Megint egy riogatás

Megint egy riogató cikk.

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.”

7 kedvelés

Majd kiment a szerkesztőség teraszára és beleszívott a narancssárga-kék pocoba…

5 kedvelés

Mivel ezeket a nehézfémeket más kellemes módon nehézkes, illetve szinte lehetetlen bevinni a szervezetünkbe …:star_struck: ezért hát….

2 kedvelés

Ö…igaz nem nehézfém hanem alumínium,és műanyag,dolgoztál már nyílászárógyártóüzemben :joy::joy::joy:

Van elszívó,de minek :joy::joy::joy:

Ha nem felejtem el,holnap dobok egy fotót ide :winking_face_with_tongue:

4 kedvelés

Még jó hogy keverünk, így nem bizonytalan eredetű.

2 kedvelés

Ahonnan én vásárolok aromákat,longfilleket ott mindennek van adatlapja,akár le is kérhető,letölthető :blush:

Én bízom bennük.

A kiskínai meg azt tesz bele amit kérsz :blush:

Bár láttam már a videót a tesztelésről mindet szájjal ……..:thinking:

3 kedvelés

Igen láttam videót, napi 10000 slukkot simán be tol az ember belőle. Legalább kipróbálja. És még a szabadidejében is szívja :sweat_smile:

2 kedvelés

Nem szabad kényeskedni :joy:

A chicha (ejtsd: csicsa) házi elkészítése során az asszonyok körülülnek egy jókora alumínium fazekat és a jól megcsócsált kukoricát beleköpködik, a pép a nyál enzimjének hatására forrásnak indul és egy héten belül ihatóvá lesz. :heart_eyes:

2 kedvelés

“Kumisz!”-Magyar vándor c. film alapján
:nauseated_face:

4 kedvelés

Ott nem a hím lovakat fejik? :thinking::roll_eyes:….bár keverem a filmeket :roll_eyes::joy:

3 kedvelés

AI-alapú áttekintés

A kumisz a közép-ázsiai nomád népek hagyományos, kancatejből erjesztéssel készült, enyhén alkoholos (

[image]

), szénsavban gazdag, tejfehér színű, savanykás-édeskés itala. A honfoglaló magyarság kedvelt itala volt, melyet ma is fogyasztanak, tápanyagokban gazdag, gyógyhatásúnak tartják. Készülhet tehéntejből is, de eredetileg a lótej magas cukortartalma miatt az ideális.

A kumisz jellemzői és készítése:

• Alapanyag: Hagyományosan kancatej, amely az erjedés során kellemesen csípős, frissítő itallá válik.
  • Erjesztés: A tejhez korábbi kumiszt vagy speciális erjesztőanyagot adnak, majd rendszeresen keverik vagy köpülik, míg szénsavas, alkoholos itallá válik.
  • Íz és állag:

Tejfehér, enyhén csípős, savanykás-édes, habzó ital.

• Összetétel: Víz, alkohol, tejsav, cukor, kazein, zsírok és szénsav.
  • Kulturális szerep: Közép-Ázsiában (pl. Mongólia, Kazahsztán) a vendéglátás és a barátság szimbóluma.
  • Egészségügyi hatás: Tápanyagokban, vitaminokban gazdag, tápszerként is használják étvágyjavító és gyógyhatása miatt.

Bár az ősmagyarok kultúrájának részét képezte, a honfoglalás után használata visszaszorult, de a nomád életmódot idéző történetekben és a keleti kultúrákban ma is jelentős.

1 kedvelés

Abban az Ilona fejt

3 kedvelés

Ó, hát már vannak gyáraink, ahol alacsony bérezésért szívhatsz nagy mennyiségben nehézfémet. Az persze nem probléma… Nincs benne a Philipnek érdekeltsége, max a ““filmrendezőnek””. De ennyit a “célozgatásról” :wink:

2 kedvelés

Igazából azt ír rá, amit kérsz :wink: Láttam ilyet vitaminnal meg homeopátiás ezzel azzal… :slight_smile:

2 kedvelés

Alapvetően nem szeretek temetésre járni, de párszáz “emberére” elmennék…. Ez se célzás. :enraged_face::grin:

3 kedvelés

És 2 D-vitaminos Bongot is legyen szíves… :joy::+1:

1 kedvelés

Fejt? Akkor függőleges, 4 betű :heart_eyes::grin:

(Nősténycsődör, avagy csődörből vödörbe :ok_hand:)

3 kedvelés

Osztanék egy fotót,de…..vannak itt “nagyvárosiak “ is és nem szeretnék bajt sem nekik,sem magunknak :blush:

2 kedvelés

Én se…mindenkinek. :thinking::roll_eyes::joy:

(Dennis, a kumisz különben is)

2 kedvelés