Sziasztok!! Újból szeretnék kérdezni tőletek! Sokat olvasok itt tőletek, nagyon hasznos dolgokat,és kérdeztem is mindig jó tanácsot kaptam!! Kb 6 hete rtázom , beszereztem 4 kazánt, lehetséges az ,hogy mindegyikből csak a 30 ga huzallal találok ízeket?? KA1 huzalt használok, de ebből a fajtából a 28 ga huzallal sem találok ízeket, vagy csak nagyon halványat!! A tekerésem 2,5 mag 6 menet 30ga nál 1,81 ohm ezt használom 13 w-on. Kendó vagy bp mods vattával!! 50-50 ben használom ,a Bombo, Al carlo, Monkey aromákat!! Valamit rontok vagy csak nekem nem jó az ízlelésem?? Köszönöm ha tudtok tanácsot adni!!
Szia Tibor!
Szerintem a huzal vastagságot nyugodtan kizárhatjuk,mint íz befolyásoló tényezőt.
Saját tapasztalatom,hogy akár 28-29-30-ga kanthal huzallal is jönnek az ízek.
A kendo vattát nem ismerem,viszont a bpmods-ot rendszeresen használom.Nem mondom,hogy azonnal adja az ízeket,de nagyjából fél tanknyi liquid elgőzölése után,már igen.
Én inkább az aroma keverés %-os arányára gyanakszom.Nyilván nem egyforma az íz érzékelésünk,egy adott aroma kinek nagyobb százalékban,kinek kevesebb arányban adja a megfelelő ízt.
Talán érdemes lenne kísérletezni,hogy az általad használt aromákat erősebbre kevered,mondjuk az ajánlotthoz képest 1-2%-al.
És persze,mondanom sem kell, azért érdemes még a gyümölcsösöknek is adni legalább két hét érési időt…
Köszönöm!! Közben én is ezen agyaltam. A dohányos aromákat kedvelem, most adtam le a megrendelésem 6 aromára és azon agyaltam ,megpróbálom az egyiken eltolom a pg irányába 70/30 ra egy másikon megnövelem az aroma százalékát!! Azért hozattam ss316 és ni80 as huzalt is!! És tudom mindenkinek magának kell megtalálni mi a jó neki, de nagyon jól jön egy kis segítség!! Köszönöm szépen!!
Jól tetted,hogy rendeltèl több fajta huzalt is.Emlèkszem az elejèn èn pèldául, nagyon kedveltem az ss316l huzalt,aztán mostanában már alig-alig használom.A ni80 sem lett igazán a barátom.Nálam a 29 ga-s kanthal nagyon jól bevált.
Az alaplèvel is èrdemes kísèrletezni kinek az egyensúly,kinek az ízbajnok,másnak pedig a füstbajnok válik be.
Sajnos vagy nem sajnos,ezt az utat mindenkinek vègig kell járni,mire megtalálja a számára leg megfelelőbbet mindenből.
Ettől is szèp ez a vaper èlet.
Először én is erre gondoltam, de már 4 rtat vettem , mind ugyan az nálam!
Szia esetleg vattázási,tekerési technikákat próbálj máshogy,ha az aromázott alapod rendben van.
Most tekertem 29 ga ka1 huzallal kettes magra IW Desert Ship 5 % (csak a szokásos ) ízben ennyi elég nekem
Azért nevetek,mert ha tudnád mi mennyit vettünk
Megtaláltuk a nekünk megfelelő beállítást majdnem minden kazánunkon,de én még mindíg próbálkozom más vattával is de a huzal az marad !
Igen, gondolom ez az a bizonyos út!! Megmondom őszintén , néha felidegesít de szeretem csinálni!! Gondolom az elején sokan voltak így! Gondolom, hogy sokat vettetek mert én már egy pionyirral szemezek!! De a 29gas huzalt is kipróbálom!! Köszi
4 db az nem sok… könnyen lehet ,hogy neked nem jók.
Lehet, de még próbálkozom ezekkel is!! És vásárlok is!! Azért írtam, hogy már kinéztem a következőt!!
Pio se lesz íz bajnok és akkor már 5 gyenge ízű rta-ád lesz…
Reméllem ez nem komoly!! Mindenki dicséri!
Nem kell olyan huzalt venned,azzal próbálkozz amid van !
Mondanám hogy ugyan az,max kevesebb menet kell belőle mint a 26,27,28 ból.
Ízben nem változtat,max hőmérsékletben (hidegebb-melegebb gőz )
Vagy a keverés,vagy az az íz amit szívsz a kazánból az nem adja ki azt az ízt vagy másképp,próbálj más ízeket,más vattákat (többet,kevesebbet vattából,tekerésből is ! )
én nem…átlagos mind két variációja ami eddig megjelent meg van.,
Köszönöm,próbálkozok, próbálkozni fogok!! Tudom előbb utóbb megtalálom amire azt mondhatom ,na végre!! És azért is kérdezek, mert sok jó tanácsot adtok!!
Lelomboztál!!
Nem ez volt a szándékom…ha segít eljössz és nálam meg kóstolhatsz pár rta-át…ennyit szívesen segítek.
Lehet csak atsiklottam felette és már írtad, de milyen rta-id vannak?
Köszi!! Gondolom 300 km re laksz tőlem!! De ha kérhetem mondj egy kazánt ami SZERINTED jó az íz visszaadása!!