Miért jó a TC? A hőmérséklet szabályozás rejtelmei

Szia. Persze. :slight_smile:

3 kedvelés

Köszönöm.
Volt aki azt mondta hogy gyári porlasztóval nem használható csak RBA-val.
Ezért tettem fel ezt a buta kérdést.
Most kezdek barátkozni a TC-moddal. Milyen hőfokon érdemes használni, illetve a porlasztó max 35 wattig mehet akkor mekkorára tegyem.

A huzal típusa a lényeg. Ha a porlasztó SS akkor megy TC-ben. Bár már rég nem használok SS-t, de úgy emlékszem 200 és 220 fok jó volt. Ha DL porlasztó akkor én max 30 wattra tenném. :thinking: De inkább induljon 25ről, biztos ami biztos.

4 kedvelés

Ugyanannyit adj neki, mint VW módban. Ha korrekten működik a TC, akkor adj neki +20-25%-ot.

4 kedvelés

Köszönöm.
Ja még annyi hogy amit itt találtam képet az alapján az SS értéket át állítottam 1113-ra az 1300-ról.

Köszönöm. Tesztelgetek. De eddig tetszik.

2 kedvelés

Gene chip beállításokban nem mozgok otthonosan, csak látogatóban járt nálam. Nem a legélesebb kés, de azért az alap elvárhatót hozta.

2 kedvelés

Sziasztok. Eddig tetszik a TC. Olyan kérdésem volna hogy milyen jelei vannak ha a porlasztó kezd tönkre menni. Mert ha jól értettem itt nem igazán lesz égett vatta íz.
Köszönöm a segítséget és bocsánat a buta kérdésekért.

Én rta-val használom, de gondolom a jelenség ugyan az lehet porlasztónál is. Elkezd gyengülni az íz, persze ha út közben vagyok, kicsit emelek a hőmérsékleten. Nem sokára megérkezik az égett íz is, amit nem is a vatta fog okozni, inkább a tekercsen lévő koksz, a ráégett liquid a tekercsen. Úgy látom, a TC mode gyorsan büntet, ha kész van a tekerés…tudni fogod. :wink:

5 kedvelés

Ízvesztés,másfajta íz. :saluting_face: :thinking:

6 kedvelés

Egy kérdés sem buta szerintem,a feltevője meg pláne nem. :saluting_face:
Mindenki úgy tanulja a legtöbbet,ha kérdez. :thinking: :wink: :slightly_smiling_face:

6 kedvelés

Köszönöm a gyors válaszokat.

2 kedvelés

Jó kokszolós levesekkel tud rendesen, mikor az 1 napos tekeréssel letilt a rendszer​:smile: A vastag szénréteg jó hőszigetelő :rofl: TC-nél hamarabb észrevenni, ha csereérett, nálam az ilyen vastag szutyokképző aromák mennek, ízben-gőzben azonnal látszik, ha a végét járja. Ki lehet tolni azért ezt is, de észre fogod venni.

6 kedvelés