Sziasztok. 1 hete kezdtem bele ebbe az egész vapós témába. (11 év masszív analóg dohányzás után egyik napról a másikra átváltottam, ma van a 7. nap hogy nem gyújtottam rá)
Rengeteg helyről olvastam többféle módszert de valahogy nem éreztem azonosnak őket ezért nem vagyok biztos benne.Szóval ma hozza a futár a 70/30 Ultrabio alapot + 70/30 (40X10ml) 15mg nikotin shotot.
Összeöntöm az alapot meg a rengeteg kis nikotin shotot, majd miután jól felrázom hagyjam nyitott kupakkal 24 órán át levegőzni, vagy rázás után zárt kupakkal 4-5 óra után már keverhetem is az aromával? Ti mit csináltok vele? Több helyen azt olvastam, hogyha ezt nem megfelelően csinálom simán elronthatom az egész alapot.
Mivel 1 literes az alap ezért 1 literhez megfelelő longfilleket vettem hozzá. Egyszerre csak 1-2 t keverek ki a többi vár majd a sorára. Szóval azt szeretném még kérdezni, hogy miután kikeverek egy longfillt és várom a gyártó által ajánlott érési időt. Ez idő közben naponta rázzam és nyissam ki pár percre? vagy elég csak megrázni párszor, esetleg még rázni se kell?
Nikotint nem szükséges érlelni meg szellőtetni.
Ha rám hallgatsz mindent az adott aromához keversz ki. Aromához hozzátöltöd a nikotint aztán az alaplevet - felráz érlel - fogyaszt.
Ha most kezded és összekevered az összes nikotint az alaplével, mi van ha nem lesz jó az erőssége, vagy bármit véletlenül elrontasz? Ott állsz egy hektó számodra használhatatlan alappal.
Ezt akkor szoktam javasolni, ha zavar valakit a csípős alap. Van aki szereti, ha csíp, mert keresi a cigi feelinget ami az e-cigi él a TH-ban vetül ki. Vapevilág első szabálya: Minden szubjektív! Gázok termelődnek az alapban is és a liquidben is, sőt… Rázás során még több, mert meg van “bolygatva” a liquid. Ezért szokás szellőztetni, hogy a felgyülemlett gázok ne tegyék csípőssé a liquidet. De, ha neked ez jön be, akkor egész nyugodtan kihagyhatod a szellőztetést.
Ez így nem teljesen igaz. A nem megfelelő tárolás miatt szokott egy alap tönkremenni. Fényvédett, hűvös helyen tartsd és minden rendben lesz vele. És itt megjegyezném, hogy a természetes fény tud csak kárt tenni benne, a mesterséges nem.
Igen, így kell. De ezt is csak akkor, ha zavar a csípősség.
Van aki észre sem veszi, hogy csíp. Én nem is értem. Szerintem azt nem lehet nem észrevenni.
Mindemellett egyetértek @Deepfreeze - vel. Amíg kezdő fázisban addig érdemes pár variánst gyártani, hogy rájöjj melyik az amelyik maximálisan kielégíti a nikotinéhségedet. Ha erősre sikeredik nullás alappal tudod higítani, ha gyenge akkor pedig lesz még boostered feltúrbózni.
Én mindig 0-ás alapot veszek, mostmár külön vettem 1l pg-t és 1l vg-t, és csak a leves készítésekor rakom össze, pg-vg-nic-aroma, rázogatom egy percet, aztán mehet pihizni. Akkor jó, ha csíp
én pl egyszer kevrtem így össze öntöttem a 0 alapot a nicotin shottal utánna össze ráztam és avval ugye fel is öntöttem a longfilt aztán 1 napot pihentettem vagy 2 napot és lehetett is szívni
Eddig 6mg-os kész 10ml-es liquidet szívtam az elmúlt 1 hétben és pont tökéletesnek érzem ezt a 6mg-ot,ugye az alapom 600ml és ehhez öntenék 400ml 15mg nikotin boostot és így lesz 1 lityo 6mg-os.
De köszi a tipped a későbbiekben megfogom próbálni így is kikeverni.
ÁH értem kicsit most megnyugodtam, hogy végülis nem lehet a használhatatlanságig elrontani a szellőztetés miatt. Ha már benne van a nikotin az alapba, tehát van egy nikotinos alapom. Az eláll egy olyan fél évig szellőztetés nélkül a hűtőben, amíg el nem fogy?
Ez már tényleg az utolsó kérdésem, gondolom nektek akik már benne vagytok ezekben évek óta elég fárasztóak lehetnek ezek a kérdések köszi az alapos részletes választ,meg mindenkinek aki írt már most úgy érzem hogy megvilágosodtam egy kicsit.
nekem a 18mg alap már sok én anno mikor kezdtem az e cigit avval álltam át mondjuk de már nekem sok lenne így 6mg használom de ugye ha olyan alappal keverek sem lesz 6mg erősségű a kész leves hanem valamivel gyengébb lesz mint a 6 mg.de igen a longfillek nem sok időt vesznek igénybe csak fel kell tolni alappal és kész is max 1 2 napot szokott állni nekem de van pl olyan aromam is ami hónapok óta áll még odáig nem jutottam el vele,hogy megkóstoljam
8-9éve tolom a 18mg, nem tudok lejjebb menni, nekem ez jó MTL vonal csak!
De viszont, egy valamit nem értek a kezdők miért nem kész bekevert alapokkal kezdik? Azzal nem kell semmit agyalni, sőt a hibázás is = a, 0. szerintem!
Igen nyílván ésszerűbb lenne meg könnyebb nekik az biztos mint méricskélni meg számolgatni de ugye ez is szubjektív ki hogyan csinálnja,valakinek ez tetszik valakinek meg az.Én pl próbáltam már úgyis,hogy vettem 0 vg alapot plussz a booster 20mg nikotinnal ugye longfillbe raktam 2*10ml 20mg nikotint aztán fel toltam sima 0mg vg alappal de vissza álltam a sima nikotinos alapra.De viszont még a 100ml 100mg nikotinnal nem kevertem sosem azt még nem próbáltam kide lehet egyszer majd ki fogom próbálni azt is majd.Csak 0 vg meg 0 pg kell meg a 100ml/100mg nikotin kell hozzá.
Ez így igaz, de akkor is egy próbát az elején megér szerintem, szerintem!
Alapból tudok 4.oldalt, de így igaz ahol még van ott boostereznek is, de szerintem az összes szlovák shop árul szerintem, szerintem!
Ha majd nem lesz én is kénytelen leszek boosterezni, de remélem ez sohasem jön el!