Nik rendelés

Azért a 300db nik booster már kereskedelmi tétel, bárhonnan is jön. Trafik áron ez kb 450k–s tétel…az áfa+ügyintézés is komoly lesz rá, ha meg is ússza ennyivel. Plusz a név és cím a rendszerbe kerül és figyelhetik a további csomagjait.

14 kedvelés

De nem jön, ha jönne nem csemegéznénk rajta…

4 kedvelés

A helyi szabályozás miatt. Hollandia is EU tag, de sokak sajnálatára mégsem lehet khm. “mindent” is rendelni. A darkweb egy rétegnek működhetne, de meglehet sokan inkább visszaszoknának a dohányzásra ahelyett, hogy dedikált linux rendszert telepítsenek, konzolban parancssorozzanak, onion címeket hitelesítsenek, pgp kulcsokat generáljanak/dekódoljanak, xmr/btc-t váltsanak és ez meg csak a felszín, mert ezen alapok nélkül a darkweb kb. annyira “dark” mint egy fénykürtölő xenon ikerlámpás rally zsiguli. :slightly_smiling_face:

8 kedvelés

Az áruk szabad mozgása általánosságban a vámuniót jelenti a tagországok között, és a tagországok egymás termékeire nem vetnek ki extra vámot vagy bármilyen aránytalan többlet költséget, korlátozást.

De, mint mindig, vannak kivételek, ahogy azt @Deskdiver már írta egy jó példával (holland coffee shop ahol nem a kávé pörög…), ezt a szabad áru mozgást felülírhatja egy tagország belső törvényi, jogszabályi rendelkezése. Esetünkben a hazai jövedéki törvény, fiatalkorúak védelme stb., Kinga írt erről egy jó és részletes cikket, hogyan módosultak évről évre a törvények itthon.

A darkweb nem értem mit oldana meg. A rendelési része ma még megy akár pl. VPN használattal is, itt a “gond” a fizikai áruküldés. Bármilyen csomag ellenőrzésére joga van a NAV-nak, akár EU-n kívülről, akár tagországból érkezik, sőt akár belföldi csomagot is csekkolhat ha akar. Kiskirály a királyságban…
És csomagokkal is nyilván lehet trükközni, pl. feladó neve ne a shop legyen, de ehhez viszont nem kell darkweb. És egy véletlenszerű ellenőrzéskor ez is kibukhat.

12 kedvelés

Ez akkor 130ba lehetett neked+pk.. az fájdalmas lehet.. sajnálom. Viszont a tpd-nek megfelel, mert 10m-es kiszerelésű. És nem több mint 20mg/ml..

8 kedvelés

Valóban kb annyi volt összesen amit beleöltem pénzt. Mindenesetre végül lehet az lesz hogy Szlovákiában megveszem a boltban a boostereket, habár egyelőre várom majd a fejleményt az ügyben. Az aromák persze már itt vannak, és nagyon jó az illatuk :frowning:

8 kedvelés

Igen-igen a vörös lámpás negyedbe sem a lámpaboltok mennek…

4 kedvelés

Szervusz Zolee !

Szerbia nekünk nem pálya , visszafele belépésnél elveszi a vám… Szerbia még nem uniós… Leghamarabb déli irány Horvátország.

9 kedvelés

Szia @Atis!
Hirtelen csak a km miatt gondoltam. Ilyen opció meg sem fordult a kis buksi fejemben.

6 kedvelés

Voltam kíváncsiskodni három birodalmi mutyiban mi a helyzet vape fronton. Egyikben nem volt semmi, másikban volt pár 50ml-es Selfi lötty + pár 18mg-os booster. A legforgalmasabban viszont meglepetésemre volt egy rakat 10ml 18-as (1390Ft) 20-as (1590ft) booster , 5-6 fajta Selfi és vagy 10 különböző Vivo típusú 0mg-os liquid guava-stól az áfonyán át a dohányosig. Szóval mutyija válogatja. Faggattam a tetovált lányt a boltban, hogy nincs-e íz korlátozás, de azt mondta, hogy csak hevítősre. Összefoglalva: drága, szerencse és lakhely kérdése a választék, de ha a kényszer ráviszi az embert akkor lehet találni valamit a kazánba. (amíg megérkezik a rendelés)

10 kedvelés

Ha minden kötél szakad, az ár nem a legnagyobb gond szvsz. De falusi emberke lévén lehet majd utazgatni (vár)megyeszékhelyre, nagyobb városba, kisérteni a szerencsét. 2 mutyibolt van nálunk, de őrültnek néznek amikor kérdezek az elektromos cigarettás dolgokról. :wink: :saluting_face:

8 kedvelés

Nem lehet megkérdezni, esetleg visznek-e oda is kérésre? :thinking:

8 kedvelés

Sajnálatos. Túl egyszerű volt csak szemelyit felmutatni a boltban. Ennél csak a kanadai rendszer cifrább. Külön bolt sörnek, egy másik töménynek, cigit “menülapról” kell választani majd kiadjak a pult alól, a fű meg legális.

9 kedvelés

Dehogynem, csak lesz@rják, pedig gyerekkori haverom az egyiknek az üzemeltetője.
Gondolom úgy van vele, ha idáig sikerült megoldani, akkor sok sikert a továbbiakban. :saluting_face: :grimacing: :face_with_monocle:

6 kedvelés

Mint valamelyik skandináv országban, külön bolt a szesznek. Valami főzős sorozatban láttam. :grimacing:
szerk.: Hugh skandináv kalandjai- Hugh Fearnley-Whittingstall volt a szakács/riporter benne.

6 kedvelés

Nem tudtam, hogy ott is ez van. Én saját bőrön tapasztaltam, “jómunkásember” első külhoni bevásárlása: Kérdezem “Hol a 'csör?” Csak néztek rám, mint Windows a befagyott alkalmazásra.

6 kedvelés

Azt nem tudom, hogy az összes skandi országban az van-e, de egyben biztos. Ment valami esti összejövetelre és be ment a “mutyi boltba” piáért. Miután kifizetik, távozáskor összekoccintják az üvegeket jól hallhatóan. Kifejezvén nemtetszésüket a helyzet iránt. Valami olyasmi, hogy 21h után már csak sört lehet inni a kocsmákban. :grimacing: :shaking_face: :slightly_smiling_face:

6 kedvelés

Hofi erről így vélekedett „ az a melós, akinek annyi vegyes pálinkája nincsen otthon, hogy másnap reggel a gyárig elég legyen, az száradjon ki! Ugye, otthon van pálinka, a gyárban bent már megint van, csak útközben kell kitartson…”

7 kedvelés

10 kedvelés

A részeg kóvályog hazafelé, megkérdi a szembejövőt mondja mennyi púp van a homlokomon.
Ha jól látom három.
Az jó, mert akkor már csak kettő oszlop van hazáig…

9 kedvelés