Még az alapot keveri.
Értem De azt megtette már?
Tisztelettel
Igen
Mert ha nem, én másként csinálnám.
Ami nagyon kell neki annyit külön kevernék aromával készre.
A nagyobb adag meg mehetne alaplének és az akkor már mindegy mennyit áll.
Tisztelettel
Igen, ez egy hasznos ötlet.
Sajnos nagyon sokan vannak így, elnézést kérek előre is, de fordítva ülnek a lovon.
Egymástól tanuljátok ezeket az “alaplé” keveréseket?
Első mindig az aroma, longfillek esetében ez akár 30 ml, de 50 ml-set is láttam már, nagyban eltéríti a végeredmény összetételét, ha nem ezt vesszük “alapnak”.
Ha DL-re kell a liquid, megoldható a 100% VG-vel való felöntés és 100-120 ml liquid esetén 15-20 ml nic shot; ez már egy fokkal kedvezőbb keverés, de én mindig is a számolással kezdem, aztán fecskendővel, vagy mérőpohárral kimért PG és VG adagokat adok hozzá az aromához végül jöhet a nic shot. Nem olyan bonyolult mint, amilyennek tűnik.
Bocsi ha valaki sértésnek veszi.
Nem csinálok alaplét. A nik az alappal kb 48 óra alatt egyenletesen elkeveredik, innentől kezdve, hogy az érés az alappal, vagy külön történik mindegy. Az én logikám szerint ha olyan aromát keversz aminek kell a 30 nap akkor kb 48 óra múlva használhatod.
Arra válaszolunk amit kérdeznek…és nem volt szó aromáról a kérdésben! Szóval akkor “ki ül fordítva a lovon”?
Alapfolyadék esetében én mindig nagy mennyiséget keverek. Általában valamelyik üres Floravitás flakonba PG vagy VG. Először a kimért nikotint töltöm bele aztán mehet a PG, VG. Ezt összerázom kb 10-15 percig majd félreteszem ameddig kitisztul a folyadék. Utána megint összerázom és amikor kitisztult már használom is. Kimérem mehet bele az aroma, összerázom és szívom. Nem szoktam nagyon érlelgetni stb… Amit a tankba töltök az gyorsan beérik a többi meg addig is összeérik a flakonba amíg nem azt szívom. Ha esetleg többet keverek be akkor csak az egyik keverésem jár pórul a többi azért általában beérik mire oda jutok, hogy azokat kezdjem szívni.
De szerintem ez is mindenkinél változó és ezért nehéz erre pontos választ adni mert mindenkinek az a bevált amit megszokott, ha éppen nem ilyen utolsó pillanatos a megszokás mint nálam, hogy akkor keverek ha már teljesen kifogytam akkor simán kivárható az az idő ameddig ténylegesen összeérnek az alapanyagok mert addig is van mit szívni.
Értjük, köszönjük
Azt azért fejtsd már ki nekem, hogy számodra mi a baj, a saját előre bekevert alapében?
Te miből gondolod hogy amit te csinálsz az az egyetlen helyes út?
Pl. én longfilet se veszek, mert nettó átb@szásnak tertom, de nem is ítélek el senkit aki azt használ.
És bármilyen hihetlek nekem akkor is kijön az általam előre kikevert alap léből az általam elvárt telibe 12%-es NIC 50/50 PG-VG.
Nem az a baj hogy leírtad, hanem az, és már nem először hogy azt hiszed hogy te vagy a “helikopter” és mindenki más hülye.
Én egy kicsit, azért nagyobb alázatot várnék el, a kezdők nevében is.
Tisztelettel
Mindenkinek más jön be, nem egymástól tanuljuk. Illetve de, egy kicsit igen. Vannak variációk, kinek mi válik be. Ez egy fórum, mindenki megosztja a véleményét, tapasztalatait. Kipróbáljuk. Esetleg jobb nekünk. Mert mindenki más, ezért mást is szerethet. Emiatt miért ülnénk fordítva a lovon? Ha más jön be jobban, akkor nem mi ülünk fordítva a lovon hanem mindenki más Ó, dehogy venni sértésnek, ez is egy vélemény Nincs ezzel baj, sőt jó is a határozott vélemény. Biztos megvan az alapja, a miérje, hogy miért látod így. Kíváncsi lennék, hogy miért vélekedsz így, mi bajod volt az előre kevert alaplével. Mi volt a gond, miért nem jó, mit tapasztaltál? Ezt nem mondtad el, fejtsd ki kérlek, hogy miért rosz szerinted, mi a hátránya az előre alaplé keverésnek szerinted.
Ki hogy szokta meg. Én se keverek előre alapot, mindig csak azt, amit be is aromázok. Egyrészt kisebb a problémákra való ráfutás esélye eltarthatósági szempontból(1 ‘keverés’ lépcső kimarad; Pg-Vg-nic-aroma négyesből minden folyadék útja egyirányú, nincs egy köztes keverés,tárolás), másrészt 1.5%-20% között ingadozik az aroma mennyisége esetemben. Úgyhogy @MVDDOGG után szabadon,szintén először számol,utána csak a szükséges mennyiséget kever. Nem az én seggemből jön a napfény, hogy ezt csak így lehet, nem kívánok vitát nyitni róla .Csak Így szoktam és ez tünik célszerűnek
Szerk. :És mivel így soknak tünhet az állandó méregetés meg fecskendős,mérőpoharas pepecselés(az is), na EZÉRT keverek mérlegen, nem térfogat után. Minusz 1 probléma
Egyetértek veled, nálunk ebben az játszik szerepet hogy 3-an három félét szívunk…az meg szívás.
Meg ugye az snv-k. De szerintem minden megoldás jó, kinek mi a kézenfekvő.
Én az alapléhez a Nikotin (C10H14N2) 2 Nitrogénjét mindig a végén, tankba öntés előtt adom hozzá.
Így nem kell szellőztetni, azonnal robban.
Én ezt el fogadom , hogy neked így jó
De azt te sem mondod ha valaki nem így csinálja az fordítva ül akármin is?
Illetve én soha nem mondta hogy ahogy én csinálom csak ez a jó
mindig csak annyit hogy én így csinálom(így szoktam meg, nincs okom változtatni)
Én amúgy sem hiszek a Szent Grálban az élet egyetlen területén sem,
ami mindenkinek, minden körülmények között jó
Tisztelettel
Szerintem nem akart senkit meg bántani(remélem) emberek vagyunk néha lehet rossz napunk.
De remélem kizárólag csipesszel !!!
Én úgy szoktam, hogy amikor már látom, hogy ki fogok fogyni és ami be van keverve, azt nem kívanom, olyan ráírok Évire, hogy miújság?
Akkor jobban teszi, ha ő is hűtőben tartja (hm…külső raktár módszer )
Most lehet hogy nekem van, én vagyok túl érzékeny
Neki már volt hasonló, azt sem álltam meg szó nélkül.
Miért van az ,hogy ha valakinek van tapasztalta az te vagy,
te még sem minősítesz senkit, bármilyen hülye is a kérdés ?
(ez meg inkább olyan téma, ahol mind a két féle megközelítés védhető)
Tisztelettel