Sziasztok!
Tegnap nagyon sokat olvasgattam erről a tankról, mert akárhogy állítottam sehogysem volt íze. Délutánra már csak sima natúr ízt produkált. Na szóval egyik külföldi oldalon akadtam a probléma nyitjára.
Miután a Bersi kéménye eléggé zárt rendszerű a lötyi a vattával csak alul érintkezik. Na mostan én 30/70 pg/vg arányban keverek és nem tudja a vatta fölszivni a levest! Ma még kipróbáltam, hogy eszméletlen hézagos vattával megtekertem, csak egy pici árnyalatot érzek ízre. Tanácsokat várnék! Most akkor mit tegyek itt van egy csomó lötyi bekeverve. Lehet átváltok dl-re!? Veszek egy voopoo pnp tankot porlasztósat, eddig az ízlik a legjobban levegőzésre és ízre is.
Fú, ne vegyél porlasztósat.
30/70-nel még nem próbáltam, arról nem tudok nyilatkozni. Az 50/50-nel eddig semmi baj nem volt, jön az íz/gőz.
Kéne tudni a konfigot, amivel próbálkozol, esetleg fotográfia, hogy miként van bevattázva.
Tudom, de már nagyon a f…om kivan ezzel, meg a doggyval is (az meg folyik mindenfele) mindjárt fotózok egyet
Én meg nem is értem, mert nekem minden kapásból ment vele. Mingyá bele is szippantok
Nagy nehezen sikerült képet csinálni, remélem látszik! A konfig a Kinga ajánlásával megy: ni80 2 magon, 6 menet, ja és hézagosan tekerve!
Szép homályos
De hogy akkor ez milyen huzal?
Vagy akkor legyen az ahogy nálam van most:
Ni80 sima clapton, 2.5 mag, ha jól emlékszem 5-6 tekerés, 1.1 ohm a vége és ezt hajtom 18.5W-on.
A képeken pont nem látom, de a vatta kicsit lógjon be a teknőbe. Én akkorát vágok, hogy kb 1mm-t lógjon be mindkét oldalon. Nem kell agyon tépkedni, de egy kicsit ritkítani igen. És a tekerésben azért ne lötyögjön a vatta, ne szaladjon át rajta. Persze tanktól függően, én úgy szoktam, hogy olyan vastag legyen, hogy csak úgy nem tudom könnyedén áthúzni, de körömmel ellentartva a tekerésnek már nem okoz problémát.
Ha ízek, akkor inkább mtl, mint dl…
Watton próbáltál emelni? Mennyi az ellenállás és mennyin használod most?
Ezzel tekertem
A több vatta, mint írtam nem hozott jó eredményt a vg sűrűsége miatt!
Fölvittem 18 wattig, semmi!
És fogalmam sincs, hogy kell megnézni az ellenállást
Nem ismerem a modot nem lehet az,hogy tc-re van téve??
Csinálj egy képet a kijelzőről, de a fókuszt állítsd be, mert a tekerésedből sem látszik sok, cserébe szép kezed van.
De a 18 watt az már elég magas…
Egyébként miből gondolod, hogy nem tudja felszívni? Volt dryhited vele?
Másik fórumon sokat panaszkodnak, hogy a dragnak elég hulladék a boardja és több wattot kell neki adni, mint másik modokon.
a 18watt miatt gondoltam,hogy véletlenül tc-van
Na szóval itt a kép:
Tegnap fölraktam a picora is a tankot, ott is ugyanez volt! Nem dryhit nem volt, csak olyan érzés, mintha sima alaplét szívnék
Azt a mod írja ki, ha intelligens, mecha, és félmecha modok nem írják ki az ellenállást, sajnos nem ismerjük a mod -odat.
Nálam az íz probléma úgy oldódott meg, hogy vékony, max. 2 mm-es magon tekerek, és a levegőző nyílástól max. 1 mm-re teszem. Kinga azt írja: fél mm alatt már nincs értelme, azért is állítom olyan szúken 1 mm-re, de félnél azért több legyen. Ez a távolság a legfontosabb az ízek szempontjából. Vattán meg nem spórolok, az töltse ki rendesen az üregeket, akkor nem fog folyni a leves. A tekerésben némi erővel lehessen ide-oda mozgatni, kb annyit fogjon rajta a tekerés, mint egy varrógépben a szálfeszítő.
Szia ez sima wat
Tudom
A puff alatt az az 1,00 az ohm. Teljesen jó. A huzalod is. A távolságokat nem látom. Alatta csak egy szűk rés legyen, két oldalt meg legalább 1 mm hézag a levegőnek. Ja, és a tekerés két oldalt max. 2 menettel lóghat túl a levegőző nyíláson. Ha túl hosszú a tekercs, vatta nélkül izzítva, kerámiacsipesszel nyomjad össze. Ha nem akarsz microcoilt, pengét dugdoss a menetek közé, akkor a hézag szép egyforma lesz. Régen, amíg Kinga blogját nem olvastam, nem mertem microcoilt készíteni, de mióta kipróbáltam, állítom, hogy teljesen jó.
Az meg van hézagos és van távolság is!
De senki nem figyel oda, hogy mit írtam eredetileg VG 70 %!!!
10 watt-ról indulj a probával én 1ohm-os tekerést még bőven 10watton használok…
Milyen vatta? Mennyit használtad már? Átment már rajta legalább egy tank? Nekem is szokta a pioneer csinálni, hogy kell legalább egy fél tank, mire megjön az íz.
22ig fölmentem, tovább nem merem