igyekszem erre is figyelmet fordítani.
Én szintén igy jártam anno mert a Foyx one 510 csatija egy idő uttán melazult és teljese ki is jött így azon a modon már nem használok rda ,rdta ,tankotés Brunhildát sem
Annyira lazák voltak, hogy elhagyták a számukra kijelölt vájatot, és a csavarmenetek közé szorulva okozták a bajt. Itt főleg a sokat forgó alkatrészeknél van baj. A betöltőnyílás, és a szintén körbeforgó középső rész, a palást itt ritkábban van bolygatva, de mivel az is csavarmenetes, problémásabb, mint a Siren. Ott az üveg csak rányomódik, ami egyébként is tükörsima.
Ismét előveszem ezt a topikot. A Vmate 3 éves, a Sirius több mint 4. Örülök, hogy ilyen sokáig velem voltak/vannak. Persze tudom, idővel minden elhasználódik. Ezek is a végüket járják. De az érdekes az, hogy mindkét modnál a B akkufészekkel vannak gondok. Már nincs humorom szétszedni őket. Majd megteszi más…
Igazából ez a bejegyzés nem panaszkodás képpen jött létre, csak gondoltam megosztom veletek ezt a lassan nálam már minden modot érintő gondot.
A két kép között egy “kijelző alvó állapotba zuhanásnyi” idő telt el. Még az is érdekes, hogy a Vmate hajlandó működni úgy is, hogy üresnek jelzi a B akkut, míg a Sirius nem. Utóbbi magát az akkut nem érzékeli olyankor.
Vaporesso Target 200, júniusi vásárlás. Mindenre is nagyon vigyázok alapban. A mod alján már kb. 1-2 hónap alatt megkopott a festés, meg picit peremeknél is, oka: zsebkopás. Azért összességében eléggé jól összerakott mod, masszív, nincs okom panaszra! A szoftveres részét nézve viszont úgy néz ki kifogtam egy hibás példányt. Röviden: kikapcsolt állapotban magától bekapcsol, smart funkció kikapcsolása után a jelenség megszűnt. Itt írtam róla: https://vaperina.cc/t/vaporesso-target-200-problema/15198
Van mégegy észrevételem. Az okostöltők jobb szeretik, ha nincsenek áram alatt mikor épp nem használjuk őket. Pár hete így teszek, azóta nem melegszik, nem vibrál a kijelző azalatt a fél nap alatt amíg használatban van.
Sl Class modom burkolata,egy èv használat után ennyire megkopott.
Szeretnèm újkori “ragyogó” állapotba hozni,egy újra festèssel.
Valakinek esetleg valamilyen ötlete,lenne-e azzal kapcsolatban,hogy milyen festèket èrdemes beszerezni hozzá,ami viszonylag kopásálló?
A burkolat anyaga, valamilyen kemèny műanyag,ha ez segítsèg lehet.
Talán ilyesmi…
https://nataros.ru/mozgas/muszerfal-festek-szurke/
Köszönöm a linkeket,mindkettő ígèretesnek tűnik.
Nem igazán festettem mèg ilyesmit,gondolom festès előtt,valamivel nem árt megtisztítani.
Pèldául,az alkohol jó választás lehet?
autó ajtó behúzót fújtam vele én megcsiszoltam 1500as papiral vizesen aztán alkohollal át tisztitottam és fújás…több rétegben…